Bir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
#Sponsorlu İçerikKurban bayramıyla birlikte akıllarda takılan en önemli soru; Dana mı? Kuzu mu? sorusudur. Her ikisi de dini ritüellere göre uygun olduğuna göre Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanın cinsini ne belirliyor? Ekonomik tercihler, damak tadı, sağlık gibi sebeplerle keseceğimiz kurbanın dana veya kuzu olmasını bizler belirliyoruz.
#BursaTürkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
#Coğrafi İşaretli LezzetlerKayseri gıdadan mobilyaya, teknolojiden ağır sanayiye çok sayıda alanda devler liginde bir şehir. Erciyes’le, hemen eteğindeki Kapadokya’yla turizmin de cazibe merkezlerinden... Ancak tüm bunların yanında yeni bir merkez daha olmaya aday. Büyükşehir Belediye Başbakanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sıradaki hedefimiz Kayseri’yi sağlık turizminin de merkezi yapmak” diyor...
#GazetehaberleriHürriyet’in ‘Ankara Fısıltıları’ köşesinde yer alan Erdoğan’ın, “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” sözleri, pastırmacılar arasında polemiğe yol açtı. Kastamonulu pastırmacılar Erdoğan’ın sözlerine destek verirken Kayserililer, “Pastırmanın anavatanı bizim memleket” diyor.
#GazetehaberleriKayseri’nin meşhur lezzetlerinin başında gelen pastırma, fiyatıyla cep yakıyor. Kalitesine göre pastırmanın kilosu 75 ile 156 TL arasında değişirken, 144 TL olan en çok tercih edilen türlerden sırt pastırmanın dilimi ise 2 TL’den satılıyor.
#PastırmaPastırma ve sucuk… Orta Asya Türklerinden bu yana yüz yıllardır Türk mutfaklarının vazgeçilmez ikilisi. Lezzet sofralarından eksik olmayan bu iki şarküteri ürününü dolabınızda nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? Ağzını sıkıca kapatıp dolaba koyduğunuz sucuk, güzel muhafaza ettiğiniz halde küfleniyor mu? O zaman sucuk ve pastırma gibi şarküteri ürünlerinin nasıl saklanması gerektiğine dair ipuçlarımızı okumanızı öneririz.
#Sucuk Nasıl SaklanırKayserili pastırma ve sucuk üreticisi Hulusi'nin hikayesinin anlatıldığı Kocaman Ailem dizisinin gelecek hafta yayınlanacak olan 2. bölüm fragmanı, ilk bölümün bitmesinin hemen ardından yayınlandı. Yayınlanan fragman, ikinci bölümün de oldukça hareketli geçeceğinin sinyallerini veriyor. Peki, Kocaman Ailem'in 2. bölümünde neler olacak? Yayınlanan fragmanda neler var?
#Kocaman Ailem 2. Bölüm FragmanıKocaman Ailem dizisinin oyuncuları birçok izleyici tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Ekranların yeni dizisi Kocaman Ailem perşembe akşamı izleyicileriyle buluşacak. Peki, Kocaman Ailem oyuncuları kimdir? İşte Kocaman Ailem dizisinin oyuncu kadrosu.
#Kocaman AilemKayserili pastırma ve sucuk üreticisi Hulusi'nin hikayesinin anlatıldığı Kocaman Ailem dizisi 31 Mayıs Perşembe akşamı ilk bölümüyle yayın hayatına başlıyor. Yeni bölüm öncesi merakla beklenen dizinin fragmanı da yayınlandı. Yayınlanan fragman, ilk bölümün oldukça hareketli geçeceğinin sinyallerini veriyor. Peki, Kocaman Ailem'in 1. bölümünde neler olacak? Yayınlanan fragmanda neler var?
#Kocaman Ailem 1. Bölüm FragmanıKayseri denince herkesin aklına önce pastırma ardından da mantı üşüşür. İkisi de vazgeçemeyeceğim sevgilidir. Onların damağımla cilveleşmesi çok keyif verir bana. Yaşamımı lezzetlendirir. Ama Kayseri mutfağını, bu iki yiyecekle sınırlamak büyük bir haksızlık! Öylesine lezzetli yemekler var ki, insanın aklı başından uçup gidiyor. Geçen hafta Kayseri’ye gidip bu zengin mutfakla hasret giderdim.
#YemekİÇ Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kayseri’de katıldığı Kitap Fuarı’nda 'En sağlıklı et pastırmadır. Pastırma ve sucuk doğal olarak yapıldığı zaman çok önemlidir. Pastırma çiğ olarak bol tüketilebilir" dedi. Meyve sularını içmeme önerisinde bulunan Prof.Dr. Karatay, ''Meyve suları artık çok değişti. Vücuda sıvı şeker olarak giriyor. Yasaklanması gerekir diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
#Kayseri