ortodontik tedavi haberleri sayfasında ortodontik tedavi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 229 ortodontik tedavi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzman Diş Hekimi Bahar Pehlevan, ebeveynlerin ağlayan bebekleri yatıştırmak, uykuya dalmalarına yardımcı olmak ve emme ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık emzik kullanma yoluna başvurduğunu belirterek bunun bebeklerin çene kemikleri, kas ve diş gelişimini kötü yönde etkileyebileceğini söyledi.
#Uzman Diş Hekimi Bahar PehlevanCep telefonu ve “selfie” hayatımıza gireli, yüzümüzün yakın çekim görüntülerine aşina olduk. Bu yüzden, içinde yaşadığımız “estetik ve imaj çağında”, yüzümüzün ve gülüşümüzün güzelliği eskiye nazaran çok daha önemli oldu. Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Arzu Arı Demirkaya, ortodontik tedaviler hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#Ortodontik TedaviGüzel ve estetik gülüşlerin sırrı, inci gibi dizili dişlerdir. Dişlerdeki çapraşıklıklar, yer fazlalıkları ve konum bozuklukları kusursuz gülüşleri gölgeler. Estetik olmayan görüntünün yanı sıra diş eti ve çevre dokulara da zarar vererek çene eklemini de olumsuz yönde etkileyen sorunlara karşı çözüm ortodontik tedavidir.
#Ortodontik TedaviOrtodonti (telsiz diş düzeltme) tedavisi çapraşık dişleri düzeltmek için uygulanan bir yöntemdir. Şeffaf plaklarla (aligner) ortalama 6 ila 8 ay süren bir tedaviyle çapraşık dişler ve diş eti tedavileri kombine bir şekilde düzeltilebilmektedir. Görünüm olarak kişiyi rahatsız eden diş teli kullanımına gerek olmadan kişiye özel şeffaf plaklarla dişler düzgün hale getirilebilmektedir.
#Ortodontik TedaviOrtodontik tedaviye (diş teli tedavisi) ne zaman başlanmalı sorusu hem ortodontistler hem de halk arasında halen süregelen tartışma konularından biridir. Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Sinem Taslan Ceylanoğlu; her birey için ortodontik tedaviye başlama yaşının farklı olabileceğini belirtti ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
#Ortodontik Tedavide Yeni YaklaşımlarBazı diş hekimleri, henüz sorun yaşamadan bu dişlerin çekilmesinin doğru olduğunu savunuyor. Bazı diş hekimleri ise herkesin bu dişleri çektirmesi gerekmediği görüşünde. Peki hangi durumlarda mutlaka çekim yapılmalı? Yirmilik dişler ömür boyu ağızda kalabilir mi, çekilmezse hangi sorunlara neden olur? Uzmanlarla konuştuk...
#20'Lik DişlerEn son çıkan yirmilik dişler, ağızda uygun yer yoksa ciddi ağrılara ve çürüğe neden olabilir. Bazı diş hekimleri, günümüzde artık çenelerin küçüldüğünü, eskiye nazaran daha az diş kaybı yaşandığı için yirmi yaş dişlerine yer kalmadığını, bu nedenle henüz sorun yaşamadan bu dişlerin çekilmesinin doğru olduğunu savunuyor. Bazı diş hekimleri ise herkesin bu dişleri çektirmesi gerekmediği görüşünde. Peki hangi durumlarda mutlaka çekim yapılmalı? Yirmilik dişler ömür boyu ağızda kalabilir mi, çekilmezse hangi sorunlara neden olur? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkOrtodontist Ebru Çetinkaya Tokmak Muayenehanesi Kurucusu Ortodonti Uzmanı Dr. Ebru Çetinkaya Tokmak, ‘Dijital ağız içi tarayıcılarda ağız içinde gezdirilen küçük kamera başlığı, hastaya sunduğu konfor, özellikle de bulantı refleksi fazla olanlarda, önemli rol oynuyor.’ diyor.
#Sponsorlu İçerikDijital teknolojilerin gelişmesi ile birlikte ülkemizde 10 yılı aşkın bir süredir uygulanmakta olan şeffaf plak tedavisi, dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmek amacı ile kullanılan bir ortodontik tedavi yöntemi. 7’den 70’e her yaştan kişiye uygulanabilen bu tedavi hakkında merak edilenleri Dentapolitan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurucu üyesi Prof. Dr. Mehmet Oğuz Öztoprak anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikEKOL Hastanesi estetik ve plastik cerrahi uzmanı Opr. Dr. Arif Aydın, dudakların duygularımızı ifade eden, kelimelerimize çerçeve olan, bize özgünlük katan; dişlerle, yanak ve gamzelerle, burunla harmoni içerisinde olması gereken tamamlayıcı bir estetik ünite olduğunu belirtti. Opr. Dr. Arif Aydın, kalınlık, oran, çizgi ve oluklarıyla gülüşümüzün anahtarı olan dudaklar yüz algısında arka planda çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
#1Dijital dönüşüm, diş tedavilerinde de insanların ve hekimlerin hayatını oldukça kolaylaştırmaya başladı. Dr. Alev Solak Ortodonti Kliniği ile şeffaf plakların tüm detaylarını konuştuk.
