İş dünyasında ve sosyal hayatta insanlara liderlik edebilmek için ilgili alanda üstün bilgiye ve öz güvenli bir kişiliğe sahip olunmasının yeterli geldiği, antipatik davranan ve ültimatom vererek üstünlük sağlamaya çalışan kişilere saygı duyulduğu günler geride kaldı.
#Nesil Liderlik Stratejileriİş dünyası, nitelikli çalışanlarını elde tutmak için ‘yetenek yönetimi’ stratejileri uyguluyor. Birçok şirket bu doğrultuda personelinin kariyerini desteleyerek, bağlılığını artırmak için çeşitli eğitim imkânları sunuyor. Yetenekler, rekabetçi maaş ve yan haklarla elde tutulmaya çalışılıyor. Yapılan araştırmalar ise adayların gözünün global markalarda olduğunu ortaya koyuyor.
#İşYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#YüzdeyüzYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#1Önümüzdeki 5 yıl içinde, ne gibi yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağı ve bu alanlarda yeniden inşa edilen meslekler; akademide, iş dünyasında ve medyada sıkça işlenen ve tartışılan bir konu. Bu tartışmaların merkezinde ise bu yeni alanlarda ve dönüşen diğer birçok meslek alanında hangi yetenek ve becerilerin talep edileceği yer alıyor.
#Konuk Yazar1980’lerin başlarından itibaren ABD’de ilk kişisel bilgisayarların üretilmesiyle başlayan internet teknolojileri merkezli ticari ivme, Soğuk Savaş sonrası dönemde, internetin sivil kullanıma açılmasıyla birlikte küresel ölçekte büyük bir gelişimin ilk habercisi olmuştu. İnternetin sivilleşmesi ve ticarileşmesinin akabinde, 2000’li yıllarda cep telefonu teknolojisindeki gelişmelerle birlikte giderek yaygınlaşan akıllı telefon kullanımı günümüzde hayatın her alanını etkiliyor. Bu gelişime paralel olarak devletler de “kritik altyapılar” şeklinde tanımlanan kamu hizmetlerini gerçekleştirdikleri sistemleri, ağ teknolojileri temelli yeniliklerle kontrol etmeye başladılar. Bu gelişmenin bir sonucu olarak da kritik altyapıların siber güvenliklerinin sağlanması devletlerin en önemli önceliklerinden biri haline geldi.
#GüvenlikHewlett Packard Enterprise Finansal Hizmetler (HPEFS), müşterilerin COVID-19 krizinden kaynaklanan nakit akışı ve diğer finansal zorluklarını hafifletmek için 2 milyar doların üzerinde finansman desteği sağlayacağını duyurdu. HPE Finansal Hizmetler, ayrıca müşterilerin yeni teknolojileri adapte etmelerine ve belirsiz iklimde karşı karşıya kaldıkları finansal yükleri hafifletmelerine yardımcı olacak Ödeme Yardım Programı başta olmak üzere farklı olanaklar da sunacak.
#HpeKüresel gayri safi milli hasılanın 2030'da yapay zekaya dayalı teknolojiler sayesinde yüzde 16 artması öngörülürken, bu teknolojilerin sunacağı fırsatlardan yararlanmak isteyen ülkeler yapay zekaya yönelik stratejiler hazırlıyor.
#Yapay ZekaYapay zeka ve robotlar önümüzdeki günler hayatımızda çok daha aktif olarak yer alacak. Özellikle kullanımı yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan yapay zeka insanoğlunun hayatı için tam bir devrim denilebilir. Yapay zeka ve robot teknolojileriyle ilgili bir makale kaleme alan LG Electronics Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Kevin Cha, Endüstri 4.0'ın nasıl şekilleneceğini anlattı.
#LgKoç Holding'in 2016 yılı finansal sonuçları açıklandı. Koç Holding'in konsolide cirosu geçen yıl 70,9 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem karı ise 3,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Holding, 2016 yılında 6,2 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirirken, son 5 yılda yaptığı yatırım miktarı 30 milyar TL'ye ulaştı.
#Koç HoldingÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, marka kent olmak için profesyonellerle çalışılması ve bütün kesimlerin görüşlerinin alınarak bir planlama yapılması gerektiğini söyledi. Çanakkale’nin marka kent olması için Gelibolu Yarımadası, Troia antik kenti gibi bir çok değeri bulunduğunu söyledi.
Son yıllarda en hızlı gelişen istihdam alanlarından biri bilgisayar teknolojisi. Teknolojik ilerlemeler ile bilişim teknolojilerinin ve dijital iletişimin özel sektör, kamu sektörü ve gönüllü sektörlerde işyerlerine sürekli entegrasyonu bu eğilimin bir süre devam edeceğini gösteriyor.