Dilimize Farsçadan geçmiş olan peş kelimesi 12. yüzyılda literatüre girdi. Peş kelimesinin sözlük anlamı arkadır. Bu sözcük ikileme olarak kullanıldığında ardı arkası kesilmeden anlamına gelir. Peş Peşe ikilemi, hiç ara vermeden, devamlı olarak manasında da kullanılır. Peş Peşe nasıl yazılır? Peş Peşe kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan peş kelimesi hem arka hem de sırt demektir. Bu kelimeden türetilmiş olan peş peşe ikilemesi ise arka arkaya ve hiç ara vermeden anlamına gelir. Peş peşe ikilemesi cümle içerisinde eylemin nasıl yapıldığını ya da gerçekleştiğini belirttiği için sadece zarf olarak kullanılır. Örneğin: ''Kitaplar peş peşe devrilmeye başladı.'' TDK’ya göre Peşpeşe nasıl yazılır? Ayrı mı yoksa bitişik mi?
#Nasıl YazılırYabancı şekilde gelen kelimelerden biri olan tabldot herkesin merak ettiği sözcüklerden biridir. Kelime anlamı hem TDK hem de kullanım şekli ile yemek servisi olarak bilinmektedir. Özellikle yemek firmalarında verilen bu hizmet için yazı yazacak olan kişiler kelimenin yazım şeklini merak etmektedir. Tabldot kelimesi hakkında detaylı araştırma yapan kişiler için farklı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Tabldot nasıl yazılır ve TDK'ya göre göre doğru yazım şekli hakkında tüm detayları sizler için derledik.
80 Kuşağı’nın etkili, verimli ve önemli şairi Haydar Ergülen’in, altı bölümden oluşan yeni şiir kitabı ‘Sen Güneş Kokuyorsun Daha!’ ile ustalığının doruklarında olduğunu görüyoruz. “Şiirde de yaşlılardan çok gençlere kulak veriyorum elbette!” diyen Ergülen ile genç nesil şairlerimizden Cenk Gündoğdu konuştu...
#KitapsanatHalit Kıvanç, hayvan sevgimi ve kurucusu olduğum HAÇİKO Derneği’nin çabalarını bildiği için, “Gülmek Serbest Dostlar” kitabı çıktıktan sonra dört koldan gelen röportaj talepleri arasından bana öncelik verdi. Koşarak gittim yanına, uzun uzun sohbet ettik. Türk medya, spor ve sanat dünyasının tarihine ışın tutan Kıvanç, 88 yaşında olmasına rağmen öyle güçlü bir hafızaya sahip ki, ağzım açık dinledim kendisini. Siz de okurken aynı şeyi düşüneceksiniz muhtemelen...