Güncelleme Tarihi:
Pensilvanya’daki Scranton Üniversitesi’nin bilim adamları, San Diego’daki Amerikan Kimya Topluluğu’nda yaptıkları çalışmalarda, servis edilen bir patlamış mısırda 300 mg antioksidan olduğu ve bunun bir meyvede bulunanın yaklaşık 160 mg’ın 2 katı olduğu ortaya çıktı.
Araştırmacılar ayrıca patlamış mısırın çıtır kabuğunun yüksek derecede konsantre antioksidan ve lif içerdiğini söylediler. Araştırmacı Jow Vinson bu kabukların tamamen besleyici bir altın külçesi olduğu söyleyerek önemine vurgu yapıyor.
Yine de mısır yemeyi abartmayın!
Vinson insanların günde 5 öğün patlamış mısır yemesinin de doğru olmadığını belirtip, meyve ve sebzelerde bulunan ana vitaminlerin patlamış mısırda olmadığı konusunda da uyarısını yapıyor. Lakin patlamış mısır sağlığa başka faydaları olduğunu hatırlatan Vinson, bunu “Patlamış mısır belki de en iyi atıştırmalık yiyecek” diyerek belirtiyor.
Kaynak: Hürriyet aile