Güzel kokmayı seven, bakımına özen gösteren herkes parfümünün kalıcılığını arttırmak ister. Kaliteli ve kalıcı bir parfüm seçmenin yanı sıra küçük püf noktalarıyla kokunuzun üstünüzde daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte parfümünüzün kalıcılığını arttırmak için 7 öneri…
#Parfüm KullanımıParfümde kalıcı bir koku seçimi, çoğu tüketicinin öncelikleri arasında yer alabiliyor. Yaz aylarında tazeleyici bir koku tercih edilebilirken, kış aylarında daha şekerli esanslar ön plana çıkabiliyor. Ancak hangi seçim olursa olsun her ikisinde de kalıcı kokuyu bulabilmek tercihlere yön verebiliyor. Bu noktada şişenin altında yazan 3 harfli kısaltmalar tüketiciye önemli detaylar sunabiliyor. İşte, parfüm seçiminde kokunun kalıcılığını da vurgulayan o kısaltmalar
#ParfümParfüm sıkmayı sevmeyen çok az kişi vardır. Hele sizin için doğru parfümü seçtiyseniz, gün boyu neşeli, harika, enerjik hissetmenize bile yardımcı olabilir. Bunun yanında, genellikle parfümün kalıcı olmadığından şikayet edilir. Bu durumda parfümün kalıcılığını arttırmak için aşağıdaki önemli ipuçlarına göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Peki, parfüm nasıl, nereye sıkılmalı? Gelin, anlatıyoruz...
#Parfüm Nasıl SıkılmalıParfüm seçimi pek çok kişi için zorlayıcı olmaktadır. Bu anlamda EDP ve EDT parfümler sıklıkla araştırılmaktadır. EDP ile EDT parfümler arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Peki EDP ve EDT ne demek? EDP ile EDT arasındaki fark nedir? Sizlere EDT ile EDP arasındaki farkları detaylıca derledik.
Salgınla birlikte kolonya geleneğimizin önemini tekrar kavradık. Haliyle kolonya konusunda trendler de gelişti. Esanslı olanlar artık çok popüler. Aromaterapist Rana Babaç Çelebi “Esanslı kolonya, geleneksel olana sanat ve hayat aşılıyor” diyor.
#GazetehaberleriParfüm seçerken genelde 'EDP' yani Eau de parfum olanların alınması tavsiye edilir. EDP parfümlerin, Eau de toilette (EDT) parfümlere göre daha kalıcı olduğu söylenir. Peki bu gerçekten doğru mu? Eau De Parfum ile Eau De Toilette arasındaki fark nedir?
#Eau De Toilette Ne Demekİstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Burhan Engin, orijinal parfümde birçok kimyasal madde bulunduğunu, sahte üretimlerinde ise bu oranın ve çeşidin daha fazla olduğunu belirterek, "Sahte parfüm kullanmak cildinize, derinize, en hassas bölgelerinize zarar verme anlamına geliyor" dedi.
Bazen bir dakikada hatta bir salisede nasıl da değişiveriyor hayat. Aldığımız güzel bir haberin, yaşadığımız küçük bir mutluluğun, hissettiğimiz sevginin ruhumuzu şahlandırması ya da duyduğumuz keyifsiz bir gelişmenin ruhumuzu bir anda başkalaştırması gibi… Ya da günlük güneşlik havada güneşin, yerini yağmura bırakması gibi… Güneş yerini bir anda yağmura bırakıyor ve… Yağmurun sesine bak, dinle nasıl kokuyor? “Yağmurun sesine bak, aşka davet ediyor” diye devam edeceğimi sandınız belki de.
Müftüzade Gülcü İsmail Efendi'nin 1888 yılında Bulgaristan'ın Kızanlık kentinden bastonunun içinde getirdiği ve Isparta topraklarıyla buluşturduğu gül fidanı, bugün dünya parfüm devlerinin markalarında hammadde olarak kullanılıyor. Dünya da 3 tonluk gül yağı talebinin 2 tonu Isarta'da üretilirken, Türkiye'nin gül yağından yıllık ihracat geliri ise 15 milyon dolar civarında.
Güzellik ve makyaj... Kadınların vazgeçemediği, ‘Olmazsa olmaz’ dedikleri, uğruna para ve zaman harcadıkları iki kavram. Güzellikle ilgili doğrular, güzelleşmek uğruna yapılan yanlışlar… Doğru makyaj nasıl yapılır, makyajın kalıcı olması için neler yapmak gerek, makyajda yapılan hatalar, vs... Tüm bunları konuştuk sevgili Ayşenur Yazıcı ile.
Parfümler, görünmeyen ama baştan çıkaran en önemli aksesuarlardandır. Tek bir damlası bile çevredekileri büyülemek için yeterli. İyi bir kokunun, onu kullanan kişinin karakterini yansıtması ise en belirgin özelliği. Bu yüzden bu kadar geniş bir koku yelpazesi içinde herkesin kendine uygun parfümü bulması, biraz zaman alan bir deneyim.