Anıl Ünlü, henüz 25 yaşında. Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Okula başladığı daha ilk yıl yaptığı seyahatlerden etkilenip gezgin olmaya karar verdi. Şu ana kadar biriktirdiği harçlıklarla 34 ülke ve 200 şehre gitti. Norveç’i 3, İzlanda’yı 7, İsviçre’yi de günde 9 euro harcayarak gezdi. İyi bir işe girip mesleğini yapmak yerine 7-8 yıllık bir dünya turuna çıkmayı planlıyor. Ailesini de ikna etti. Bu çılgın fikrini ise “Birkaç yıl sonra istifa edeceğimi bilerek mühendisliğe başlamaktansa hiç başlamayıp hayallerimin peşinden gitmek daha keyifli benim için” diyerek açıklıyor.
#Dünya TuruTülay Demircioğlu, beş yıl öncesine kadar özel sektörde müdür olarak çalışıyordu. Artık bir gezgin. Tülay Sabaz ise Çanakkale’de yaşayan İngilizce öğretmeni... İki adaşın ortak hayali beyaz kıtaya ayak basmaktı. Sosyal medya üzerinden konuşuyorlardı ama hiç buluşmamışlardı, ta ki Antarktika öncesi Ushuaia’da bir araya gelene kadar. Peru’dan Antarktika’ya giden bir yelkenlideki gruba katıldılar. 5 Aralık’ta başlayan yolculuk 21 gün sürdü ve 2 bin 15 mil yol giderek, ‘kıtaya yelkenliyle giden beşinci Türk’ unvanını kazandılar, bize de serüvenlerini anlattılar.
#Gezgin KadınlarBir üniversite öğrencisini cezbetmenin yollarından biridir seyahat. Farklı ülkeler görmek, insanlar tanımak, kültürleri keşfetmek heyecanı doruğa çıkartır. Ancak öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de parasızlık… Peki, hem okuyup hem gezmeyi nasıl başaracaklar? Hürriyet Seyahat ekibi bir araya geldi ve ‘Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?’ sorusundan hareketle hacimli bir rehber hazırladı. İçinde birbirinden farklı hikâyeler, kişiler, olaylar ve ülkeler var. Ekipten Serkan Ocak, İsmail Sarı ve Yücel Sönmez ile buluştuk hem kitabı hem de seyahat maceralarını konuştuk.
#Ömür KurtHürriyet Seyahat ekibi tarafından hazırlanan ‘Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?’ kitabı Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Editörlüğünü Serkan Ocak, Yücel Sönmez ve İsmail Sarı’nın yaptığı kitap 50 gezginin maceraları üzerine yapılan söyleşi ve röportaj yazılarından oluşuyor.
#Hürriyet Seyahat KitabıAyten Çöl (60), doktorasını Münih Üniversitesi’nde tamamlayan bir hititolog. Yılın 11 ayı Amasya’da, babasından kalan iki bin dönümlük çiftlikte tohum üretiyor. Kışın, sırt çantasıyla yollara düşüyor. 50 yılda gitmediği, görmediği ülke neredeyse kalmamış. İki yıldır Latin Amerika’yı keşfediyor. 29 Aralık’ta Kostarika, Honduras, San Salvador, Panama’yı içeren üçüncü ve son Latin Amerika turuna çıkacak. “Güney Amerika’nın tamamını gezdim, beni en çok Iguazu Şelalesi’nin görkemi, Perito Moreno buzulunun can çekişmesi etkiledi” diyor.