Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Danimarka’da son haftada 22 binden fazla kişinin Kovid-19 salgınına yakalandığını ve artan sayının endişe verici olduğunu, bu nedenle ülkenin 25 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021’de tamamen karantina altına alınacağını söyledi.
#Noel’De Karantinaİskoçya’da yaşanan tuhaf olay önce sosyal medyaya, oradan da dünya basınına yansıyarak bir anda günün en çok konuşulan haberlerinden biri haline geldi. Bir kadının internet üzerinden bağışladığı tabutla ilgili gerçek herkesi şaşkına çevirdi.
#İlanFarklı dünyaların kapılarını aralayan birbirinden sürükleyici kitaplarla çocuklar bu bayramı ve tüm yaz tatilini daha verimli geçirebilir, yepyeni kahramanlarla tanışabilirler. 8-12 yaş grubuna özel, 2022’nin öne çıkan kitaplarını bilenlere sorduk.
#En İyi 10 Çocuk KitabıJamaika'da tatil yaptıkları sırada koronavirüs kapan ABD'li aile zorunlu karantinada geçirdikleri kısa sürenin ardından özel jet kiralayarak karantinan erken ayrıldı. ABD basını bu yöntemin son dönemde oldukça yaygın olduğunu sayfalarına taşıdı.
#KoronavirüsFlurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaDünya genelinde Covid-19 vaka sayısı, Omicron varyantıyla endişe verici boyuta ulaştı. Artan vaka sayısıyla birlikte birçok ülkede yeni uygulamalar devreye sokuldu. Varyant ABD’de de vakaların yüzde 70’ini oluştururken, günlük 1 milyon vaka ile rekor kırıldı. Hollanda tam kapanma kararı aldı. Portekiz’de futbol takımları krize girerken Güney Afrika ve Japonya'da durum dünyadan biraz farklı. İşte ülkelerin Omicron'a karşı aldığı tedbirler ve son gelişmeler...
#KoronavirüsOmicron varyantı dünyayı etkisi altına aldı ve vakalar her geçen gün artıyor. Dominant varyant değişince ülkeler de karantina sürelerinde değişikliğe gidiyor. Karantina sürelerinin 5 güne çekilmesi insanları korkuturken, yetkililer sosyal hayatın ve işleyişin devam edebilmesi için bunun gerekliliğini vurguluyor. Peki 5 gün karantina yeterli mi? Temastan ne kadar sonra test yapılmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#OmicronOmicron varyantının yayıldığı ve vaka sayılarında her gün rekor kırılan İngiltere'de hükümetten işyerlerine uyarı yapıldı ve çalışanların yüzde 25'inin hastalık iznine ayrılabileceği hatırlatılarak hazırlıklı olunması istendi.
#İngiltereABD hava yolu şirketleri yeni yıl öncesinde büyük bir krizin eşiğine geldi. İptal edilen sayısız uçuş yüzünden binlerce kişi yılbaşı tatili için planladıkları seyahatlere gidemezken yaşanan krizin nedeninin salgın kaynaklı personel sıkıntı olduğu konuşuluyor.
#ABDBilim insanları koronavirüsün tamamen yok edilemeyeceğini ve sonsuza kadar hayatımızda 'endemik' olarak kalacağını belirtiyor. Vaka sayılarını kontrol etmekte zorlanan ve yılbaşı kutlamalarının iptal edildiği Avrupa'da karamsar bir hava hakim.
#KoronavirüsKorona virüsünün Omikron varyantının Avrupa ülkelerinde giderek yayılması, sert tedbirlerin alınmasına neden oldu. Hollanda tam kapanmaya giderken, Almanya Britanya’yı yüksek riskli bölge ilan etti. Bu ülkeden gelenler aşılı olsalar bile karantinaya girecek.
#Avrupa’Da Omikron Korkusuİngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19'un Omicron mutasyonu nedeniyle ülkede daha sıkı kısıtlamaları içeren "B Planı"nı açıklayarak, kapalı alanlarda maske takılması zorunluluğu getirildiğini ve kalabalık mekanlara girişte aşı pasaportu uygulamasına geçileceğini duyurdu.
#İngiltere Başbakanı Boris JohnsonOkulların büyük çoğunluğunun dünya genelinde açık olduğu 2021-2022 eğitim yılının ilk çeyreği geride kaldı. Avusturya ve Hollanda, Batı Avrupa’da artan koronavirüs vakalarına yanıt olarak karantinaları yeniden uygulamaya koyarken, Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19’un kıtaya yayılması konusunda 'çok endişeli' olduğunu duyurarak acil önlem alınmadığı takdirde Mart ayına kadar Avrupa’da 500 bin ölümün daha kaydedilebileceğini belirtti. Yine de dünya genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiyor. İşte dünyada artan vakalara rağmen eğitimin durumu...
#COVID-19Başına gelmeyen kalmamış; 1667’de büyük bir deprem, 1990’ların başında savaş atlatmış bir ülke Hırvatistan. Ama zor olanı seçerek tarihini korumayı, kendini yenilemeyi ve turizmin merkezi olmayı başarmış. Pandemi koşullarında kısıtlı da olsa turizmi hareketlenen 4.5 milyon nüfuslu Hırvatistan, doğal ve tarihi güzellikleriyle konuklarını mutlu ediyor.
#Split