6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazYeşil sahalarda rüzgâr gibi estik, okçularımız attığını vurdu, denizleri aştık, kadın voleybolcularımıza dünya selam durdu… Yüzmeden badmintona, güreşten basketbola, okçuluktan atletizme madalyaları arka arkaya sıraladık. 2023 yılında her branştan sporcularımız yüzümüzü güldürdü, göğsümüzü kabarttı. Öyle anlar oldu ki tüm Türkiye’nin kalbi onlarla attı. Avrupa, dünya şampiyonlukları yaşadık, olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. Uluslararası yarışmalarda defalarca marşımız çalındı. Sporcularımız adeta Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını sahalarda kutladı.
#CumhuriyetERZİNCAN, Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusuna ev sahipliği yaptı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da ilk resmi müsabakasına Erzincan’da katılarak Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu'nda okçuları yalnız bırakmadı. Bilal Erdoğan, "Türkiye şu anda okçulukta ciddi bir ivmelenme içerisine girdi" dedi.
#ERZİNCAN2021’e ertelenen Olimpiyat Oyunları’ndan rekor madalya sayısıyla döndük... Paralimpik Oyunlar’da sevindik, tüm voleybol takımlarımız göğsümüzü kabartmayı sürdürdü, Anadolu Efes basketbolun en büyük kupasıyla yurda döndü. Futboldaysa maalesef yine yüzümüz gülmedi.
#OlimpiyatlarSporun birleştirici ve dönüştürücü gücüne inanan, sporu toplumsal gelişimin ayrılmaz parçası olarak gören Mustafa V. Koç’un anısını ve bu alandaki vizyonunu yaşatmak amacıyla hayata geçirilen Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nü bu yıl milli okçumuz Mete Gazoz ve A Milli Kadın Voleybol Takımımız kazandı.
#Mete GazozTokyo Olimpiyat Oyunları’ndan hedeflediğimiz gibi madalya rekorumuzu kırarak döndük. Şimdi sıra paralimpik oyunlarına katılacak sporcularımızda... 2012’de Londra’dan 10, 2016’da Rio’dan 9 madalyayla dönen millilerimizin Tokyo için hedefi büyük. Bu oyunlara katılmak pek çoğunun çocukluk hayaliydi. Engelinin hayallerinin önüne geçmesine izin vermeyen bu sporcular “Her engelliye uygun bir spor var. Girişken olun, kendinize güvenin, hayatta hiçbir şeyden geri kalmayın” diyorlar...
#ParalimpikHangi branştan olurlarsa olsunlar, dünyanın dört bir yanındaki kadın sporcular bir yandan işlerini en iyi şekilde yapmaya uğraşırken bir yandan da erkek meslektaşlarının hiç maruz kalmadığı baskılarla başa çıkmaya çalışıyor. Peş peşe yaşanan olaylar kadınların çilesini net bir biçimde ortaya koymaya yetti...
#ALMANYA1999 yılında İstanbul’da doğdu. 6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duydu ve dersler almaya başladı. Ailesinin de desteğiyle okçulukta ilerlemek için omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Okçulukta koordinasyon sağlamak amacıyla basketbol da oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için bir sene de resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu aldı ve iki sene de piyano çaldı. Yani sadece sporda değil; sanatın çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.
#İzmirTwitter’da 30 Ocak’ta başlıktaki mesajı paylaştı Büşra Ün. Mesaja iliştirdiği fotoğraflardan biri daha bebekken kanserle mücadele ettiği bir anı, diğeri hayat mücadelesinde geldiği noktayı gösteriyordu. Ün, şimdi Türkiye’yi temsil eden başarılı bir sporcu. Son olarak Litvanya’daki Paralimpik Tenis Turnuvası’ndan kupayla döndü. Sosyal medyada da engellilerin sesine ses veren Büşra Ün, “8 yıldır sponsor arayışım sürüyor. Bunun artık profesyonel bir düzene oturması lazım” diyor.
#Paralimpik OlimpiyatlarTürkiye'nin dört bir köşesinden gencecik insanlar. Hepsi küçük yaşlarda kendilerini sporun içinde bulmuşlar. Antrenman ve yarışma bu gençlerin yaşamının bir parçası. Hepsi kendi dallarında Avrupa, dünya hatta olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor. Belki daha olgunlaştıkları 2008'de bir kısmını boyunlarında madalyayla olimpiyat kürsüsünde göreceğiz.