Nöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, kendi kliniğinde hasta kabulüne başladı. 26 yıllık hekimlik deneyimlerini şimdi de kendi kliniğinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dr. Sevil Tunabayoğlu, “Geniş, ferah ve konforlu bir alanda hastalarımıza daha uzun zaman ayırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için klinik açmaya karar verdim” diye konuştu.
#1Uluslararası bilim insanlarından oluşan araştırmacı grubu, dünyada büyük ölçekte yapılan araştırmanın sonucunu yayınladı. Araştırma boyunca 104 ülkenin 258 nehri incelendi ve bu nehirlerin dörtte birinde rastlanan ilaç kirleticilerinin çevre ve insan sağlığını tehdit eder boyutta olduğunu açıklandı. Bu kirliliğin balıkların dişileşmesi ve antibiyotiğe dirençli bakterilerin üremesi gibi sonuçlara yol açtığı vurgulandı.
#NehirGenel olarak baş ve boyun bölgesinde meydana gelen nöropatik ağrı türünde sinirin kendi hasarından kaynaklanmış olan yanıcı, batıcı, kronik ya da soğuk bir his şeklinde, bazı zamanlarda sürekli bazı zamanlarda ise şimşek çakar gibi bir ağrı meydana gelmesine nevralji adı verilir. Peki, nevralji neden olur ve belirtileri nelerdir?
#Elektrik Çarpması HissiBireyler bazen bildikleri bazen de bilmedikleri kalıcı, kalıtsal ya da geçici hastalıklarla uğraşmaktadır. Bu hastalıklar vücudun belirli bölgelerinde şiddetli ağrı şeklinde kendini gösterebilmektedir. Nevralji de bu hastalıklardan sadece bir tanesidir. Nevralji sözcüğünün kökeni ise Fransızcadır. Tıp sektöründe geçen bu kelime tedavi ve belirtileriyle bir hastalığın ismidir. Nevralji nedir, belirtileri nelerdir, nevralji neden olur ve tedavisi nasıldır detayları ile derledik.
#Nevralji NedirŞeker hastalığı (diyabet) günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı ciddi bir rahatsızlık. Eğer kanda yer alan şeker olması gereken seviyenin üzerindeyse şeker hastalığı söz konusu olabilir. Şeker hastalığı, vücutta çeşitli belirtilere de neden olur. Peki şeker hastalığı nedir? İşte şeker hastalığının belirtileri ve tedavisi
#Şeker HastalığıKoronavirüs enfeksiyonunu atlattıktan 10 gün sonra kısmi felç geçiren Cemal Bilgiç, ‘10 günden sonra aniden ayaklarımdaki direnci kaybetmeye başladım. 1 gün falan öyle geçti, dirençsiz ayaklarım tutmaz oldu. Ondan sonra ellerimi kaybetmeye başladım’ dedi.
#Ankara Şehir HastanesiGünümüzde artık pek çok kişide görülen diyabet, kanda dolaşan glukoz, yani kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığı. Pandeminin yaşantımızda getirdiği birtakım değişikler, diyabet hastaları için çeşitli problemleri de beraberinde getirdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Temel Yılmaz ile hem diyabeti hem de salgın sürecinin hastalara etkisini konuştuk.
#Diyabetİnme sonrası yaşanan ağrılar hayatı çekilmez hale getirebilmektedir. Bunlara santral inme sendromu denilmektedir. Beyinde hasar gören bölgelerin vücutta yansıdığı alanlarda ağrı ve duyu bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Dünyada felç geçiren 50 milyondan fazla insanlardan yarısı sakatlıklarla mücadele etmek zorunda kalmaktadır.
#FelçYaygın bir sinir sistemi rahatsızlığı olan huzursuz bacak sendromunun nedenleri ve tedavi yöntemi hakkında bilgiler veren Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, özellikle geceleri ortaya çıkan bu sendromun tedavi edilmediğinde hastanın yaşam kalitesini etkileyeceğini ve uyku bozukluğuna yol açacağını söyledi.
#UykusuzlukAğrıların genellikle kaslarda incinme, kırık çıkık, romatizmal hastalıklar gibi belirgin bir sebebe bağlı ortaya çıktığını ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, bazen sinir sisteminin kendisinin de ağrıya neden olabileceğini belirterek nöropatik ağrılarla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Nöropatik AğrıMS Hastalığı, genellikle kuzey ülkelerinde daha fazla görülmektedir. 100 binde 2 ila 200 arasında görülme sıklığı bulunan MS Hastalığı, beyin ve omuriliği olumsuz yönde etkilediği için gençlerde özürlülüğe yol açabilmektedir. Peki, MS Hastalığı tam olarak nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Ms HastalığıGenital ve pelvik ağrının en sık nedenlerinden biri olan ’Pudendal Sinir Sıkışması’, bir diğer adıyla ’Pudendal Nöropati’nin Türkiye’de her 15 kadından birinin sorunu olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Örmeci, yeni bir tanı yöntemi geliştirdi. Yöntem, uluslararası otoritelerce de kabul gördü.
#Pudendal NöropatiBoyun ağrısı ve boyun tutulması gibi şikayetler özellikle uygun olmayan ergonomik şartlarda masa başında çalışanlarda ve uzun süre boynun aynı pozisyonda kalması sonucunda sıklıkla görülür. Nöroşirurji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Bozkuş, boyun fıtığında uygulanan cerrahi tedaviler hakkında bilgi verdi.
#Boyun FıtığıAntalya’da dişlerini beyaz bir görünüme kavuşturmak için kaplama kararı alan 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Sunay Öztürk, işlem sonrası azı dişiyle başlayıp tüm dişlerini saran ağrılarını dindirmek için 1,5 ayda tüm dişlerini çektirdi. Buna rağmen ağrıları bir türlü dinmek bilmeyen Öztürk’e son olarak halk arasında ‘delirten hastalık’ diye bilinen ‘trigeminal nevralji’ teşhisi konuldu.
#Trigmeninal NevraljiMS (Emes) hastalığı, genellikle 20 ila 40 yaş arasındaki kadınlarda görülmektedir. Sinir hastalığı olarak nitelendirilen MS hastalığı, beyin ve omuriliki olumsuz yönde etkilediği için gençlerden özürlülüğe dahi yol açmaktadır. Peki, MS hastalığı nedir belirtileri nelerdir? İşte, merakla araştırılan hastalık türüyle ilgili bazı detaylar
#Ms Hastalığı Nedir