Prof. Dr. Hasan Tezer haberleri sayfasında Prof. Dr. Hasan Tezer hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 88 Prof. Dr. Hasan Tezer haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık Bakanlığı, YouTube iş birliğiyle koronavirüs aşıları hakkında vatandaşları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.
#KoronavirüsToplumsal bağışıklık için nüfusun yüzde 20'sini oluşturan çocukların da aşılanmasının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Çocuklar çok hafif geçiriyor ama bulaşta faktör olabilirler, bu bulaşı engellemek için çocukların aşılanmaları oldukça önemli" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerToplumsal bağışıklık için nüfusun yüzde 20'sini oluşturan çocukların da aşılanmasının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Çocuklar çok hafif geçiriyor ama bulaşta faktör olabilirler, bu bulaşı engellemek için çocukların aşılanmaları oldukça önemli" dedi.
#KoronavirusSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Koronavirüs aşıları 2009 yılındaki pandemik influenza salgınında geliştirilen influenza aşılarından sonra bilim tarihinde en hızlı geliştirilen aşılar arasında" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yaz ortasında yerli aşının devreye girebileceğini belirterek, "Hedeflenen virüsün dolaşımını durdurmak için toplumun yüzde 60-70'nin aşılanması. Ancak aşıladığınız yüzde 10-15-20'lik kesim bile virüsün dolaşımını kesecektir, durduracaktır" dedi. Tezer, çocuklarla ilgili aşı çalışmalarının devam ettiğini ve birkaç ay içerisinde 12 yaşın üstündeki çocuklarla ilgili çalışmaların sonuçlarının açıklanacağını söyledi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yaz ortasında yerli aşının devreye girebileceğini belirterek, "Hedeflenen virüsün dolaşımını durdurmak için toplumun yüzde 60-70'nin aşılanması. Ancak aşıladığınız yüzde 10-15-20'lik kesim bile virüsün dolaşımını kesecektir, durduracaktır" dedi. Tezer, çocuklarla ilgili aşı çalışmalarının devam ettiğini ve birkaç ay içerisinde 12 yaşın üstündeki çocuklarla ilgili çalışmaların sonuçlarının açıklanacağını söyledi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tezer, koronavirüsle mücadelede aşı çalışmalarının belli bir noktaya gelene kadar kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini söyledi. Tezer, "kısıtlamaları gevşetip, tekrar vaka artışları ciddi şekilde yükselen ülkeler var. Buna benzer durumları yaşamamak için aşılama stratejimizin eksiksiz uygulanması gerekiyor. Bu süreçte de kısıtlamaların devam etmesi gerekiyor" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerTürkiye genelinde hastanelerde sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Covid-19 aşısını birkaç gün içinde tüm sağlık çalışanlarına uygulamayı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar çalışma yapılacak. Aşılama hafta sonları da devam edecek, en kısa zamanda bitirilecek" dedi.
#Sağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının Çin'de acil kullanım izinlerine bağlı olarak yaklaşık 700 bin dozda uygulandığını söyledi.
#AnkaraSon dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, alınan son tedbirlerle özellikle büyük şehirlerde vaka sayılarında düşüş olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Büyükşehirlerde yüzde 30-40 oranında acil servislere, polikliniklere başvuru sayısının azaldığını biliyoruz. Hala Anadolu'nun birçok bölgesinde maalesef vaka artışları yüksek seyretmeye devam ediyor" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ortada filtre görevi gören yapı yoksa maskelerin koruyuculuğunun azalacağını söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Maske bizi yüzde 100 korumaz. Mesafe kuralına uymazsak ve bu süre 15 dakikadan uzun sürer ise her iki tarafta maske olsa da yine bulaştırıcılık kaçınılmaz olacak" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce uygulanan seyahat kısıtlamasının tekrar gelebileceğini işaret etti. Prof. Dr. Tezer, "Büyük şehirlerde özellikle vaka artışlarının olduğunu biliyoruz. İstanbul gibi, İzmir gibi, Bursa gibi bu bölgelerden başka bölgelere vaka geçişlerinin olmaması açısından elbette ki kısıtlamalar tekrar ilk günlerde yapıldığı gibi değerlendirilebilir" dedi.
#Bilim KuruluSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, en önemli bulaş noktasının burun olduğunu belirterek, "Burnumuzun kapalı olması önem arz ediyor. Fakat maskeleri doğru kullanmazsak hastalıktan korumaz aksine belki de bulaş kaynağı olabilir. Maskeyi taktığımız sürece kesinlikle elimizle maskenin dış yüzeyine dokunmayacağız" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, çocuklarda değişik cilt bulgularının da görüldüğünü söyleyerek, "Özellikle baş parmakta kızarıklık, şişlik gibi bulgularla değişik cilt bulguları ile gelebileceklerini de aklımızda tutmamız gerekiyor'' dedi.
#Bilim Kurulu ÜyesiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, çocuklarda değişik cilt bulgularının da görüldüğünü söyleyerek, "Özellikle baş parmakta kızarıklık, şişlik gibi bulgularla değişik cilt bulguları ile gelebileceklerini de aklımızda tutmamız gerekiyor'' dedi.
#KoronavirusSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, dünya verilerine bakıldığı zaman erkeklerin Kovid-19 enfeksiyonundan daha fazla etkilenen ve daha ağır seyreden grubu oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Erkeklerde yoğun bakım ihtiyacı, ağır hastalık geçirme oranı daha fazla olduğu için erkeklerin bağışıklık sisteminin oluşturduğu antikorları alıp plazma olarak hastalanmış kişilere vermek daha doğru bir yaklaşımdır" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 60 yaş üstündekilerin düğünlere gitmemesini isteyerek, "Bizim istediğimiz sadece 60 yaş üstü değil, altta yatan hastalığı olan risk grubundaki kişilerin de hiç gitmemesi, eğer bu mümkün değilse gidip bütün şartları sağlayıp, maskesini takarak, en kısa sürede görüp oradan ayrılması gerekiyor" dedi.
#Bilim Kurulu ÜyesiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 60 yaş üstündekilerin düğünlere gitmemesini isteyerek, "Bizim istediğimiz sadece 60 yaş üstü değil, altta yatan hastalığı olan risk grubundaki kişilerin de hiç gitmemesi, eğer bu mümkün değilse gidip bütün şartları sağlayıp, maskesini takarak, en kısa sürede görüp oradan ayrılması gerekiyor" dedi.
#Koronavirüs Bilim KuruluSağlık Bakanlığı, YouTube iş birliğiyle koronavirüs aşıları hakkında vatandaşları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.
#Sağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı, YouTube iş birliğiyle koronavirüs aşıları hakkında vatandaşları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.
#KoronavirüsSon günlerde aşı olmayanlara yönelik bazı kısıtlamaların gelebileceği, kamu kuruluşlarına, sinema, tiyatro ve konser salonu gibi etkinliklerden uzak tutulabileceği gündemde. Peki bu planlama salgının kontrolü açısından faydalı mı? Aşılılara pozitif ayrımcılık yapmanın sonuçları ne olur? Bu durum aşıya yaklaştırır mı uzaklaştırır mı?
#HekstraKoronavirüs ile mücadelede aşılama silahına sarıldığımız şu günlerde, çocuklar için de iyi haberler geldi. 16 yaş üstünün ardından BioNTech aşısına 12-15 yaş arası için de FDA onayı geldi. Peki Türkiye'deki süreç nasıl işleyecek? Çocukların aşılanması salgın süreci açısından ne anlama geliyor? Uzmanlar anlatıyor
#Çocuklar Ve AşıKoronavirüs bulaş riskinin kent merkezinde olduğu kadar kırsal kesimlerde de devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. İsmail Balık, “‘Benim yaşadığımı yerde nüfus az’, ‘burada az vaka var’ diyerek yakın mesafelere yapılacak ziyaretler koronavirüse davetiye çıkartacaktır” dedi ve “Bayram ziyaretlerini, hüzne çevirmeyin” uyarısı yaptı.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUSağlık Bakanlığı'ndan alınan son verilere göre, salgında 213 bin 863 Kovid-19 testi yapıldı, 13 bin 604 kişinin testi pozitif çıktı, 282 kişi hayatını kaybetti. Son durumu değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Ramazan Bayramı'nda komşu ve akraba ziyaretlerine karşı uyarıda bulanarak, "Bu bayram temaslardan kaçınacağız. 'Az sayıda ziyaretçi olabilir' demiyorum; hiç ziyaretçi olmayacak, kendi çekirdek ailenizle kalmaya devam edeceksiniz" ifadelerini kullandı. Tezer, ayrıca 17 Mayıs'ta Türkiye'de kademeli bir açılışın olması için çalışmalar yapıldığını belirtti.
#Son DakikaToplumsal bağışıklık için nüfusun yüzde 20'sini oluşturan çocukların da aşılanmasının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Çocuklar çok hafif geçiriyor ama bulaşta faktör olabilirler, bu bulaşı engellemek için çocukların aşılanmaları oldukça önemli" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerToplumsal bağışıklık için nüfusun yüzde 20'sini oluşturan çocukların da aşılanmasının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Çocuklar çok hafif geçiriyor ama bulaşta faktör olabilirler, bu bulaşı engellemek için çocukların aşılanmaları oldukça önemli" dedi.
