Hidroksi vitamini, sağlıklı bireylerde çok önemli bir vitamin çeşididir. Özellikle kemiklerin korunması adına büyük katkı sağlayan Hidroksi vitamini yaşam boyunca büyük bir öneme sahiptir. Vücutta bulunan D vitamini seviyesini ölçmek için 25-hidroksi D vitamini testi yapılmaktadır. Hidroksi vitamini hakkında tüm merak edilenler soruları ve Hidroksi vitamininin düşüklüğü ile yüksekliğinin nedenlerini sizler için derledik.
#SağlıkKüresel ısınmanın etkilerinin özellikle son yıllarda ciddi şekilde hissedilmeye başlanmasının ardından son günlerde aşırı sıcaklar rekor üzerine rekor kırıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Sipahi aşırı sıcak havaların, obezite hastalarını daha fazla etkilediğini belirterek obezitenin kontrol altına alınması ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyledi.
#1Kilolu birini gördüğünde ‘Az yesin, kilo versin’ diye düşünenler olabiliyor. Oysaki obezite yalnızca çok yemekten kaynaklanmıyor. Genetik faktörler, hormonlar, metabolizma, yeme davranışı, fiziksel aktivite gibi sorunlar varsa bunları çözmeye odaklanmalıyız. Kendimize “Daha iyi nasıl beslenebilirim” sorusunu sormamız da çok önemli. Çorbadan ana yemeğe, sağlıklı beslenmenin lezzetsiz olmadığını göstermek için pratik önerilerim de var size.
#ObeziteObezite çağımızın önemli hastalıklarından birisidir. Her yaşta görülebilen obezite son yıllarda çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Obezite hastalığının tedavisi bulunmaktadır. Özellikle bu hastalığın önüne geçilmez ise çocuklarda farklı pek çok hastalık görülebilmektedir. Peki Çocuklarda obezite neden olur ve nasıl tedavi edilir? Çocuklarda obezite nasıl geçer? Sizlere çocuklarda görülen obezite hastalığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#ÇocukFındık ezmesi en sevilen tatlardan biridir. Sağlık için önemli olan bu besin yeterli kadar gün içerisinde tüketilmelidir. Özellikle enerji alımı konusunda en başarılı yiyecek olarak fındık ezmesi bilinmektedir. Bu besin pek çok kişini günlük enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Organik olan fındık ezmeleri sağlık açısından da daha faydalıdır. Fındık ezmesi kilo yapar mı ya da diyabette şekerli ve ballı fındık ezmesi yemek zararlı mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamKıstlamaların gevşetildiği bugünlerde pandemi sürecinde alınan kiloların verilmesi büyük önem taşıyor. Pandemi sürecinde çoğu kişinin yakındığı konulardan biride hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme ile birlikte alınan kilolar olmuştur. Bu süreçte insanların yaşadığı stresin de kilo alımında önemli bir rolü olduğunu biliyoruz.
#DiyetVücut mantarı nedir? Vücut mantarı nasıl oluşur? Vücut mantarı hastalığı bulaşıcı mıdır? Vücut mantarı nasıl bulaşır? Vücut mantarı tedavisi nasıl yapılır? Vücut mantarı tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler nelerdir? Vücut mantarı hastalığı vücudun hangi bölümlerinde daha çok görülür? Vücut mantarı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Son yıllarda dünya çapında obezitenin büyük bir hızla artış göstermesi, diyabetin en yaygın türü olan Tip 2 diyabet hastalığının da artmasına sebep oldu. Metabolik cerrahi prosedürleri, bu alanda hem Tip 2 diyabetin hem de fazla kilonun çözümünde ‘altın standart’ olarak kabul edilmekte ve tüm dünyada uygulanmakta. Peki tüm Tip 2 diyabet hastaları, metabolik cerrahi ile bu sorundan kurtulabilir mi? Doç. Dr. Hasan Erdem, obezite ve tip 2 diyabetin tedavisinde uygulanan metabolik cerrahi hakkında merak edilenleri yanıtlıyor.
#Diyabet HastalığıKilo problemi yaşayan kişilerin, bir yılda ortalama 16 kez diyet girişiminde bulunduğu araştırmasından yola çıkan Ayça Kaya, kitabı ‘50 Adımda Sağlıklı ve Hızlı Zayıfla’ ile kalıcı bir sağlığın kapılarını aralıyor. Kaya, “Doğru adımlarla diyetzede olmaktan kurtulabilirsiniz” diyor.
#Ayça KayaCovid 19 salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlü tutma kaygısı insanlarda haklı olarak bir endişeye sebebiyet vermektedir. Covid 19 tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sınırlı olması ve aşı çalışmalarında bazı firmalar sona gelse de henüz bu konuda devam eden uzun bir sürecin varlığı endişeleri artırmaktadır.. Kış mevsimi ile birlikte Covid 19 ve mevsimsel hastalıkların artışı da bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin takviyelerinin kullanımını gündeme getiriyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) D vitamini takviyesini bağışıklık sistemini güçlendirdiği için öneriyor.
