Otlu börek, yörelere göre malzemeleri değişen lezzetlerden biri. Isırgan otu, ebe gümeci, turp otu, semiz otu, ıspanak otlu börek içinde kullanılan otlardan bazıları ancak iç harcı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. Peki, otlu börek nasıl yapılır? İşte adım adım otlu börek tarifi
#Otlu Börek Nasıl YapılırEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet YalçınkayaSakız Adası’nın kuzeydoğusundaki ‘Inussa’ ya da Türkçe adıyla Koyun Adası çok değişik bir yer. Çok sessiz, terk edilmiş gibi... Sadece 500 kişilik nüfusu olmasına rağmen tüm konaklar bakımlı ve pırıl pırıl. Londra’da ve New York’ta oturan büyük Yunanlı armatörlerin yüzde 30’u bu ufak adadan...
#Sakız AdasıAnadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.