Akademik çalışmaların değeri ‘atıf sayıları’ ile ölçülüyor. Yüksek atıf sayısı, yapılan çalışmaların dünya çapında başka araştırmacılar tarafından değerli bulunduğunu gösteriyor. İşte bu alanda iki gururumuz var. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cengiz Kahraman ve Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Murat Tekalp, yine dünyanın en iyi 1000 bilim insanı arasında gösterildi.
#ABDMühendislik yerli teknoloji geliştirmek, üretimi artırmak ve gelişmişlik ve refah seviyesini yükseltmek için önemli bir meslek. Ülkemizin ve dünyanın geleceği iyi yetişmiş mühendislere emanet. Bu yazıda mühendislik ne tür yetkinlikler gerektirir ve mühendislik eğitiminin geleceği ile ilgili konulara değineceğim.
#MühendislikTürkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2004 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. TÜBİTAK Feza Gürsoy Konferans Salonu’nda yapılan törende, 23 akademisyene ödülleri TBMM Başkanı Bülent Arınç ve TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından verildi.
Türk bilim adamları ve ABD’deki Rochester Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttükleri bir araştırma sonucunda dijital görüntüleme ile ilgili önemli bir soruna çözüm bulundu. “Geriye Döndürülebilir Veri Gizlemesi” adı verilen yeni yazılımla orijinal görüntüye, izinsiz ve sonradan yapılan her türlü müdahale tespit edilebilecek.