Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ölüdeniz Fayı'na dikkat çekerek, “6 Şubat depremlerinde bu fay Hatay Kırıkhan'a kadar kırıldı. Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak. Çünkü oraya da stres yüklendi. O başlarsa maalesef Hatay yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacak. Bunu düşünerek o depremlere dayanacak şekilde Hatay'ı yeniden inşa etmemiz gerekiyor" dedi.
#Prof. Dr. PampalMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Prof. Dr. PampalSon dakika haberine göre Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, Antalya'da yaşanan deprem sonrası "Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasını yaptı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında meydana gelen depremi değerlendirdi. Pampal, "Antalya'da tarihte 7'nin üstünde depremler de var. Kıbrıs civarında 8'in üzerinde depremler var. Korkmalı mıyız dersek, korkmalıyız evet. Bu bölgenin son yıllarda daha hareketli, aktif olduğunu göstermesi bakımından bir bakıma teyakkuzda olmamızı gerektiriyor" dedi.
#AntalyaSon dakika haberine göre Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, Antalya'da yaşanan deprem sonrası "Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasını yaptı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında meydana gelen depremi değerlendirdi. Pampal, "Antalya'da tarihte 7'nin üstünde depremler de var. Kıbrıs civarında 8'in üzerinde depremler var. Korkmalı mıyız dersek, korkmalıyız evet. Bu bölgenin son yıllarda daha hareketli, aktif olduğunu göstermesi bakımından bir bakıma teyakkuzda olmamızı gerektiriyor" dedi.
#DepremMalatya’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den çok çarpıcı bir uyarı geldi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımında bir harita ile uyarıda bulunan Görür ‘Bu depremler bu hattı stres transferiyle yüklemektedirler. Buradaki yerleşimler dikkatli olmalı’ dedi.
#Naci GörürSon dakika haberine göre, Malatya ve çevresinde saat 11.27'de şiddetli deprem meydana geldi. AFAD depremin şiddetini 4.7 olarak duyurdu. Malatya'nın Pütürge ilçesinde gerçekleşen depremin 6.94 kilometre derinlikte meydana geldiği duyurulurken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depreme ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Baya şiddetliydi, olumsuz bir haber gelmedi." ifadelerini kullandı. Öte yandan saat 11.34’te de Malatya’nın Söğütlü-Pütürge ilçelerinde 3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı gerçekleşti.
#DepremSon dakika... İzmir Seferihisar'da Ege ve Marmara Bölgesi'nde hissedilen 6,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından uzmanlar uyarılarda bulundu. Hürriyet. com.tr'ye konuşan Prof. Dr. Ziyadin Çakır 'Ege Denizi'ndeki fayların hepsi bu şekilde ufak çaplı da olsa tsunami üretebilir. Denize sıfır olan binalar, tsunami tarafından sürüklenen tekneler... Tabi ki bir hasar oluşturur ve can kaybına neden olabilir. Bütün Körfez civarı şu anda tehlike altında.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Fadime Sertçelik açıklamasında "Binalara girmemelerinde fayda var. Deniz kenarında kalmamalarında fayda var. Küçük çaplı bir tsunami gibi görüntüler görüyorum. Denizden uzaklaşsınlar" uyarısında bulunmuştu.
#DepremSaat 11:01 sıralarında İstanbul ve çevre illerde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli, depremin Marmara denizi Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı AFAD ise İstanbul Silivri açıklarındaki depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Depremin ardından Marmara Denizi'nde en büyüğü 2.1 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. İstanbul ve çevre illerde hissedilen yerin 5,36 kilometre derininde oluşan depremin en yakın yerleşim birimi olan Silivri'ye bağlı Muratköy'e uzaklığının 20 kilometre 52 metre olduğu belirlendi. Öte yandan uzmanlar da depremle ilgili gelen son dakika verilerine göre televizyonların canlı yayınlarında dikkat çeken yorumlarda bulundular. Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul’da yaşanan depremle ilgili olarak, ''Genellikle arkasından biraz daha küçük depremler olup sönümlenmesi gerekir. Burası korkutan bir bölge. Çok fazla büyük bir deprem işaretçisi olarak değerlendirmek mümkün değil.'' dedi.
#İstanbulAnkara Tabip Odası’nın yarın yapılacak Genel Kurulu öncesinde iki grubun yarışı siyaset kavgasına döndü. Çağdaş Hekimler, Hekim Platformu’nun odaya bir günde 100 türbanlı doktoru kayıt yaptırdığını iddia ederken, Hekim Platformu da, Çağdaş Hekimler grubunun etkinliklerde TKP’yi adres gösterdiğini iddia etti.