Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Go Türkiye platformunda yayına başlayacak olan Türkiye’deki yabancılarla sohbet serisi “Love of Türkiye”nin yeni sezon çekimlerinde konuklarla bir araya geldim. İşte Bodrum’daki ilk bölüm çekiminden renkli anekdotlar...
#Kültür Ve Turizm BakanlığıBe Premium Bodrum Otel, bu yaz mutfağında Michelin yıldızlı şefleri konuk ediyor. İlk misafir, Madrid’deki 2 Michelin’li Paco Roncero Restaurante’nin sahibi ve şefi Paco Roncero’ydu. İspanyol şef “Trendlerden daha önemli olan şey, bulunduğunuz coğrafya ve onun size sundukları” diyor.
#Be Premium Bodrum OtelYemeğin bir lezzet ya da keyiften çok daha fazla anlam ifade ettiği restoranlar var. Bu mekânlar sadece damak tadına hitap etmiyor; müthiş şovlar, etkileyici bir görsel şölen ve baştan çıkaran yemeklerle tüm duyuları harekete geçiriyor. Böyle yerlerin kapısında yemeğin sadece yemek olmadığını düşünen insanlar yer değil gün bekliyor. İşte dünyanın öbür ucuna bile seyahat ettirecek restoranlardan birkaçı.
#SeyahatDün Hürriyet Cumartesi’de yayımlanan ve İspanyol şef Paco Roncero’dan bahsettiğim yazımda, mutfağımızın iki tehlikeyle karşı karşıya kaldığını söyledim: İlki, geleneksel yemeklerin ve pişirme yöntemlerinin yok olmaya yüz tutması. İkincisi, ‘fine dining’ türü ve küçük porsiyonlara dayanan şef mutfağına pek yüz vermememiz. Kaldığımız yerden devam edip Paco’nun yemeklerinden aklımızda kalanlara bakalım...
#Paco RonceroRaffles projesini ve dünyanın önde gelen şeflerinin ülkemize gelip sanatlarını icra etmelerini destekliyorum. Her ne kadar ülkemizde minik porsiyonlar ‘tehlikeli sular’ olarak görülse de; kaliteli olan desteklenmeli, kötü iyiyi kovmamalı.
#Paco RonceroBu yıl 5.’si düzenlenecek olan Gastromasa, 30 Kasım’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak. Her yıl özel bir tema örgüsüyle yola çıkan Gastromasa, bu yıl yaratıcılığın önemli unsurlarından “ilham” temasını işleyecek.
#Gastromasaİki yıl önce Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden İtalTur’un sahibi Hande Arslanalp, İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi sırasında İzmir’de bir gastronomi festivali yapalım fikrini ortaya atmıştı. O tüm koordinasyonu üstlendi. Bir grup fahri İzmirli olarak Gila Benmayor, Gamze İneceli, Metin Suerkan ve ben işin bir ucundan tuttuk.
#Müge AkgünEti ‘cehennem’de yediriyor; sebzeyi, toprağından ayırmadan, doğrudan, tarladan halka getiriyor. İstiridye bir akvaryum ortamında yenirken, kokteyller kendi kendini karıştırıyor. Girişimci şef Paco Roncero’nun son numarası küresel jet-set’i çılgınlığa itiyor.
#Paco Roncero