Ülkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiNiyokki ya da İtalyanca telaffuzu ile Gnocchi, ana vatanı İtalya olan yemek türüdür. Ana malzemeleri içerisinde patates, yumurta ve peynir bulunan Niyokki, irmik, buğday ve galeta unu eklenerek de yapılabiliyor. Niyokki yapımı için en önemli ve temel malzemeler bunlar olurken diğer malzemeler ise isteğe göre değişebiliyor. Peki, Niyokki tarifi için malzemeler nelerdir? İşte, o detaylar
#NiyokkiDört peynirli Niyokki (gnocchi) tarifi, özellikle MasterChef yarışmasında icra edilmesinin ardından pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. İtalyan mutfağının öne çıkan yemeklerinden birisi olan 4 peynirli niyokki, patates ve makarnanın bir araya gelmesi dolayısıyla dikkatleri üzerine topluyor. Peki, dört peynirli niyokki nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Dört Peynirli Niyokki