Yemeklerini ve kültürünü devam ettirme arzusu bir mutfak için en değerli adımdır. Sadece lezzet değil yemeğin etrafında dönen yaşam ve içindeki anılar da geleceğe taşınıp değer yaratır. Misafirlerine etnik ve yerel lezzetler sunan restoranlar da bu açıdan en önemli oyunculardır.
#İncili Gastronomi RehberiTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriHititlerden günümüze altı uygarlığa ev sahipliği yapan Malatya, müzeleri, ören yerleriyle Anadolu’nun geçmişine ışık tutuyor. Fakat Malatya denince ilk akla gelen meşhur kayısısı. Her temmuzda şehirde hasat sezonu şenliklerle kutlanıyor. Belediye bu yıl 6-10 Temmuz arasında 19’uncu kez Uluslararası Kayısı Fuarı düzenleyecek. Festivale dönüştürülen fuar kapsamında Kıraç, Zara, Uğur Işılak, Şevval Sam, Sıla konserler verecek. Bulgaristan, Kosova, Gürcistan’dan topluluklar halk oyunları gösterileri yapacak. “En güzel kayısı yemeği” yarışması düzenlenecek.
Üç kız arkadaş, Suriye’ye gitmeye karar verdiğimizde çevreden aldığımız tepki kısa ve net oldu: "Neden?" Tura katılmadan, elimizde sadece "Lonely Planet", sırtımızda 15 kiloluk çantalarla yola çıkmamız tuhaf karşılandı. Çünkü, yurtdışında gezi denince güneydoğu komşumuz hiç akla gelmiyor. Oysa Suriye, kapalı çarşıları, kaleleri, daracık sokakları, müthiş lezzetli yemekleri ve naneli limonatasıyla keşfedilmeyi bekleyen bambaşka bir dünya.