Bursa'da bugün okullar tatil mi 22 Kasım Cuma günü son dakika açıklamalar ile okula gidecek olan öğrenciler tarafından merak ediliyor. Bursa lodos haberleri ile birlikte gündemde yer alıyor. BURSA'da saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Ağaçlar, demir korkuluklar ve çöp konteynerleri devrildi, araçlarda hasar oluştu. Bursa lodos nedeniyle olumsuzluklar yaşarken, Bursa'da bugün okullar tatil mi 22 Kasım Cuma merak ediliyor. Peki, Bursa'da bugün okullar tatil mi? Bursa Vali açıklaması ile 22 Kasım 2024 Bursa lodos haberleri son dakika
#Bursa LodosAvrupa ülkeleriyle yaşanan vize sorunundan yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler de etkileniyor. Bazı ülkeler sudan sebeplerle başvuruları reddediyor, bazıları ise randevu bile vermiyor. Yurtdışındaki okulun parasını yatıran gençler, eğitim haklarının yanmasından endişeli...
#Avrupa BirliğiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelecek yıldan itibaren tematik spor liselerinde yeni bir uygulama başlatacaklarını belirterek "Daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın sportif yeteneklerini tespit edip o yeteneklerine uygun eğitim öğretim almalarını bütün eğitim öğretim hayatlarının o spor alanına özgü bir biçimde yürümesini temin edecek bir adım atacağız" dedi.
#Yusuf TekinHenüz bir yaşında olan küçük kızın önce iştahı azaldı, sonra uykuları yok oldu ve ateş başta olmak üzere soğuk algınlığı benzeri semptomlar yaşamaya başladı. Gerçek ise kan testleri sonrası ortaya çıktı; küçük kız lösemiydi.
#Akut Lenfoblastik Lösemiİstanbul Küçükçemece'de alacak verecek kavgası korkunç bitti. Silahla vurulan 14 yaşındaki Selim Attal hayatını kaybederken arkadaşı Samet ayağından vurularak yaralandı. Attal'ın cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınırken, polis kavgaya karışan 1 şüpheliyi gözaltına aldı, diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Oğlunun cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alan Ala Attal, "Benim çocuğumda silah yoktu, okula gidiyordu. Karşı tarafta silah vardı. Bir arkadaşı varmış, oda ayağından yaralanmış. Ben hak istiyorum, adalet istiyorum. 14 yaşındaki çocuk böyle nasıl öldü, bilmiyorum. Bu hayatta daha bir şey görmedi, çocuktu" ifadelerini kullandı.
#Küçükçekmeceİstanbul Küçükçemece'de alacak verecek kavgası korkunç bitti. Silahla vurulan 14 yaşındaki Selim Attal hayatını kaybederken arkadaşı Samet ayağından vurularak yaralandı. Attal'ın cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınırken, polis kavgaya karışan 1 şüpheliyi gözaltına aldı, diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Oğlunun cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alan Ala Attal, "Benim çocuğumda silah yoktu, okula gidiyordu. Karşı tarafta silah vardı. Bir arkadaşı varmış, oda ayağından yaralanmış. Ben hak istiyorum, adalet istiyorum. 14 yaşındaki çocuk böyle nasıl öldü, bilmiyorum. Bu hayatta daha bir şey görmedi, çocuktu" ifadelerini kullandı.
#KüçükçekmeceAlmanya’nın Duisburg kentine bağlı Walsum semtinde 12 Kasım’da bir ilkokulun tuvaletinde saldırıya uğrayan ve feci şekilde darp edilen 9 yaşındaki Ayşegül’ün babası Gürcan Ç., Türk toplumunu uyardı: “Ayşegül’e yapılandan dolayı sakın provokasyonlara gelmeyin ve ortalıkta dolaşan dedikodulara da inanmayın.”
#Gürcan ÇOkula başladıkları günden üniversiteye geçiş sürecine kadar ölçme değerlendirme sürecinde çoğunlukla test formatıyla karşı karşıya kalan ve büyük oranda dijital mecralar üzerinden iletişim kurmaya alışık olan yeni nesil, yazılı anlatımda kendini ifade etmekte zorlanabiliyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedret Kılıçeri, ‘test kuşağı’ olarak değerlendirilen bu neslin üniversiteye geldiğinde hala temel yazım kurallarını bilmediğine dikkat çekerek, “kendini yazıyla iyi ifade edemeyen bir üniversite öğrencisi grubuyla karşı karşıyayız” dedi.
