Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle beraber yeni eğitim modelleri tasarlanmaya, eğitim yöntem ve araçları da değişim göstermeye devam ediyor. Öğrencilerin derslerinden geri kalmaması ve evde öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için eğitimciler özellikle teknolojik ve uygulamalı derslere ağırlık veriyor. Evde kalınan dönemin en verimli şekilde kullanılması için İELEV Okulları, anaokulundan itibaren başlattığı kodlama ve STEM derslerini artık online maker atölyeleri şeklinde düzenliyor. Böylelikle çocuklar evde hem uygulamalı öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.
#Uzaktan EğitimYaşadığımız dönemi sıkılarak, oflayarak, saat sayarak geçirenler kadar kendisi ve çevresi için verimli hale getirenler de var. Kimi ekmek, lahmacun yapmayı öğrendi; kimi kendini bahçeye, toprağa verdi. Yoga öğrenmeye başlayan mı ararsınız, yeni bir dil ya da enstrüman mı... #EvdeKal günleri için ilham verebilecek fikirler derledik.
#GazetehaberleriTurkcell’in 2016 yılında hayata geçirdiği, Türkiye’nin üstün zekalı çocuklarına yönelik hazırladığı Zeka Küpü porgramının yenileneceği duyuruldu. 27 şehirdeki, 33 laboratuvar ile yola devam eden proje, eğitimde fırsat eşitliği vizyonu doğrultusunda yerli ve milli teknoloji üreten çocukların başarılı olması için ‘Zeka Gücü’ne dönüşecek.
#RobotMTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞERAFETTİN AŞUT, YENİ SANAYİ DEVRİMİ OLARAK ADLANDIRILAN ENDÜSTRİ 4.0 İLE ÜRETİMİN ŞEKLİNİN DEĞİL, ÜRETENLERİN DEĞİŞTİĞİNİ BELİRTEREK, YENİ SANAYİ DEVRİMİNİN, İNTERNETİN OLUŞTURDUĞU ADİL ALAN VE DEMOKRASİ İLE SIRADAN İNSANLARA, SERMAYESİ OLMAYAN AMA FİKRİ OLAN PARLAK GENÇLERE KÜRESEL OYUNCU OLMA ŞANSI VERDİĞİNİ KAYDETTİ.