Yaz aylarında hazırlanan konservelerin kış boyunca yemek hazırlarken yardımımıza yetişir. Böylelikle hem doğal hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler pişirebiliriz. Kışın en çok tercih edilen konservelerden biri de patlıcan konservesidir. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, patlıcan konservesi tarifi detayları...
#Patlıcan Konservesi Nasıl OlurYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı Alışverişiİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesKış hazırlıklarının en başında konserve yapımı gelir. Genellikle tüm ailenin toplandığı ve kilolarca sebze ve meyvenin temizlenip ayıklandığı bu hazırlık, renkli renkli cam kavanozlar ile mutfağımızın en güzel dekorlarını oluşturur. USLA Akademi Baş Şefi Fehmi Samancı, mevsimlik ürünlerle konserve hazırlayacaklar için bazı ipuçları verdi.
#Konserve