Parfüm alerjisi oldukça fazla rastlanılan alerji türleri arasında yer almaktadır. Parfüm alerjisi hem parfümün cilde sıkılması sonucunda meydana gelebilirken hem de parfümün kokusuna karşı oluşabilir. Parfüm alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Parfüm kokusu alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Parfüm alerjisi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Parfüm AlerjisiBebeklerde alerji çeşitleri görülebilmektedir. Bebeklerde hangi alerjilerin görülebileceği konusunda bilinçlenmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenler sizde bebeklerde alerji çeşitlerini öğrenebilir, bebeğinizde bu belirtiler meydana geldiğinde, nasıl davranılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde alerji çeşitleri nelerdir? Bebeklerde hangi alerji türleri görülür tüm detaylarıyla derledik.
#Bebeklerde AlerjiYüz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yüz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri içeriğimizde okuyabilirsiniz. Yüz alerjisi nedir ne gibi komplikasyonlara sahiptir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüz Alerjisi NedirPed alerjisi, doğru ped seçimi yapılmadığı takdir de kadınların yaşadığı önemli bir sorun olarak bilinmektedir. Ped alerjisi sorunu yaşayan kişiler genel olarak buna sebep olan etkenler hakkında bilgi sahibi olmak ister. Ped alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Ped alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ped AlerjisiAlerji, bağışıklık sistemi ile birlikte vücut içerisine giren ya da temas edilen maddelere karşı meydana gelen çıkan reaksiyona verilen addır. Ağda alerjisi ise ağdadan sonra meydana gelen tahriş ile karıştırılan bir durum olarak bilinir. Bu alerji, ağda içinde bulunan kimyasallara, ağda sonrasında vücudun tepki gösterdiği anlamına gelir. Bu durum vücudun herhangi bir yerini bir yere çarptığında iyileşme aşamasında iken kaşınma meydana gelir. Ağda alerjisi sonucunda da bu şekilde kaşıntı ve kabarıklar oluştuğu bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ağda AlerjisiGenetik yatkınlığı olan (atopik) kişilerde, alerjen olarak adlandırılan maddelerin vücuda girerek bağışıklık sistemini uyarması ve abartılı bir yanıt oluşturması sonucunda ortaya çıkan alerjik hastalıkların ülkemizde görülme sıklığı giderek artıyor. Bu artışın özellikle çocukluk yaş grubunda daha belirgin olduğuna vurgu yapan Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, birden fazla sistem veya organın etkilenmesi durumunda anafilaktik şok olarak adlandırılan ve ölümcül olabilen klinik tablonun ortaya çıktığına dikkat çekerek, genetik faktörler kadar, yetersiz anne sütümü alımı gibi çevresel faktörlerin alerjiyi tetiklediğini söyledi.
#Doç. Dr. Şule Çağlayan SözmenCovid-19 döneminde maske kullanımına bağlı deride oluşan değişiklikler hakkında uyarılarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Saraç, “Özellikle N95, FFP2 gibi yüze iyice oturması için tasarlanan maske kullananlarda bası yerlerinde kızarıklıklar ve açık yaralar oluşabilir. Bu deri hastalıkları maskenin metaline ya da içerdiği maddeye bağlı, kumaş maskelerde ise maskeyi yıkarken kullanılan deterjan ya da boyalara bağlı olarak gelişebilir” dedi.
#MaskeGünümüzde sık karşılaşılan alerji hastalığı ve teşhisinde uygulanan testler hakkında bilgilendirmede bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Enkhjargal (Egi) Losol, “Genetik yatkınlığı olan kişilerde sık tekrarlanan alerji ataklarının günlük hayatı etkileyecek kadar şiddetli olabilir” dedi.
#SağlıkHer gün aşırı dezenfektan kullanımı, eldiven, maske ve hava almayan saçların koronavirüs salgınının cilt üzerine bir çeşit yan etkisi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nilhan Atsü, salgın döneminde oluşabilecek dermatolojik risklere dikkat çekti.
#KoronavirüsBir bağışıklık sistemi kalkanı olan alerji, vücudun kimi maddelere yönelik aşırı duyarlılık göstermesi sonucu ortaya çıkan bir tepkidir. Alerjik tepkiler, kişiden kişiye değişebilir ve her bünyenin alerjen maddelere maruz kalma limitleri farklıdır. Alerjen özelliklere sahip ürünlerin başında ise temizlik ürünleri geliyor.
#TemizlikGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şafak Yıldız, astımın kontrol ve tedavi edilebilir hastalık olduğunu ve alerjik astımın, astım hastalarının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğunu söyledi. Yıldız, "Şehirlerde artan trafik ve iklim değişikliği nedeniyle hava kirletici unsurlar, astım şikayetlerinin kontrolünü güçleştirebilir" dedi.
#AstımYaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş ışınları dünyaya daha dik olarak ulaşırken uzmanlar cildi güneş ışınlarından korumanın önemine dikkat çekti. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Pınarbaşı, her cilt tipinin farklı olduğunu belirtirken buna uygun güneş koruyucularının kullanılması gerektiğini söyledi.
#Güneş KremiBahar aylarıyla birlikte başlayan polen alerjileri; gözlerde yanma ve yaşarma, burun akıntısı, hapşırık, geçmeyen öksürük, kaşıntı, ciltte kızarıklıklar ve nefes almada güçlük ile kendini hissettiriyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Bayrakçı sizler için anlattı.
#Alerjik Reaksiyon