Üniversite okumak isteyen her genç ilgi ve yeteneğine daha uygun olan bölümde okumak ister. Bu sebeple özellikle sanat alanında eğitim almak isteyen kişiler ilgi ve yeteneğine uygun olan bu alanlarla ilgili araştırma içine girer. Yetenekli olan kişilerin özellikle seçtiği bölümlerden bir tanesi de plastik sanatlar bölümüdür. Birçok öğrenci için plastik sanatlar bölümü tam olarak bilinmeyen bölümler arasındadır. Bu sebeple öğrenciler plastik sanatlar bölümü ile ilgili birçok detayı merak eder. Plastik sanatlar bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Plastik Sanatlar Bölümü Nedir?Deniz Sağdıç’ın eserlerini görmüş, duymuş ya da denk gelmişsinizdir. İstanbul Havalimanı’nda uzunca süre yer aldı. Sanatın elitist yaklaşımına adeta tepki gösterircesine eserlerini halka açık alanlarda sergiliyor. Sürdürülebilirlik önceliği; bunun için atık malzemeleri kullanıyor. Binlerce parça ile devasa portreler yapıyor. Sessiz sedasız, sadece eserlerinin müthiş gücü ile, taşıdığı felsefesi ile naif ve güçlü bir sanatçı Deniz Sağdıç.YüzdeYüz İlham Veren Sohbetler’in sofralarında sanat konuşulsun isteriz... Bu hafta aklını, yüreğini sanata koymuş, kıymetli sanatçımız Deniz Sağdıç ile birlikteyiz.
#1Onu yüzümüzü güldüren kadın olarak tanıdık, komedide kısa sürede rüştünü ispatladı. Oysa o kendini “Hep komik değildim. Komedi çok sürpriz oldu” diye anlatıyor. Sonra dramlarda da başarılı olacağını kanıtladı. Şimdi 4 Şubat’ta vizyona girecek ‘Dilberay’ filminde bizleri ağlatacak. Çekimler sırasında kilo aldı, siyah lens taktı, diyalekt çalıştı, şarkıları seslendirdi. “Ama esas mesele duygusuna yoğunlaşmak ve hikâyesine gerçekten inanmaktı” diyor.
#Büşra PekinDeniz, sandallar, deniz fenerleri, sahil boyunca kimi belirgin kimi soyutlanmış insan figürleri... Tuvale taşıdığı temalar nedeniyle maviyi çok tercih ediyor. Maviyi öylesine çok sevip kullanıyor ki, isminin ve soyadının ilk harfleriyle “ozblue-ozmavi” isimlendirdiği özel bir mavi rengi üretip, tescil ederek piyasaya sunmuş. Atölyesinin ismi de mavi.
#UĞUER ERGANOyuncu kelimesi dilimize Aktör kelimesinden gelmektedir. Aktör kelimesinin kökeni ise Yunanca hypokrites kelimesine dayanır. Bu kelime canlandıran, oynayan kişi anlamında kullanılır. İşte, tüm detaylar.
#Oyunculuk Bölümü Nedir?Heykel bölümü, heykel yapmak için gerekli bilgiyi veren ve kişilerin sanat bakış açılarını genişleten bir bölümdür. Bu bölüm içerisinde kişilere teorik ve pratik bilgiler öğretilmektedir. Aynı zamanda da bu bölüm içerisinde kişilerin sanatsal bir bakış açısı kazanmaları sağlamaktadır. Yerel ve evrensel bilgileri kişilere öğreterek bu bölüm sanatçı yetiştirmektedir. Sizlere heykel bölümü hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Heykel Bölümü Nedir?Sözel okuyan öğrencilerin en sık tercih ettiği bölümlerin başında Güzel Sanatlar geliyor. Resim, müzik, heykel gibi birçok sanatı bünyesinde barındıran Güzel Sanatlar Fakültelerinde iletişim ve medya gibi bölümler de yer almaktadır. Güzel Sanatlar bölümünde hangi dersler var? Bölümden mezun olanlar nerelerde çalışabilir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Güzel Sanatlar Bölümü Nedir?Vatandaşlık Temel Geliri Araştırma Geliştirme Kültür ve Yayma Derneği Başkanı Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu, bu ilginç projeyi bize anlatırken ‘acil durum vatandaşlık temel gelirini mutlak ihtiyaç ve çözüm’ olarak tanımladı. Yaklaşık beş yıldır çalışmalar yürütüyorlar. Dünyada gittikçe büyük ilgi görüyor. Oluşumun gerekçesini Köylüoğlu şöyle anlatıyor:
#YazarDev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star WarsLebriz.com bir ana-oğul projesi. Bilgisayar mühendisi Kerim Suner 2000’de Lebriz galerisinin sahibi annesine internette bir sanat portalı kurmayı önerir. Düşüncesini o kadar güzel anlatır ki Nilgün Beller, İstanbul’un ilk galerilerinden Lebriz’i kapatıp sanal ortama taşır. Lebriz.com bu ay 5’inci yaşını kutluyor. Başlangıçta zorlanan, kapanma tehlikesi yaşayan portal şimdi günde 2 bin, yılda 500 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.