#Z KuşağıEğitim öğretim yılının ilk ara tatili okullarda ders zilinin çalmasıyla sona erdi. Anaokulundan lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, hafta sonlarıyla beraber 9 gün süren tatilin ardından okula yeniden ‘merhaba’ dedi.
#2024-2025 Eğitim Öğretim YılıEğitim sistemini oluşturan pek çok öge içinde öğretmen, öğrenci ve eğitim programı (müfredat) üçlüsü, diğerlerine oranla daha öne çıkar. Bu üçlü içerisinde de diğerlerini etkileme gücü daha fazla olan öğretmendir. Öğretmenlik ise Altan’ın (2006) da belirttiği üzere zihinsel bir uğraştır; öğretmen de bir bilgi teknisyenidir.
#Prof. Dr. Kasım KıroğluPsikolog-antropolog Dr. Ceylan Nur Akgün yeni kitabı ‘Annelik: Gerilimler, Mücadeleler, Uzlaşmalar’da annelik kavramının tarihsel yolculuğuna bakıyor, idealleştirilen anneliğe odaklanıyor ve annelerin yaşadığı kaygı ve suçluluk duygularının nedenlerini de ortaya koyuyor. Akgün: “Romantize edilmiş ve kutsallaştırılmış annelik söylemine kapılmamak en güzeli. Anne olmak ne saçını süpürge etmek ne en mükemmeli olmaya çalışmaktır.”
#Gizem Coşkunardaİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Haziran ayındaki lise ve üniversite sınavına hazırlıklar çoktan başladı. Meslek hayatım boyunca sınav hazırlık kurslarını beğenmeyip beş kez değiştireni, özel öğretmenlerin kapısında sıra bekleyeni, piyasadaki tüm test kitaplarını çocuğun odasına yığan aileleri çok gördüm. Peki faydası oluyor mu?
#LGSMega kent İstanbul’da 14 Kasım Perşembe günü metro yangını çıktı. Yenikapı – Hacıosman metrosu yürüyen merdivenlerinde çıkan yangın, vatandaşlara olumsuz anlar yaşattı. Yangının sabah erken saatlerde olması özellikle işe ve okula giden kişileri etkiledi. Peki, İstanbul’da metro seferleri durduruldu mu? Metro yangını nerede çıktı? M2 Yenikapı - Hacıosman metrosu kapalı mı, ne zaman açılacak? İşte detaylar…
#Hangi Metroda Yangın ÇıktıBir anne ve babanın başına gelebilecek en büyük trajedi, evlatlarını kaybetmek. Bu kayıp, ihmalkarlık ve sorumlulukların yerine getirilmemesi sonucu yaşanmışsa, acının boyutu katlanarak artıyor. Bilge Özdemir ve eşi de 8 yıl önce böyle bir trajediyle sarsıldı. En kıymetli varlıkları, kızları Elif’i, bir okul gezisinde kaybettiler. Şimdi, çok düşük cezalarla kurtulan bu sorumluların yeniden yargılanmasını bekliyorlar.
#ALMANYABeden eğitimi öğretmenleri okula yeni başlayan öğrenciler için tedirgin. Çünkü sokakta oynamamış, pandemi ile birlikte evlerde büyümüş alfa kuşağı çocukların kaba motor becerileri tam olarak gelişmediği için okulun düz koridorlarında bile sık sık tökezliyor ve düşerken de kendisini nasıl koruyacağını bilemiyor. Alfa kuşağı üzerine yapılan araştırmalar da beden eğitimi öğretmenlerinin bu gözlemini destekliyor.
#Alfa Kuşağı Düşmeyi BilmiyorTemel eğitimin tüm kademelerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 8 Kasım Cuma günü başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 11-18 Kasım arasında okula ara veren öğrencileri hafta boyunca renkli ve eğlenceli aktiviteler bekliyor.
#ÇocuklarYaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için 9 günlük ara tatil dün başladı. 18 Kasım’a kadar okula ara verecek öğrenciler, bu süreçte hem dinleneceklerini hem de ders çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek ara tatil planlarını anlattı.
#Ara Tatil Başladı