#Sponsorlu İçerikGülüşümüz de tüm mimiklerimiz ve yüz hatlarımız gibi özeldir. Bunun yanı sıra gülümsememizi engelleyen durumlar sadece yaşadığımız stres ve yoğunluktan kaynaklanmaz. Dişler, gülüş estetiğinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki insanlar sırf dişlerini beğenmediklerinden çoğu zaman fotoğraflarda sadece gülümsemeyi tercih ederler. Eğer siz de dilediğinizce gülemeyenlerdenseniz, işte hayata daha pozitif bakmanızı sağlayacak bir önerimiz var: Hollywood Gülüşü! Peki, Hollywood gülüşü nedir, nasıl ve kimlere yapılır? Son zamanların favorisi Hollywood gülüş tasarımı hakkında tüm merak edilenler hemen aşağıda...
#Hollywood GülüşüTeknolojinin gelişmesi ile birlikte ortodontik tedavi yöntemlerinde yeni yaklaşımlardan birisi olan 'telsiz ortodontinin' modern bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bahar Pehlevan, "Telsiz ortodonti tedavisi, üç boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kişiye özel olarak tasarlanan ve dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmeyi sağlayan bir tedavi yöntemidir” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Bahar PehlevanUzman Diş Hekimi Bahar Pehlevan, ebeveynlerin ağlayan bebekleri yatıştırmak, uykuya dalmalarına yardımcı olmak ve emme ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık emzik kullanma yoluna başvurduğunu belirterek bunun bebeklerin çene kemikleri, kas ve diş gelişimini kötü yönde etkileyebileceğini söyledi.
#Uzman Diş Hekimi Bahar PehlevanUluslararası bir pazarlama araştırmaları şirketinin verilerine göre; pandeminin ilk 10 haftasında en çok büyüme kaydeden ürünlerden birinin yüzde 274 büyüme oranıyla diş macunu olduğunu belirten İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Dişçilik Hizmetleri Bölüm Başkanı Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “Pandemi ile birlikte diş fırçalama alışkanlığında Türkiye’ de yıllardır olmayan bir artış yaşandı. Yine Covid-19 sürecinde görüntülü platformda gerçekleşen ‘tüketicinin nabzını tutma’ buluşmalarındaki verilerde, Türkiye’ de diş fırçalamanın pandemi ile birlikte arttığı ve ‘Her gün dişlerimi fırçalarım’ diyenlerin oranının pandemi öncesinde yüzde 30 iken, pandemi döneminde yüzde 50’ lere kadar çıktığı sonucuna varılmıştır” dedi.
#Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı SetCep telefonu ve “selfie” hayatımıza gireli, yüzümüzün yakın çekim görüntülerine aşina olduk. Bu yüzden, içinde yaşadığımız “estetik ve imaj çağında”, yüzümüzün ve gülüşümüzün güzelliği eskiye nazaran çok daha önemli oldu. Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Arzu Arı Demirkaya, ortodontik tedaviler hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#Ortodontik TedaviDiş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek, mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek amacıyla yapılan tedaviler ortodontik tedavilerdir. Toplumda ortodontik tedaviler hakkında merak edilen birçok detay var. Ortodontik tedaviler sırasında nelere dikkat edilmelidir? Kimler ortodonti tedavisi yaptırabilir? Tedavi sonrası dişlerin tekrar bozulma ihtimali var mıdır?
#OrtodontiHastaların diş hekimine başvurma sebeplerinden bir tanesi de ayrık dişlerdir. Ayrık dişler, dişlerin arasında bulunan doğal boşluklardır. Bunun genel sebebi anne veya babadan büyük çeneyi bir diğerinden ise küçük dişleri almasıdır. Yani çene ile dişlerin birbirine uyumsuzluğudur. Bazen sadece orta hatta bazen ise tüm dişler arasında boşluk olabiliyor. Bunun için ortodontik tedavi uygulanabiliyor ancak bazen hastalar tel takmak istemiyor ve bu durumlarda laminalar ya da boşluklar büyükse kuronlar kullanılabiliyor. Tabii ki bunların arasında en koruyucu yöntem ortodonti tedavisidir.
#HtvlifestyleDijitalleşmenin faydaları COVID-19 salgını döneminde net bir şekilde karşımıza çıktı. Pek çok sektör dijital dönüşüme girerken, ağız ve diş sağlığı da son teknolojiden üzerine düşeni aldı. Bu kapsamda Align Technology Türkiye Genel Müdürü Evren Köksal, önemli açıklamalarda bulundu.
#Diş“İnsanın anavatanı çocukluğudur” demiş Epictetus. Dişlerimizin ana vatanı ise anne karnıdır. Ortalama altı aylıkken ağızda görülmeye başlayan dişlerimizin oluşumu çenelerimizin içinde, doğmadan önce başlar ve hayatımız boyunca alışkanlıklarımızın izlerini taşır. Çocuklarımız biraz büyüyüp kendi bedeni hakkında karar alacak duruma gelene kadar ağız sağlığı için önemli bir dönem geri gelmemek üzere hızla geçmiş olur. Peki neler yapabiliriz onlar için?
#Diş Sağlığı