Uzun zaman önce, Dünya’dan çok çok uzak bir gezegende acaba yaşam başlamış olabilir mi? NASA, bu soruya yanıt bulma yolunda önemli bir kilometre taşına ulaşıldığını müjdeledi. Son bulgularla birlikte dış uzayda keşfedilen gezegen sayısı 5 bine ulaştı, hatta geçti!
#Umut Fırat Eroğlu93 milyar ışık yılı (yaklaşık olarak 93.000.000.000 x 10.000.000.000.000 km!) çapa sahip görünen Evren'de yaşayan tek canlılar biz miyiz? Görünen Evren'de 2 trilyon başka galaksi olduğu düşünülüyor. Her galakside yüz milyarlarca yıldız ve trilyonlarca öte-gezegen olabilir. Bu da evrenin bir köşesinde başka canlıların olma olasılığını arttırıyor. Eğer Dünya oluşmadan önce Evren'in bir köşesinde birçok kez canlılığın ortaya çıkması için gerekli koşullar oluşmuş ise ve bu canlıların bizim şu an hayal edemeyeceğimiz derecede teknolojiye sahip olmak için bolca zamanları varsa neden hala bu tarz gelişmiş bir uygarlık bizi ziyaret edip okeye dördüncü olamadı? Nerede bu gelişmiş uygarlıklar? Neden gelip bir kıtlama çayımızı içmediler henüz?
#UzaylıBu, insanoğlunun yüzyıllardır kafa yorduğu ve bilim insanlarının iyi bir yanıt ya da herhangi bir yanıt vermeye uğraştığı bir soru. Bu bilgiyi elde etme mücadelesinde büyük astronomik buluşlar yapıldı, pek mümkün görünmeyen teoriler üretildi ve bir sürü ilginç gerçek ortaya çıktı. Ama kesinlikle bilinen tek bir şey var, oralarda bir yerlerde uzaylılar varsa, büyük ihtimalle gezegenlerin yaşama elverişli bölgelerinde olacaklar.
#UzayGezegende politik ve üstelik iyi müziğe hasret kalmış tam üç milyon insan var. İspanyol kökenli Fransız şarkıcı Manu Chao, işte bu insanlar sayesinde bir fenomene dönüşmek üzere. Manu Chao hem gayet keyif verici ve esaslı bir müzik yapıyor, hem de politik olmanın pek trendy sayılmadığı müzik aleminde gitar çalan bir kır gerillası gibi takılıyor.