Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, evde koronavirüs tedavisi gören vatandaşların, filyasyon ekipleri tarafından kendilerine verilen ilaçları kullanmadığını söyledi.
#KoronavirüsELAZIĞ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde 27 yaşındaki Sevcan Yılmaz'ın iki böbreğini kanserli olduğu gerekçesi ile alan Prof.Dr. Mustafa Kemal Atikeler, “Benim elimde MR ve biopsi sonuçlarını gösteren raporlar var. Ben bu raporlar doğrultusunda hastayı ameliyat ettim. Yapılan incelemelerde o hasta ameliyat olsa da olmasa da diyaliz makinesine bağlı yaşayacaktı” dedi.
ELAZIĞ'daki Fırat ?niversitesi Hastanesi'nde 27 yaşındaki Sevcan Yılmaz'ın iki böbreğini kanserli olduğu gerek?esi ile alan Prof.Dr. Mustafa Kemal Atikeler, "Benim elimde MR ve biopsi sonu?larını gösteren raporlar var. Ben bu raporlar doğrultusunda hastayı ameliyat ettim. Yapılan incelemelerde o hasta ameliyat olsa da olmasa da diyaliz makinesine bağlı yaşayacaktı" dedi.
Aramızda çocukluğunda ya da gençliğinde bir milli bayram günü şiir okuma heyecanını yaşamamış olan var mı? 1970’li yıllarda ilkokul öğretmenim Mesude Aksoy’un ilçedeki kutlamalarda beni kürsüye çıkarıp bana şiir okutma çabası, hiçbir zaman gözümün önünden gitmez. Sınıfı süslerken öğretmenim benden, küçük makası doğrudan kendisine vermeyip sıranın üzerine bırakmamı istemişti.
#Konuk YazarGÜLTEN Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından Türkçemizi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen “Çocuk Romanı Ödülü”nü ‘Profesör 104 Nükleer Çağ’ adlı romanıyla Tunç Kurt kazandı.
#Tunç Kurtİtilaf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması içerdiği ağır koşullarla Osmanlı Devleti’ni savunmasız ve çaresiz bırakmıştı. Antlaşmanın maddelerine dayanarak İtilaf Devletleri Osmanlı topraklarını dört bir taraftan işgal etmeye başlamıştı.
#Konuk Yazar23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’nin açılması, 1876’da ilk yazılı anayasanın kabülünden bu yana, Türkiye’de milli egemenlik açısından taze bir başlangıç oldu. Aslında, milli egemenlik düşüncesine dayalı anayasalı ve meclisli bir siyasi düzen, 1860’lardan itibaren Osmanlı aydınlarının hayaliydi.
#Konuk YazarYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde restorasyonu tamamlanan Sancak Köşkü’nün açılış töreni gerçekleşti. Osmanlı Dönemi’nde ordunun sefere çıkarken padişah tarafından uğurlandığı ve seferden dönerken de karşılandığı Sancak-ı Şerif’in de o dönemde muhafaza edildiği köşkün restorasyon çalışmalarına 2021 yılında başlanmıştı. Köşkün sanatsal faaliyetlerde kullanılması planlanıyor.
#Ancak KöşküTüm Türkiye, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta acı ve endişe dolu bir sabaha gözlerini açtı. 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan sadece binalar değildi. Aynı zamanda sevdiklerini kaybedenlerin hayalleri ve umutları da depremle yerle bir oldu.
#Konuk YazarRıfat Ilgaz’ın eseri olan ve Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlanan, Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri Hababam Sınıfı. Bir bölümünde Münir Özkul’un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca şu sözleri söyler: "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.”
#Konuk YazarMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur, olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper kupa finalinin oynanması için Riyad’ın niçin seçildiği kadar, muhatap ülkeyle hazırlanan protokole neden uyulmadığı kafamızı bulandıran ve kuşkularımızı çoğaltan bir muammadır. En başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmak üzere, Riyad krizine dahil olan her kim varsa kuru bir özürle veya bir şey olmamış gibi davranarak vaki sorundan muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
#MHPDünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanıyor, peki biz niye bu kutlamayı 24 Kasım’da yapıyoruz? Sanırım bu soru pek çok kişinin aklına gelmiştir. Dilerseniz zamanın getirdiklerine bakarak bu sorunun cevabının izini sürelim. Dünya Öğretmenler Günü; eğitimcilere olan şükran borcunun ifade edilmesi, çalışmalarının hakkının teslim edilmesi ve kişisel, mesleki gelişimlerine destek olunmasının sağlanması amacıyla 1994 yılında kutlanmaya başlandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasında imzalanan bir sözleşmeyle hayata geçirilen bu düzenlemenin kökleri adı geçen iki uluslararası kuruluşun 1966 yılında yayımladıkları bir tavsiye kararına dayanıyor.
#Konuk YazarCHP’de, “kaptan köşkü”nün yeni sahibinin yanı sıra yerel seçim ve ittifak hesapları için de nefeslerin tutulduğu kritik kurultay bugün yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışına sahne olacak kurultayda bugün genel başkan, yarın yeni parti yönetimi belirlenecek.
#CHPSelçuk Yaşar Ödülü’nün bu yılki sahibi, sıfır karbon emisyonlu elektrikli arabalar teknolojisi, Lityum iyon pil ve süper kapasitör teknolojileri, temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilir üretim teknolojisi konularında çalışmalar yapan, Kaliforniya Üniversitesi Riverside Kampüsü Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özkan oldu.
#Selçuk Yaşar ÖdülüSelçuk Yaşar Ödülü'nün bu yılki sahibi Kaliforniya Üniversitesi Riverside Kampüsü Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özkan oldu. Sıfır karbon emisyonlu elektrikli arabalar teknolojisi, Lityum iyon pil ve süper kapasitör teknolojileri, temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilir üretim teknolojisi konularında çalışmaları olan Prof. Dr. Özkan, Kaliforniya Üniversitesi'nin 112 yıllık tarihinde 'Mucit Ödülü' alan ilk kadın akademisyen olma gururunu da taşıyor.
#Selçuk Yaşar Ödülü