İş dünyasının tanınmış simalarından Erdinç Acar, sunucu ve model sevgilisi Sezgi Sena Akay ile birlikte, okulları tatile giren çocuklarını alarak Miami’ye uçtu. Çocukları Aslan, Masal ve Mavi’yi sevgilisiyle tanıştıran Acar, Miami’de sahibi olduğu evde hep birlikte bir hafta tatil yapacak.
#Erdinç AcarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tarihte örnek medeniyetler kurmuş, dünyaya yön vermiş toplumlar, geçmişiyle, öz kimliğiyle, kültürel hafızasıyla bağını güçlü tutmuş olanlardır. Doğup büyüdüğüm Anadolu medeniyeti başta olmak üzere dünyanın kadim kültürlerinin değerler müktesebatını, günümüzün bilgi ve imkanlarıyla harmanlayarak geleceğe taşımayı bir insanlık meselesi olarak ele almalıyız." dedi.
#Emine ErdoğanFatih Camii tarihi bir yapı olarak günümüze kadar gelmiştir. Pek çok yerli ve yabancı turist Fatih Camii'ni görmeye gelmişlerdir. Fatih Camii nerede, özellikleri, nasıl gidilir, mimarı kimdir bilgilerini sizler için derledik.
#Fatih CamiOsmanlı Döneminden günümüze gelen, aralıksız 225 yıldır yemek dağıtımı yapılan Mihrişah Valide Sultan Eyüp İmarethanesinin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Her gün 3 bin 500 kişilik yemek dağıtılan imarethanenin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Gelecek nesillere aktarılacak bu güzide eserin restorasyon çalışmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
#Emine ErdoğanBursa'da metfun bulunan Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi ile Murad Hüdavendigar (I. Murad), Yıldırım Bayezid, Sultan Çelebi Mehmed ve Sultan II. Murad'ın türbeleri, geçen yıl 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
#PayitahtOsmanlı padişahları I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, eserlerini çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak nitelendiriyordu. İstanbul’daki Şehzade Camii için ‘çıraklık eserim’ diyen Mimar Sinan’ın ustalık eseri ise Edirne sınırlarındadır. Peki, Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği cami hangisidir?
#Mimar Sinan'ın 90 Yaşında Yaptığı CamiFazla kavrulmuş, çekirdeği kapkara bir kahvenin kanserojen olduğunu biliyor muydunuz? İyi bir ‘Arabica’ kahvenin yararlarını sayabilir misiniz? Hazır aldığımız Türk kahvesinin temelini oluşturan ‘robusta’ kahve neden zararlı? Neden bazı Osmanlı sultanları kahvehaneleri yasakladı? Bu konularda bilgilenmek istiyorsanız, Rafet Kaya adını internette aratın, ‘linetv’ söyleşi izleyin. Rafet Bey’le e-mail yoluyla güzel bir iletişim kurduk. Şimdi sözü kendisine bırakıyorum...
#Rafet KayaHacı Bektaş Veli, özellikle Türklerin din anlayışının daha çok ahlak temelli bir nitelik kazanmasında etkin olan, Anadolu’daki tasavvuf düşüncesine damgasını vuran, Türk dünyasının yetiştirdiği büyük kafalardan birisidir. Peki, Hacı Bektaş Veli kimdir? Eserleri nelerdir?
#Hacı Bektaş VeliÇiğbörek olarak bildiğimiz börek, kızgın yağda nar gibi kızarıp da neden hâlâ ‘çiğ’ denildiğini merak edip durursunuz. Kırım lisanında ‘Çi’ veya ‘Şi’ güzel ve lezzetli demekmiş. Yani Çiğbörek değil, aslı ‘Çibörek’. ‘Güzelbörek’ yermişiz de haberimiz yokmuş. Eskişehir’i hep duyardım, ama eski değil ‘Çişehirmiş’ de haberimiz yokmuş.
#SeyahatEYÜP BELEDİYESİ RAMAZAN BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ETKİNLİK VE PROGRAMLARLA İSTANBULLARIN TAKDİRİNİ TOPLADI. RAMAZAN AYI BOYUNCA GÜN İÇERİSİNDE MEAL, TEFSİR, HADİS, İLMİHAL, MUKABELE, İFTAR VE SAHURLARLA, AKŞAMLARI İSE İLAHİLER, TASAVVUF MUSİKİLERİ, SERGİLER VE TARİHİ MÜZİKAL CANLANDIRMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Geçenlerde Twitter’dan bir direkt mesaj aldım “Kitabımı okur musunuz?” diye... Baktım altındaki imza Ali Elmalı; kitabın ismi de ilginç: “Allah’ın bilinmeyen isimleri El- Gayb”... Neden olmasın dedim ama ben kitabı beklerken yazarı da çat kapı birlikte geldi. Adam kitabını birinci elden tanıtıyor sizin anlayacağınız...