Genellikle yolculuklar sırasında almayı gelenek haline getirdiğimiz pişmaniye Türk kültüründe ayrı bie yere sahiptir. Her yaştan pek çok seveni olan pişmaniyeyi evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte, evde pişmaniye nasıl yapılır merak edenlere, ev yapımı pişmaniye tarifi ve malzemeleri...
#PişmaniyeÇağlalı, çilekli bir semizotu salatası kulağa nasıl geliyor? Ya da pastırmalı bamya salatası? Gastronomi yazarı Süleyman Dilsiz, yeni kitabı ‘Salataya Dair Her Şey’de Anadolu’nun yerel ve dünyanın egzotik tatlarını salatayla buluşturuyor.
#SalataPera Palas Otel’in Alman şefi Maximilian J.W. Thomae (44), Türk modern mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden. Rakılı dondurma, ıstakozlu mantı, çikolatalı baklava ya da asma yaprağına çorba hep onun marifeti. 18 yıldır İstanbul’da yaşayan ve yemek kültürümüzü Osmanlı mutfağına kadar inceleyen Thomae, Knorr’un modern tavuk suyunun tanıtım yüzü oldu. Ünlü şefle Türkiye macerasını ve yemek kültürümüzü modernleştirmesi üstüne konuştuk.