Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının Kaş'ta özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi. Ceylan, "Nematosit adı verilen yakıcı kapsüllere sahiptir. Dokunmamak en doğru tercihtir. Dokunduğunuz zaman hastanelik olabilirsiniz" dedi.
#Yakıcı DenizanasıBalıkesir'in Bandırma Körfezi'nde dalgıçlar orfoz balığı görüntüledi. 1960'lı yıllardan bu yana Marmara'da orfoz balığına rastlanılmadığını belirten Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İlhan Deveci, ''Bu tespit, Türkiye'de önemli bir milat'' dedi.
#BalıkesirBalıkesir'in Bandırma Körfezi'nde dalgıçlar orfoz balığı görüntüledi. 1960'lı yıllardan bu yana Marmara'da orfoz balığına rastlanılmadığını belirten Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İlhan Deveci, ''Bu tespit, Türkiye'de önemli bir milat'' dedi.
#BalıkesirKuşadası Körfezi’nde dev bir kalamar ölü olarak sahile vurdu. Sahilde kalamarı bulan dalgıç Cumhur Gedikoğlu, Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) haber verdi. Yapılan incelemede dev kalamarın 145 santimetre boyunda ve 8 kilogram ağırlığında olduğu tespit edildi.
#KalamarDenizler altında da mülteci sorunu yaşanıyor. Balon balığı, papağan balığı gibi türler, Süveyş Kanalı’nı aşıp Akdeniz’e ulaştı, buraya yerleşti. Şimdi yerli balıkların sayısını azalttıkları gerekçesiyle, balıkçılar tarafında topyekûn yok edilme tehdidi altındalar. Peki böyle bir katliam yapılmalı mı?
#Balon Balığı