PayU, önde gelen ödeme teknolojisi platformu ZOOZ'u satın aldı. Bu alımla birlikte, PayU'nun 2016 yılında finansal hizmetlere erişimi açmak için dünya genelinde başlattığı bir dizi strateji doğrultusunda toplam yatırım ve satın alma işlemleri 350 milyon dolara ulaştı.
#Ticaret16 ülkede faaliyet gösteren PayU, bağımsız dijital havale şirketi Remitly'e yatırım yaptı. Remitly, bu yatırımla D serisi fonunu 115 milyon dolara kadar yükselteceğini duyurdu. PayU CEO'su Laurent Le Moal da bundan böyle Remitly'nin yönetim kurulunda yer alacak. PayU Türkiye CEO'su Emre Güzer, dünya çapında yarım milyar doları geçen yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdüreceklerini açıkladı.
#PayuSon yıllarda Facebook, Instagram ve WhatsApp üzerinden yapılan satışlar kolaylık sağlasa da birçok tehlike barındırıyor. Ticari kaydı bulunmayan, sınırlı iletişim bilgisine sahip kişiler tarafından yapılan satışlar dolandırıcılık riskleri taşıyor. PayU Türkiye, sosyal medya kanalları üzerinden alışveriş yapan kullanıcılara bir dizi tavsiyede bulunuyor.
#Sosyal MedyaPayU, şirketlere ve sektörlere bir yenisini daha ekledi. Geri dönüşüm atıklarını değerlendirerek, hurda arayan ve hurda satan iki tarafın da kazanç elde etmesini sağlayan e-Pazar girişimi www.acilhurda.com, PayU Türkiye’nin güvenli ödeme altyapısıyla yayında.
#PayuTürkiye'de e-ticaret sektörünün büyümesi ve ekonomik göstergelere paralel olarak dolandırıcılık girişimleri de artıyor. 2016 yılında Türkiye'nin e-ticaret sektöründe 56 milyon liralık dolandırıcılık girişimini engelleyen PayU, yüzde 100'e yaklaşan yakalama oranı ile hem müşterileri hem de işyerlerini korumaya devam ediyor.
#OnlinePayU’nun hizmet sunduğu 4 kıtadan 19 ülkenin e-ticaret verilerinin incelendiği “The Next Frontier: 2021 ve sonrasında ortaya çıkan e-ticaret liderleri için en çok umut vadeden pazarlar” raporu açıklandı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen iyzico-PayU CEO’su Barbaros Özbuğutu ve CMO’su Murat Büyükkucak, rapora dair dikkat çeken veriler paylaştı.
#İyzicoBU hafta Türkiye’deki startup’lar için unutulmazdı. Kendi alanlarında öne çıkan 3 startup, yerli ve yabancı rakipleri tarafından satın alındı. Önce yerli e-dönüşüm şirketi Foriba, vergi yazılımları ve raporlama çözümleri alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Sovos’a satıldı. Ardından haber bulut tabanlı finansal yönetim uygulaması Paraşüt, Turkven ve Earlybird’ün yatırımcısı olduğu Mikro ve Zirve’nin oldu. Son olarak finans teknolojileri ve ödeme altyapısı geliştiren Iyzico, en büyük rakibi PayU çatısı altına girdi. İşte bu startup’ların hikâyeleri ve onları el değiştirmeye götüren süreç...
#Gazetehaberleri