Kalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginÖnceki hafta sonu bir koşu Selanik’e gittim geldim. Tabii ki bol bol yedim içtim. Etraftaki görüntüler o kadar tanıdıktı ki, sınır geçtiğime inanamadım. Bildik mezeleri yerken kendimi İzmir’in Kordonu’nda zannettim. Onun için Selanik’e İzmir’in küçük kardeşi dedim. Ayrıca Atina’yı ayağa kaldıran ekonomik krizin bu kente gelmediğini görüp şaşırdım.