İstanbul Turizm Fuarı, 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek. 35 ülkeden 200 yabancı satın alıcının fuara katılacağını belirten Dream Project CEO’su Volkan Ataman, “Fuarda yeni sezon anlaşmaları için 100 milyon Euro’luk kontrata imza atılacak” dedi. 15 binin üzerinde ziyaretçinin fuara katılacağını belirten Ataman, “Sadece fuara gelecek ziyaretçilerin uçak, konaklama, yeme-içme ve alışveriş harcamalarının 50 milyon TL’yi aşması öngörülüyor” diye konuştu.
#İstanbulAdana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan’ın “Restoranlarda kebabın yanında gelen aylık ortalama 250 ton meze ve salata çöpe gidiyor” sözleri, israf tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Şef Özlem Mekik ve Hürriyet Lezzet yazarı Ebru Erke, israfı bitirmek için önerilerini anlattı.
#KebabÖncelikle her şey pahalı. Ama pahalı derken çok pahalı! Öyle ki orta sınıfın Bodrum’da tatil yapması için artık kredi çekmekten başka şansı yok. Havaalanından Torba’ya gitmek bile 320 lira, Yalıkavak’a giderseniz 500 liraya çıkıyor. Ha paranız çok boldur ya da sadece merak ediyorsunuzdur, buyurun bu yaza dair Bodrum notlarım...
#BODRUMKoronavirüs kısıtlamalarının büyük bir bölümü yarın sona eriyor. AVM’leri doldurmaya devam edecek, restoran veya kafelerde saatlerce sohbet edecek miyiz? Sinema, tiyatro ve konserlere koşacak mıyız? Tokalaşma, sarılma, kucaklaşma, el öpme gibi alışkanlıklarımız rafa mı kalkacak? Bilim kurulu üyesinden öğrenciye, turizmciden emekliye; 19-81 yaş aralığındaki 100 kişiye eski alışkanlıklarını devam ettirip ettirmeyeceklerini sorduk.
#GazetehaberleriBodrum Belediyesi’nin destekleriyle Ortakent Yahşi Güzelleştirme Derneği-OYDER tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Acı Ot Festivali için geri sayım başladı. Bodrum, Muğla ve ilçeleri ile Ege’nin pek çok bölgesinden özel turların düzenlendiği ve milyonları buluşturan Acı Ot Festivali, bu yıl 14-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
#BODRUMDev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star Wars“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#SahlepDoğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni kazanmasının ve 2014 yılında inşaatın başlamasının ardından Galataport İstanbul adıyla hayata geçecek projenin nasıl olacağını 6 yıldır merakla bekliyorduk.
#SumacTROYA Müzesi’nin açılmasını dört gözle beklerken (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/gila-benmayor/troya-muzesi-nihayet-aciliyor-40904543) OPET Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk ile birlikte Troya ören yerinin hemen dibindeki Tevfikiye Köyü’nü ziyaret ettik.
#Gila BenmayorGeniş ürün yelpazesine sahip ve Türkiye’nin lider dondurulmuş gıda markası SuperFresh, Ramazan ayında sevdikleri için lezzetli sofralar hazırlamak isteyenlere, zengin iftar menüleri oluşturdu. SuperFresh’in iftar sofralarınıza lezzet katacak menüleri, “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek blogger’ının tarifleriyle hazırlandı.
#İftarYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeği