Telegram, kullanıcı verilerini "geçerli yasal talepleri" olan yetkililere teslim etmeyi kabul etti. Kurucu Pavel Durov, bu kararın suçluların cesaretini kıracağını belirtti. Bu kararın Rus askeri sırlarını riske attığı değerlendirmesinde bulunan İngiliz gazetesi Telegraph, Batı'nın Telegram'a sızma potansiyelini gündeme getirdi.
#RusyaRusya lideri Putin, Ukrayna'nın doğal gaz transit sözleşmesini uzatmaması durumunda Avrupa'ya sevkiyatın düşeceğini belirtti. Rus gazının Avrupa'ya "özellik Türkakımı üzerinden" gidebileceğini belirten Putin, “Dünya ekonomisi Rus enerji kaynakları olmamasına dayanamaz" dedi. Putin, Ukrayna ile İstanbul’da 2022’de anlaşmaya varıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlaşmaya varılmasında çok önemli bir rol oynadığını belirtti.
#RusyaFransa lideri Macron, Telegram'ın kurucusu Durov'u Fransa'ya kendisinin davet ettiği iddialarını yalanladı. Durov'un Fransa'yı ziyaret edeceğinden "kesinlikle haberi olmadığını" belirten Macron, dolayısıyla onu Elysee Sarayı'nda yemeğe davet ettiğini söylemenin "yanlış" olacağını kaydetti.
#FransaFransa’da 24 Ağustos’tan bu yana gözaltında olan Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan 39 yaşındaki Rus asıllı milyarder Pavel Durov, 5 milyon euroluk kefalet, haftada iki kez polise imza vermesi ve Fransa’yı terk etmemesi şartıyla serbest bırakıldı.
#TelegramDünya Telegram’ın Rus asıllı CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanmasını konuşuyor. 39 yaşındaki Durov’a Telegram’da çocuk cinsel istismarı, yolsuzluk, sahtekârlık, kara para aklama dahil 12 ayrı suçlama yöneltildi. Rusya ile Batı arasındaki gerilimde ‘sanal cephe’ açan tutuklamanın arka planında pek çok soru var.
#TelegramKremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, siber suçlar birimi tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde Fransa’da gözaltına alınan Telegram'ın sahibi Rus asıllı milyarder Pavel Durov’a yöneltilen suçların çok ciddi olduğunu belirterek, “Ciddi kanıtlar sunulması gerekiyor” dedi.
#RusyaParis Savcısı Laure Beccuau, Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan Rus asıllı milyarder Pavel Durov’un 8 Temmuz'da siber suçlar birimi tarafından başlatılan çocuk istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılık ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.
#Pavel DurovRusya menşeli Telegram sosyal medya platformunun patronu Pavel Durov, önceki akşam Fransa’nın başkenti Paris’te gözaltına alındı. Hakkında Fransa’da yakalama kararı olmasına rağmen bu ülkeye giden Durov’un geçen hafta Bakü’de Putin ile görüşmek istediği ancak reddedildiği bildirildi.
#TelegramÜnlü YouTuber Ruhi Çenet'in YouTube kanalı bir kez daha hacklendi. YouTube’da 8 milyondan fazla abonesi olan Ruhi Çenet’in geçtiğimiz günlerde YouTube kanalı hack’lenmiş ve daha sonra geri alınmıştı. Türkiye’nin en büyük YouTube kanallarından birisi olan Ruhi Çenet bir kez daha siber korsanların hedefi oldu. Çenet’in YouTube kanalında çeşitli yabancı canlı yayınlar yapıldığı görüldü. Peki, Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Ruhi Çenet YouTube kanalı yeniden mi hack’lendi? İşte detaylar...
#Ruhi ÇenetRusya uzun süredir üzerinde çalıştığı interneti dış dünyaya kapatma planını devreye sokuyor. Alınan kararla tüm Rus siteleri Rusya’ya çağrıldı. 11 Mart’a kadar sitelerin sadece Rusya’da sunucusu bulunacak, ‘.ru’ uzantısı olacak ve Rusya DNS’ini kullanacak şekilde hizmet vermesi istendi. Bu hamleyle Rusya geçen yaz test ettiği gibi interneti dışa bağlı olmadan kendi kontrolüne alabilir.
#PutinDoğu Avrupa'da Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş tüm şiddetiyle devam ederken, milyonlarca insan sosyal medyadaki bilgi akışı sayesinde gelişmeleri an an takip ediyor. Google, Facebook, Twitter ve Telegram gibi dev şirketler ise bu süreçte, savaşın gidişatını değiştiren bir güç haline geldi. Buna karşın, doğu ve batı arasında giderek derinleşen uçurumda iki arada kalan sosyal medya platformları kimden yana olacak? Siber saldırılarla, kamuoyu baskısıyla ve yaptırım tehditleri arasında kalan dev teknoloji şirketleri...
#Ukrayna-Rusya SavaşıTeknolojinin gelişmesi ile insanların mesajlaşma, etkileşim içerisinde olma ve anlık olarak ulaşılabilme imkanları günden güne artmıştır. WhatsApp gibi uygulamalar her ne kadar bu beklentileri karşılasa da son zamanlarda meydana gelen güvenlik açıkları ve kullanıcıların bilgilerini pazarlama faaliyetleri için kullanmaları güvenilirliğini zedelemiştir. Kullanıcılar da güvenli bir şekilde konuşabilecekleri ve kişisel bilgilerinin pazarlama amacıyla kullanılmayacağı platform arayışına girmiştir. Telegram bu konudaki en iyi alternatiflerden alan birisi olup son zamanlarda kullanıcı sayısı bir hayli artış göstermiştir. Telegram nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
#TelegramABD seçimleriyle birlikte artış gösteren olaylardan dolayı Parler uygulamasının Google Play Store ve App Store'dan kaldırılmasıyla birlikte bu kez oklar Rusya merkezli Telegram'a döndü. Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne Telegram'ın kapatılması için başvuru yapıldı.
#TelegramDünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın veri paylaşımı politikasını güncellemesi kelimenin tam anlamıyla infial yarattı. Her gün yüz binlerce kişi alternatif uygulamalara yöneliyor. Değişiklikler dayatılmasaydı WhatsApp bu kadar ağır bir darbe almazdı. Çatı şirket Facebook’un imajı da yaşanan panikte etkili oldu.
#YazarTelegram'ın özellikleri ve kullanımı Whatsapp'ın kullanıcılara yönelik "zorunlu güncelleme" kararı sonrası kullanıcıların ilgisini çekti. 500 milyondan fazla aktif kullanıcıyı geçen Rusya merkezli Telegram'ın Whatsapp'tan en büyük farkı ise bulut tabanlı bir mesajlaşma aracı olması. İletinin üçüncü taraflara iletilmesinin engellenmesi özelliğine sahip olan Telegram Messenger, iletişim merkezi, mesaj panosu ve sosyal medya unsurlarını da bir araya getiriyor. İşte, Telegram'ın Whatsapp'tan farkları ve kullanımıyla ilgili ayrıntılar.
#Telegram NedirPopüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun da Telegram'a katıldıklarını belirterek, liderlerin Telegram'ı tercih etmesinden ötürü onur duyduklarını bildirdi.
#TelegramTelegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram'da son 3 gündür ciddi bir artış yaşandığını açıkladı. Durov gizlilikle ilgili de açıklama yaptı ve "Diğer popüler uygulamaların aksine, Telegram'ın hesap vereceği hissedarlar veya reklamverenler yoktur. Ağustos 2013'te kullanıma açıldığımız günden beri kullanıcılarımızın özel verilerinin tek bir baytını üçüncü taraflarla paylaşmadık" dedi.
#TelegramWhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulaması Telegram, son günlerde gündemde yer almaya devam ediyor. WhatsApp'ın gizlilik ilkelerini güncellemek istemesi dolayısıyla rağbet gören alternatif uygulamalardan birisi olan Telegram, hangi ülkeye ve kime ait olduğu ile de merak ediliyor. Peki, Telegram nedir, nereye ve kime ait? Telegram'ın özellikleri ve menşei hakkında önemli bilgiler
#TelegramWhatsApp'ın son güncellemesi ardından Telegram uygulamasına olan ilgi arttı. Telegram Messenger uygulaması en çok indirilen mesajlaşma uygulaması olarak Whatsapp'ı geride bıraktı. Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur.
#Telegram NedirGeliştirdiği özelliklerle her geçen gün kullanıcı sayısını artıran ve anlık mesajlaşma uygulamaları arasındaki ön plana çıkan Telegram son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. Peki, Telegram’ı WhatsApp’tan ayrıştıran ve kullanıcıların gözdesi haline getiren özellikler neler?
#Telegram