Önemli hastalıklar içerisinde orta kulak iltihabı gelir. Belli başlı bazı sebeplerden dolayı ortaya çıkması ile beraber, zaman içerisinde ciddi bir boyuta ulaşabilir. Aynı zamanda otitis media olarak öne çıkan bu rahatsızlığın bulaşıcı olup olmadığı da merak ediliyor. Peki Orta kulak iltihabı bulaşıcı mı ve nasıl olur tüm detayları ile derledik.
Orta kulak iltihabı, çocuklarda sık görülmekle birlikte yetişkinlerde daha az rastlanan bir kulak rahatsızlığı. Bu durum tek bir kulakta meydana gelebileceği gibi her iki kulakta da aynı anda görülebilir. Peki orta kulak iltihabı neden olur? Orta kulak iltihabı belirtileri ve tedavisi...
#Orta Kulak İltihabı NedirKulak ağrısı çocuklarda sıkça rastlanan bir sağlık problemi olup hem çocuğun hem de ve anne-babaların huzursuz olmasına neden olmaktadır. Kulak ağrıları kulak hastalıklarından veya kulağa komşu bölgelerden kaynaklanan hastalıkların ağrılarının kulağa yansıması nedeniyle ortaya çıkabilir. Kulak ağrısının birçok sebebi olabilir ve bunun nedeni de kulağın duyusal uyarısının fazla olmasıdır. Konuyla ilgili merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktoru, Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay cevaplandırıyor.
#Çocuklarda Kulak AğrısıÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#KızamıkÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#Kızamık SalgınıKızamık aşısının ilk dozu çok uzun yıllardır bebeklere bir yaşında yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarda yaşanan artış ile bu aşının ilk dozunun 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Peki bu ne anlama geliyor? Ülkede bir kızamık salgını mı söz konusu? En önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı?
#KızamıkUzun yıllardır bebeklerde kızamık aşısının ilk dozu 12'nci ayda yapılıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı son dönemlerde bu aşının 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Bir yanda bebeklerde ölümcül olabilen kızamık salgını korkusu, diğer yanda erkenden yapılan aşının olumsuz bir sonuç doğurup doğurmayacağı endişesi aileleri kararsız bırakıyor. Peki ülkede bir salgın var mı? Sağlık Bakanlığı neden aşı ayını öne çekti ve en önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı? Uzmanlar ne diyor?
#KızamıkSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluKulak burun boğaz hastalıklarından bir tanesi olan Otitis Media önemli bir kulak burun boğaz hastalığıdır. Otitis Media için geliştirilmiş olan birçok tedavi seçeneği bulunmaktadır. Özellikle bu hastalıktan şüphelenen insanlar belirtilerini ve bu hastalığın ne olduğunu araştırmaktadırlar. Peki Otitis Media nedir? Otitis Media belirtileri nelerdir? Otitis eksterna tanısı ve tedavi yöntemleri neler olabilir? İşte Otitis Media ile ilgili tüm detayları derledik.
Kulakta basınç hissi genelde kulaktaki östaki borusunun tıkanması veya düzgün bir şekilde çalışmayı bırakması sonucunda gelişmektedir. Bahsedilen basınç, kulakta tıkanıklık ya da dolgunluk hissine sebep olmaktadır. Östaki borusu disfonksiyonu kişiye büyük ölçüde rahatsızlık hissi vermektedir. Kulakta ortaya çıkan basınç hissi; çınlamaya ve net duymada sorunlara neden olmaktadır. Kulakta basınç hissi çoğunlukla alerjik reaksiyonlar ve burun tıkanması gibi durumlardan kaynaklanabilse de bu durum kimi zaman çeşitli hastalıkların sebebi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Sizin için kulakta basıncın neden olduğunu, kulakta basıncın belirtilerini ve nasıl geçebileceğini derledik.
#Kulaktaki BasınçKulakta meydana gelen enfeksiyonlar, kulak tıkanıklıklarına neden olabilmektedir. Bu durum genellikle kendiliğinden geçse de bazen düzelmediği durumlar da olabilmektedir. Kulak tıkanıklığı nasıl açılır? Kulak tıkanıklığı kendiliğinden geçer mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Baş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoHalk dilinde kulak ağrısı olarak bilinen otalji, kulağın kendinden kaynaklı olabileceği gibi diğer organların hastalıklarında da görülebilen bir şikâyettir. Günlük yaşantıyı da olumsuz etkileyen geçmeyen, hatta genellikle sol kulak, diş, boyun ve baş ağrısı gibi durumları beraberinde getiren şiddetli kulak ağrısının neden olduğu ve nelerin iyi geldiği de merak ediliyor. Kulak ağrısı için evde kolaylıkla hazırlanabilecek kulak ağrısına iyi gelen formüllere de başvurulabilir. Siz de aynı şikayetlerden mustaripseniz, işte kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur? sorularının yanıtları ve kulak ağrısının belirtileriyle birlikte evde doğal yöntemlerle tedavisi...
#Kulak Ağrısına Ne İyi Gelirİnek sütü alerjisi, inek sütünün içerisinde bulunan protein yapısının immünolojik mekanizma ile meydana gelen reaksiyonlara verilen addır. İnek sütünün içerisinde insanların antikor üretmesine sebep olan 20 tane protein çeşidi yer alır.
#İnek Sütü AlerjisiZİL ya da kulakta çınlama sesi, ağrı, baş dönmesi, zor işitme, kulak iltihabı ve denge gibi semptomlar kulaklarınızda bir sorun olduğunun habercisi olabilir. Bu semptomların erkenden fark edilip dikkate alınması gerekir. Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’nden Prof. Dr Adnan Ünal, orta kulak iltihabını anlattı:
#İzmirAkciğerlere ait hava yollarının iltihaplanmasıyla oluşan ve kış aylarında kendini gösteren bronşit çocukları daha fazla etkiliyor. Bronşit, soluk borusundan dallanarak akciğerlere yayılan hava borularını örten zarın akut veya kronik olarak iltihaplanması anlamına geliyor.
#ÇocukGrip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, “Hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır” dedi.
#Grip AşısıGrip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır dedi.
#İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. ÜyesiÖzellikle havaların ısınmasıyla birlikte açılan deniz ve havuz sezonu tatilin keyfini beraberinde getirirken, vücudumuzda bazı sorunlara yol açabiliyor. Yaz aylarında dış kulak enfeksiyonlarında artış yaşandığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ali Titiz “Deniz ve havuz kullanımı otitis eksterna olarak bilinen dış kulak enfeksiyonlarının görülme sıklığının artmasına neden olmaktadır. Bu enfeksiyon esas olarak dış kulak yolunu döşeyen derinin ve kulak zarının dış yüzeyinin iltihaplanmasıdır” dedi.
#Dış Kulak İltihabıÇocuklarda yaygın olan kulak, burun ve boğaz hastalıklarının zamanında tedavi edilmemesi kalıcı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. KBB Uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, yazın özellikle dış kulak ve orta kulak iltihabı, burun kanamaları ve boğaz enfeksiyonlarına karşı uyarıyor
#ÇocukBebeklerin uzun süren ağlama krizlerine ‘kolik’ adı verilir. Kolik bir hastalık veya tanı değil, sağlıklı bebeklerdeki şiddetli ve uzun süreli ağlama problemi için kullanılan bir terimdir. Nedeni henüz bilinmemekle beraber; sindirim sisteminin tam olgunlaşmamış olması, artmış bağırsak gazı, bebeğin günlük rutinindeki değişiklikler gibi etkenlerle ilişkili olabileceği düşünülmektedir.
#Kolik