TÜBİTAK tarafından yayımlanan Bilim ve Teknik Dergisi’nde ünlü bilim insanı Charles Darwin’e uygulanan sansür, başta AKP’liler olmak akademi kökenli siyasetçiler arasında farklı yorumlara yol açtı. CHP ve MHP, bunun TÜBİTAK’taki siyasi kadrolaşmanın bir sonucu olduğunu iddia ediyor. TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş ise sorulara cevap vermedi.TÜBİTAK'ın bağlı olduğu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'dan 'Darwin sansürüne' şu yorum geldi: Bilime ne kadar yanlış yapsa, sansür işimiz değil. Bizim ne kavgamız olabilir. Adam ölmüş gitmiş.
İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarının sürdürüldüğü, ilk etkinlikte merhum şair Attila İlhan'ın anılacağı bildirildi. İzmir Dance'n Sport Grubu, saat 21.55'te tango gösterisi yapacak. Kutlamalar, saat 22.20'de, Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay'ın konseriyle sona erecek.
TÜBİTAK'ın uzun tartışmalardan sonra seçilen yeni Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş, Hürriyet'e konuştu. TÜBİTAK'ın yeni dönem projelerini anlatırken, ‘‘Buraya siyaset giremez, girerse de ben burada olmam’’ diyen Yetiş, 2000 yılında TÜBİTAK'a bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'ne (TÜSİDE) eski Başkan Prof.Dr. Namık Kemal Pak'ın önerisi ve eski Bilim Kurulu'nun oylarıyla atandığını vurguladı.
<B>ŞART </B>değildir ama ruh ve zihin sağlığından özürlü ya da yaralı olmak bir edebiyat yazarı ve sanatçı için (besteci, ressam, heykeltıraş) belki bir olanaktır; özürlü ve yaralılar arasından çok büyük romancı, şair, ressam ve besteci çıkmıştır: <B>Dostoyevski, Van Gogh, Maupassant</B> vb.