Patlamış mısır, özellikle film izleme seanslarımızın vazgeçilmez parçasıdır. Patlamış mısır hakkında çok yağlı olduğuna, kilo aldırdığına dair birçok şey söyleniyor. Peki bunlar doğru mu? Patlamış mısır zararlı mı yoksa söylenenlerin aksine zayıflamaya yardımcı mı oluyor?
#Patlamış MısırFilm gecelerinin vazgeçilmezidir patlamış mısır. Ocakta patlayan o mısırların sesi her yaştan insanı heyecanlandırır. Yüzyıllar öncesine dayanan bu leziz atıştırmalığın yağ ve tuz oranını azaltınca günümüz diyetisyenleri ara öğün olarak öneriyor. Hem çok lezzetli hem de çok kolay yapılan, 7‘den 70’e herkesi büyüleyen bu atıştırmalık hakkında öğrenmek isteyeceğiniz her şey burada. Mısır patlatmanın püf noktaları nelerdir? Mısır patlatırken nelere dikkat edilmeli? Hangi mısır daha iyi patlar? Hangi tencereler mısır patlatmak için uygun? Hangi yağlar tercih edilmeli? Bütün bu soruların cevapları hemen aşağıda...
#Mısır Patlatma TeknikleriPatlamış mısır birçok kişi tarafından çok kalorili ve zararlı gibi görünse de aslında durum hiç de öyle değil. Doğru hazırlama yöntemleri ile oldukça sağlıklı bir besin haline gelen patlamış mısırın faydalarına bir göz atalım.
#Patlamış MısırFARKLI ülkelerin yanı sıra Anadolu’nun geleneksel tatları da büyük kentlerdeki market raflarına taşındı. Pişirildikten sonra kendi boyunun iki katı uzayabilen Basmati, Tayland’ın Jasmine pirinci, taze buğday başağı Frik’in yanı sıra Anadolu’nun dövme yarma buğdayı, kepekli bulguru gibi yöresel tatları da büyük kentlerdeki sofralara girmeye başladı.