#KoronavirusTürkiye'de mutasyonlu virüsün görülmesinin ardından gözler mutasyonun etkileri ve semptomları ilgili ilgili yapılan değerlendirmelere çevrildi. İşte, uzmanlardan mutasyonlu virüs belirtilerine dair açıklamalar…
#Mutasyonlu Virüs BelirtileriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Koronavirüs aşıları 2009 yılındaki pandemik influenza salgınında geliştirilen influenza aşılarından sonra bilim tarihinde en hızlı geliştirilen aşılar arasında" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yaz ortasında yerli aşının devreye girebileceğini belirterek, "Hedeflenen virüsün dolaşımını durdurmak için toplumun yüzde 60-70'nin aşılanması. Ancak aşıladığınız yüzde 10-15-20'lik kesim bile virüsün dolaşımını kesecektir, durduracaktır" dedi. Tezer, çocuklarla ilgili aşı çalışmalarının devam ettiğini ve birkaç ay içerisinde 12 yaşın üstündeki çocuklarla ilgili çalışmaların sonuçlarının açıklanacağını söyledi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yaz ortasında yerli aşının devreye girebileceğini belirterek, "Hedeflenen virüsün dolaşımını durdurmak için toplumun yüzde 60-70'nin aşılanması. Ancak aşıladığınız yüzde 10-15-20'lik kesim bile virüsün dolaşımını kesecektir, durduracaktır" dedi. Tezer, çocuklarla ilgili aşı çalışmalarının devam ettiğini ve birkaç ay içerisinde 12 yaşın üstündeki çocuklarla ilgili çalışmaların sonuçlarının açıklanacağını söyledi.
#AnkaraKoronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'de şu anda 400 civarında insanın mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu söyledi. Tezer, "Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz; ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Yakın bir zamanda da bu mutasyonların özellikleri yapılan çalışmalar sonucu açıklanacaktır" dedi.
#Hasan TezerKoronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'de şu anda 400 civarında insanın mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu söyledi. Tezer, "Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz; ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Yakın bir zamanda da bu mutasyonların özellikleri yapılan çalışmalar sonucu açıklanacaktır" dedi.
#AnkaraTürk bilim insanı, ekibiyle birlikte Kovid-19’un vücutta oluşturduğu tahribata ilişkin büyük bir keşfe imza attı. Koronavirüsün gözden beyne giden sinirlerde kalıcı hasara neden olduğuna dikkati çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt, "Sinirlerin hasar görmesine bağlı olarak vücuttaki denge mekanizmaları da bozulmaya başlayacaktır. Eklem problemleri, görmede zayıflık ve kalp damar hastalıklarının oluşturduğu santral sinir sisteminde hasarlara neden olabilir" dedi.
#KoronavirüsSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Türkiye'de yapılmış olan inaktif aşı tam bir aşı olduğu ve birçok bölgeden bağışıklık yanıtımızı uyardığı için bu mutasyonlu virüsten en az etkilenecek aşı" dedi.
#Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tezer, koronavirüsle mücadelede aşı çalışmalarının belli bir noktaya gelene kadar kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini söyledi. Tezer, "kısıtlamaları gevşetip, tekrar vaka artışları ciddi şekilde yükselen ülkeler var. Buna benzer durumları yaşamamak için aşılama stratejimizin eksiksiz uygulanması gerekiyor. Bu süreçte de kısıtlamaların devam etmesi gerekiyor" dedi.
#Prof. Dr. Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 'Türkiye'de yapılmış olan inaktif aşı tam bir aşı olduğu ve birçok bölgeden bağışıklık yanıtımızı uyardığı için bu mutasyonlu virüsten en az etkilenecek aşı' dedi.
#Hasan TezerAnkara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
#AnkaraTürkiye genelinde hastanelerde sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Covid-19 aşısını birkaç gün içinde tüm sağlık çalışanlarına uygulamayı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar çalışma yapılacak. Aşılama hafta sonları da devam edecek, en kısa zamanda bitirilecek" dedi.
#Hasan TezerTürkiye genelinde hastanelerde sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Covid-19 aşısını birkaç gün içinde tüm sağlık çalışanlarına uygulamayı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar çalışma yapılacak. Aşılama hafta sonları da devam edecek, en kısa zamanda bitirilecek" dedi.
#Sağlık BakanlığıAcil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı. Bakan Koca'nın aşı olmasının ardından salgının ilk gününden itibaren verdiği bilgilerle toplumu aydınlatan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da koronavirüs aşısı oldu.
#Ateş KaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının Çin'de acil kullanım izinlerine bağlı olarak yaklaşık 700 bin dozda uygulandığını söyledi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Aşı, 0-28 gün aralıkla uygulandığında antikor, yani bağışık yanıtının 0-14 günde yapılana göre daha yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.
#Hasan TezerSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Aşı, 0-28 gün aralıkla uygulandığında antikor, yani bağışık yanıtının 0-14 günde yapılana göre daha yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.
#Bilim Kurulu ÜyesiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Eğer kişide Covid-19 geçirdikten sonra bağışıklık yanıtı oluşmuşsa, aşı olmasına gerek kalmayabilir. Bu durumda kişinin aşı yaptırmasına gerek olmaz" dedi.
#Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan TezerSon dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, alınan son tedbirlerle özellikle büyük şehirlerde vaka sayılarında düşüş olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Büyükşehirlerde yüzde 30-40 oranında acil servislere, polikliniklere başvuru sayısının azaldığını biliyoruz. Hala Anadolu'nun birçok bölgesinde maalesef vaka artışları yüksek seyretmeye devam ediyor" dedi.
#Prof. Dr. Hasan Tezer