#D Vitamini NedirPek çok insan hamburger, patates kızartması ve pizza gibi gıdaları tükettiği zaman kendini mutlu hissettiğini belirtiyor ancak bu iyilik hali yerini pişmanlık, kilo alımı ve hastalıklara bırakıyor. Yapılan araştırmalara göre fast food olarak adlandırılan gıdalarla beslenmek, kısa ve orta vadede duygu durum bozukluğu hatta depresyona sebep oluyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Çağ, yanlış beslenmenin zararlı etkileri hakkında bilgi verdi.
#Yanlış BeslenmeDengeli beslenmek vücut sağlığımız için çok önemlidir. Vücudumuzun ihtiyacı olan besin kaynaklarını belli miktarlarda ve eşit oranda almalıyız. Şimdi dengeli beslenmenin önemine bakacağız ve nasıl yapacağımızı inceleyeceğiz. İşte 4. sınıf fen bilimleri dengeli beslenme konu anlatımı.
#4. Sınıf Fen Bilimleri Dengeli Beslenme Konu AnlatımıTüm dünyada büyük bir hızla artan obezite, ciddi bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde obezitenin görülme sıklığı küçümsenmeyecek oranda artmakta ve bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil, çocukları ve adölesan dönemdeki gençleri de etkilemektedir.
#ObeziteTopuk dikeni belirtileri ve kimlerde görüldüğü, bu rahatsızlıkla mücadele eden pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. Topuk dikeninin etkileri ve kimlerde görüldüğü, topuk dikeni belirtileri ile karşılaşan kişilerin araştırma hususları arasında yer alıyor. Peki, topuk dikeninin belirtileri ve nedenleri nelerdir? İşte, topuk dikeni neden olur sorusunun cevabı
#Topuk Dikeni NedirOBEZİTE ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Çağ, obezitenin birçok sağlık sorununun sebebi olduğunu ifade ederek, koronavirüsün görüldüğü ülkelerdeki hastaların çoğunluğunu obez olan kişilerin oluşturduğunu söyledi.
#Obezite Ve Metabolik Cerrahi UzmanıKoronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmayan vatandaşlardan birçoğu hem vakit geçirmek hem de daha hijyenik olması nedeniyle evde ekmek yapmaya başladı. Karbonhidrat tüketiminin artması üzerine uzmanlar, kontrollü tüketilmesi gerektiği ve başta obezite olmak üzere birçok hastalığa yol açabileceği konusunda uyardı.
#KoronavirüsToplumda yaygın olarak görülen sedef hastalığı kış aylarında alevlenme dönemine girerken, dermatoloji uzmanı Dr. Ufuk Güleç, “Üst solunum yolu enfeksiyonları, sistemik alınan kortizon, bazı tansiyon ilaçları ve ağrı kesiciler, ruhsal stres sedef hastalığını başlatabilir veya alevlendirebilir” dedi.
#Sedef HastalığıBir takvim yılı içerisinde, kadınların 12 yumurtlama döneminde korunmasız cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebelik oluşmaması durumu olarak tanımlanan “kısırlık”; hem kadın hem de erkek kaynaklı görülebilen bir sağlık sorunu olma niteliği taşır. Sanılanın aksine yalnızca kadın faktörü nedeniyle oluşmayan kısırlık ve kısırlığa bağlı yaşanan duygusal travmalar yüzyıllardır kadınlarla özdeşleştirilmektedir.
#VarikoselGelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın ciddi bir sorunu olan obezite, gittikçe büyüyen bir salgın halini aldı. Yaşamı tehdit eden kalp hastalıkları, diyabet, astım ve solunum yetersizliği gibi bir çok hastalığı beraberinde getiriyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Doç. Dr. Remzi Kızıltan, "Masabaşı çalışma, akıllı cihazların aşırı kullanımı ve yürüyen merdivenler de dahil olmak üzere birçok nedenden ötürü hareket eksikliği yaşamı esir aldı. Bu hayat tarzından kaynaklanan obezite, çağın en büyük hastalığı oldu" diyor.
#ObeziteYaşlılık tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de hayat döngüsünün bir parçasıdır. Eski zamanlarda bir köpeğin ortalama ömrünün 6 ile 9 yıl olduğu kabul edilirdi. Günümüzde teknolojinin ve bilimin olumlu ilerleyişleriyle, bakım ve tedavi imkânlarının gelişimiyle beraber küçük ırk köpeklerde 15-16 yıl, orta boy ırklarda 11-14 yıl, büyük ırk köpeklerde ise bu süre 10 yıla kadar uzamıştır.
#ANKARA