Okullarda PCR testi uygulaması velilerin gündeminde yer alırken yeni açıklama geldi. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, öğrencilere yapılacak PCR testinin velilerin izni olmadan uygulanmayacağını belirtti. Çocuklarına test yapılmasını isteyen veliler onam formu ile numune alınmasına izin verebilecekler. Onam formu ile PCR testi uygulamasına izin verilen öğrencilere test yapılacak. Peki, onam formu nedir, nasıl doldurulur? İşte, okullarda test uygulaması ve koronavirüs onam formu hakkında bilgiler.
#Pcr TestiEğitim ve öğretimin temel amaçlarından biri nitelikli bireyler yetiştirmektir. 21’inci yüzyıl becerileri olarak da bilinen bu becerilere göre; günümüzde nitelikli bir bireyin sahip olması gerektiği düşünülen temel becerilerden bazıları öğrenmeyi öğrenme, günlük yaşamda karşılaşılan problemleri çözme, etkili bir iletişim kurma ve bilimsel düşünme becerileridir.
#Konuk YazarOtobüslerde, iş yerlerinde ve daha pek çok yerde PCR testinin zorunlu hale gelmesiyle birlikte, PCR testi nerede yapılır, ücretli mi araştırmaları da yoğunluk kazandı. İşte PCR testi ile ilgili merak edilenler…
#PCR Testi Ücretli Mi?18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen bugün okulun ilk günü için ders başı yaparken, öğrenci ve velilerin aklına takılan soruları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorduk. Bakan Özer okullardaki önlemleri anlattı, velilere “Yüz yüze eğitime katılım zorunlu” dedi.
#MEB18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen bugün okulun ilk günü için ders başı yaparken, öğrenci ve velilerin aklına takılan soruları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorduk. Bakan Özer okullardaki önlemleri anlattı, velilere “Yüz yüze eğitime katılım zorunlu” dedi.
#MEBAşı olmayan okula gidebilecek mi sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı konser, tiyatro gibi kamuya açık alanlar için de test yapılacağını bildirdi. Peki, öğrenci ve öğretmenler için aşı zorunlu mu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#AşıAşı olmayan okula gidebilecek mi sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı konser, tiyatro gibi kamuya açık alanlar için de test yapılacağını bildirdi. Peki, öğrenci ve öğretmenler için aşı zorunlu mu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#AşıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüse karşı aşı çağrısı yaptı. Aşıların ölüm ve ağır hastalıktan korumada son derece etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yavuz, aşı zorunlu olmalı mı tartışmalarına net yanıt verdi. Yavuz, "Öğretmenler, sağlık çalışanı gibi belli meslek gruplarında kesinlikle zorunlu olmalı. Sosyal ortamlara girmek isteyenlere de ya aşı kartı, ya da son 48 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testini gösterme şartı getirilmeli. Zaten restoran sahipleri de bunu istiyor. Bu artık bireysel tercih olamaz, toplumun her şeyi buna bağlı" dedi.
#Sağlık BakanlığıPandeminin en kötü döneminin yaşandığı Brezilya’da sağlık sistemi artık çökmüş durumda. Her gün bir başka mutasyon haberi çıkıyor ve yetkililerin açıklamaları işi daha kötüye götürmekte. Peki ülkedeki Türkler neler yaşıyor? İşte Brezilya’da son durum…
#BrezilyaSon dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, '21 Eylül'de yüz yüze eğitim başlayacak mı?' sorusuna, "21 Eylül'de okulların temelde açılmasından yana bir yaklaşım içindeyiz. Bu kademelendirme tarzında olur" şeklinde cevapladı
#Fahrettin KocaBir kedinin üstüne kaynar su döküldü, bir köpek sahibi tarafından arabanın arkasına bağlanıp yolda sürüklendi, bir koca karısını öldürdü, bir kadın intihar etti, bir çocuk tecavüze uğradı… Adları farklı ama şiddet sarmalına dolanan toplumun hikayesi aynı… Her gün canımızı acıtan, ‘Bu kadar da olmaz’ dedirten bu vakaları hayatı boyunca onbinlerce insanın ruhlarına dokunmuş bir psikiyatri duayeni, hocaların hocası Prof. Dr. Özcan Köknel ile konuştuk. Geçtiğimiz günlerde deneyimlerini Mert İnan’ın yayına hazırladığı ‘Bilgenin Aynası’ kitabında anlatan 91 yaşındaki Köknel ile topluma ayna tuttuk. Yapacak çok iş var. Bunlardan biri anne-baba okulları açmak, diğeri cinsel eğitimi müfredata sokmak…
#GazetehaberleriBir kedinin üstüne kaynar su döküldü, bir köpeği sahibi aracın arkasına bağlayıp sürükledi, bir koca karısını öldürdü, bir çocuk tecavüze uğradı... Her gün canımızı acıtan bu Özcan Köknel ile konuştuk. Deneyimlerini ‘Bilgenin Aynası’ kitabında anlatan 91 yaşındaki Köknel’e göre yapılacaklardan biri anne-baba okulları açmak, diğeri cinsel eğitimi müfredata almak.
#YazarlarMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, merkezi sınavda öğrencilerin sürprizle karşılaşmayacağını söyledi. Bakan Selçuk, 'Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu' dedi.
#MEBMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG ile ilgili yeni sistemi bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını açıkladı. Bakan Yılmaz 'Her okul kendisi sınav yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın, diyenler bulunuyor. Eskiden de öyleydi. Ankara Fen, İstanbul Erkek, Kabataş lisesi gibi okullara girebilmek için her iki matematik ve Türkçenizin 5 olması gerekiyor. Eğitim uzmanı diyor ki 85’in üzerinde olanlar girsin. Kimisi de diyor ki, açık uçlu soru sorun. Sınavı yapacak öğretmen bir başkası olacak, okuyacak kişi başkası olacak. Ancak sonuçta öğrencinin ne cevap verdiğini ailesine de gönderin ki o da bilsin. Bu da bir başka alternatif' dedi.
#TEOGYGS bitti. Sınav heyecanını atlatan adaylar sonuçlarını öğrendi. Şimdi sıralamadaki yerlerini korumak ya da yükseltmek hedefiyle Lisans Yerleştirme Sınavları için çalışıyorlar. Uzmanlar, bu hazırlıklar sırasında okul başarısının da ihmal edilmemesi gerektiğini söylüyor, çünkü yüksek gelen diploma notu sizi aynı puanı aldığınız bir aday karşısında daha da yukarıya çıkaracak.
#YGS2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Türkiye genelinde 600 bin derslikte, açık öğretim öğrencileri dahil, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin 794 öğretmen ders başı yaptı. İzmir’den Zonguldak’a, Manisa’dan Kayseri’ye ülkenin dört bir yanındaki okullarda açılış törenleri düzenlendi. Okulla yeni tanışan bazı minik öğrenciler ağlarken, kimileri mutluydu. Arkadaşlarına tekrar kavuşan ara sınıf öğrencileri hasret giderdi. İşte Türkiye’den yeni eğitim öğretim dönemine yönelik kutlamalar:
#OkulGrigoriy Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesi’ Finlandiya son yılların en popüler ülkelerinden biri durumunda. Bu popülerlik ne futbol, ne ekonomi, ne turizm ne de bunlara benzer bir sebepten. Tamamen Finlandiya’nın tüm dünyaca bilinen ve eğitim alanındaki en önemli ölçme ve değerlendirme göstergelerinden biri olan PISA vb. gibi sınavlarda Finli çocukların elde ettikleri başarılar ve listenin en üstünde yer almalarından kaynaklanıyor.
Kasım ve nisan ayı sonunda yapılacak yeni sınavlarda, sınıflarda aynı anda 2 gözetmen öğretmen bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlara olağanüstü şartlar dışında kendi okullarında girecek. Sınava girmek istemeyen öğrenciler o gün okula gelmeyecek. Öğrenciler, tekli oturma düzeninde ortak sınava girecekler. Sınavda en az iki farklı kitapçık türü kullanılacak.
#SınavKasım ve nisan ayı sonunda yapılacak yeni sınavlarda, sınıflarda aynı anda 2 gözetmen öğretmen bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlara olağanüstü şartlar dışında kendi okullarında girecek. Sınava girmek istemeyen öğrenciler o gün okula gelmeyecek. Öğrenciler, tekli oturma düzeninde ortak sınava girecekler. Sınavda en az iki farklı kitapçık türü kullanılacak.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS ve lise dönüşümleri ile ilgili olarak “Düzeni değiştirme imkanımız var. Yeni sınavlar icat etmiyoruz. Çocuğun kendi okulunda, farklı öğretmenlerle merkezden bir sınav yapacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bütçeden en büyük büyük payı bakanlığımız aldı. Düz liselerin anadolu lisesine dönüştürme çalışması 3 yıllık bir projedir. İmam hatiple ilgili anlamlı bir şekilde köpürtülen bir dezenformasyon var. Açık liseye talep bazı bölgelerde artıyor” değerlendirmesinde bulundu.
#Atama12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçişin ardından kanun doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise olarak okulların yeniden yapılanması için milyarlar gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız, 4+4+4’ün toplam maliyetinin 4 yılın sonunda 40 milyarı aşacağını açıkladı. Kademeli zorunlu eğitimle ilgili sorularımızı yanıtladı: