Gelinim Mutfakta kuşbaşılı piruhi tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Normalde peynirli hazırlanan piruhi bu kez kuşbaşılı tarifi ile farklı bir lezzet sunacak. Peki, kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kuşbaşılı piruhi tarifi ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı PiruhiRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#RamazanPiruhi, klasik mantılardan farklı bir lezzet. Osmanlı bu mutfağından gelen bu nefis yemek tulum peyniri ve maydanozla hazırlanıyor. Üzerine de yoğurtlu sos eklenince tadına doyum olmuyor. Bu farklı lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki piruhi nasıl yapılır? İşte piruhi tarifi...
#PiruhiTarihi geçmişe sahip olan yemekler arasında yer alan piruhi, Osmanlı mutfağında da yer bulmuştur. Mantının bir çeşidi olan piruhi, Amasya bölgesinde ise kaypak olarak bilinmektedir. Hamurunun çok ince olmasının temel oluşturduğu bu yemek için belli başlı malzemelerin bulunması önem arz ediyor. Peki, piruhi nedir ve nasıl yapılır? İşte en kolay tarifi
#Piruhi19. yüzyıl yemeklerinden bahseden Osmanlı sadrazamı Mehmet Kamil Paşa'nın yazılarında pirohi olarak geçen piruhi, mantının bir çeşididir. Piruhinin püf noktası hamurunda gizlidir. 1 saat kadar buzdolabında bekletmek ve hamurunu incecik açmak gerekir. Peki, piruhi nasıl yapılır?
#PiruhiPirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#Pirohu