İtalyan mutfağının sevilen garnitürlerinden olan polenta, mısır unuyla hazırlanıyor. Muhlamaya benzerliğiyle dikkat çeken polenta ülkemizde de özellikle et ve balık yemeklerinin yanında tüketiliyor. Peki, polenta nasıl yapılır? İşte, polenta tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#PolentaArkestra’nın şef sahibi Cenk Debensason restoranın girişindeki alanı kapatıp keyfine göre bir şık bistro açtı. Gelenler çoğunlukla arkadaş grupları. Özel partiler düzenleyenler de çok oluyormuş. Yemeklerin de çoğu ortaya söylemelik, paylaşımlık tabaklar.
#Arkestraİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluNarımor Butik Otel’in restoran şefi Atilla Heilbron, modern Türk yemeklerini yerel malzemelerle hazırlıyor. Hamur yerine ayva jölesi kullanarak yaptığı ravioli benzeri cevizli kereviz, kereviz çıtırlarıyla bir başyapıt. Dana kontrfile 2 gün tuza yatırılıp 1 gün kurutulmuş, baharatlı bir yağdan geçirilip pastırma gibi ince ince kesilmiş; mısır püresi, patlamış mısır, jalapeno turşusu gibi kullandığı diğer tüm malzemelerle bütünlük içinde...
#Atilla HeilbronPolenta tarifi, ana malzemesi mısır irmiği ile hazırlanan ve İtalya mutfaklarından gelen bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Damak lezzetimize yakın olan bu tarif, farklı peynirler kullanılarak da hazırlanabilir. Genellikle lapa olarak yapılan bu tarifi hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarında biri de pişirme aşamasında ocağın ısısının iyi ayarlanması. Peki, polenta nedir ve nasıl yapılır? İşte, polenta tarifi ve yapım aşamaları.
#Polenta NedirZaferlerin, zedelenmiş güzelliklerin şehri Napoli son 10 yılda turist sayısını ikiye katladı, cinayet oranı yüzde 44 azaldı, sokaklardaki çöpler eskisi kadar sorun olmuyor... Elena Ferrante’nin napoliten romanları, film ve TV uyarlamaları Capri, Ischia ve Amalfi’nin yanı başındaki şehre ilgiyi artıradursun sanat, kültür ortamı, restoranları, barları canlılığını koruyor. Ve Vezüv Yanardağı eskisi gibi gürlüyor.
#Napoli