Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#Kahramanmaraşİhraç ettiğimiz tek balın çam balı olduğunu ve üretimin yüzde 85’ini Muğla’nın gerçekleştirdiğini aktaran Barış Saylak, değişen iklim koşulları nedeniyle azalan çam balından maddi kaybı önlemek amacıyla bal yan ürünleri üretimine başladıklarını aktardı.
#1Soğuklar bağışıklığımızı düşürüyor; nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçen hafta gribin ‘güçlenerek’ geri döndüğü uyarısında bulundu. Biz de uzmanlardan bağışıklığımızı arttırmak için tavsiyeler aldık.
#Dünya Sağlık ÖrgütüPerga adıyla da bilinen arı ekmeği nedir, nasıl tüketilir merak ediliyor. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan arı ekmeği son yılların popüler besinleri arasında yer alıyor. Peki arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir? İşte arı ekmeği ile ilgili merak edilenler...
#Arı EkmeğiArı ekmeği, son dönemlerin popüler takviye gıdaları arasında yer alıyor. Anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon gibi hastalıklar üzerinden olumlu etkileri olduğu bilinen perga (arı ekmeği) son yıllarda popüler besinler haline geldi. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan arı ekmeğinin faydalarını internette merak konusu oldu. Peki, arı ekmeğinin faydaları neler? Arı ekmeği (perga)nedir? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Arı Ekmeği NedirŞifa kaynağı... Mucizevi besin... Her derde deva... Kahvaltıların vazgeçilmezidir bal. Kaşık kaşık yeriz “şifa niyetine” diyerek. Bu konuda şanslı da sayılırız. Ülkemiz bal üretiminde dünyada Çin'den sonra ikinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci sırada. Ancak Türkiye’de üretilen balların yaklaşık yüzde 35’i maalesef sahte. Sahte ballar o kadar çoğaldı ki, yemeğe hepimiz korkar olduk. İnternete girip şöyle bir araştırdığınızda dünya kadar bal satan firma var. O kadar enteresan ki, cami önünde bile bal satan insanlar mevcut ülkemizde. Merak etmeyin, işini düzgün yapan firmalar da var. Hala o eski usullerde katkısız, glikozsuz, fruktoz şurubu olmayan bal üreticileri de mevcut. Bir çok firmanın balını denedim. Web sayfalarından ve instagram üzerinden alış veriş yaptım. Öne çıkan 4 firmayı yazmak istedim.
#BalBal arıları, bitkilerdeki nektarı ya da bitki üzerinde beslenen bazı böceklerin salgılarını toplayarak doğal bir tatlandırıcı olan balı üretirler. Salgı balı ve çiçek balı olarak ikiye ayrılan balın renk, aroma, besin bileşimi gibi özellikleri yörenin bitki örtüsüne göre değişiklik gösterir.
#BalPropolis başta olmak üzere diğer arı ürünlerinin bağışıklık sistemini düzenleyici ve uyarıcı etkilerinin bulunduğunu söyleyen Tarımsal Biyoteknoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, propolisten faydalanmak için doğru ve dozunda kullanımın önemine dikkat çekti.
#PropolisERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tarımsal Biyoteknoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, propolis başta olmak üzere diğer arı ürünlerinin bağışıklık sistemini düzenleyici ve uyarıcı etkilerinin bulunduğunu söyledi.
#Prof. Dr. Sibel SiliciAnemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon gibi hastalıklar üzerinden olumlu etkileri olduğu bilinen perga (arı ekmeği) son yıllarda popüler besinler haline geldi. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan arı ekmeğinin faydalarını internette merak konusu oldu. Peki, arı ekmeğinin faydaları neler? Arı ekmeği (perga)nedir? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Arı Ekmeği