Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan nar, market ve pazar raflarında yerini almaya başladı. Antioksidan özelliğinden kan şekerine etkilerine kadar birçok faydası bulunan narın suyunu içebilir, taneleri ayıkladıktan sonra salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Böylece görüntü ve tat olarak salatalarınızı güzelleştirebilirsiniz. Peki, nar nasıl ayıklanır? İşte kolay nar temizleme tekniği
#Narın FaydalarıBalık çeşitleri protein, karbonhidrat ve yağ asidi bakımından en zengin gıda ürünlerimiz arasındadır. Elbette ki her balık türü bazı özelliklerinden dolayı besin ögesi olarak kullanılamamaktadır. Bu yüzden bazı balık türlerini de akvaryumlarda görmekteyiz. Örneğin Japon balığı denilen balık türü akvaryumda beslenebilmektedir. İstavrit, hamsi, dil balığı, uskumru gibi balık çeşitleri ise besin bakımından zengin olduğu için yenebilmektedir. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgi sahibi olması için detaylı olarak tral balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir, nasıl avlanır, faydaları nelerdir, besin değerleri nedir, özellikleri nelerdir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazı hindi tarifi, çeşitleri yapım aşamaları ve sunumlarıyla her damağa hitap etme özelliği taşıyor. En sağlıklı ve lezzetli etlerin başında gelen hindi, yılbaşı sofralarında çok sık karşımıza çıkıyor. Ancak hindi eti püf noktaları takip edilmesi gereken hassas bir et türüdür. Marinesi, pişme derecesi ve sosları ayrıca önem taşır. Peki, nar gibi kızarmış eti yumuşak yılbaşı hindisi nasıl yapılır, nasıl pişirilir? İşte fırında yılbaşı hindisi tarifi...
#Yılbaşı HindisiNar ağacı, meyvesi son derece faydalı olan bir ağaçtır. Bu ağacın yetiştiği yerler ise Anadolu, Ortadoğu ve Kafkasya Bölgesidir. Bu ağacın uzun yıllardır üretimi yapılmaktadır. İklim olarak ta ılıman iklimleri seven bir ağaç türüdür. Meyvesinin faydaları ise saymakla bitmez. İşte, merak edilen tüm detaylar.
İnsanların yerleşik hayata geçip, yaşamlarını evcilleştirdikleri hayvanların ürünlerine bağlı olarak sürdürmesine paralel olarak dokumacılık da doğmuş ve gelişmeye başlamış. İlk olarak hasır dokuma daha sonra düz dokuma yapılmış. En sonunda ise düğümlü halı dokumacılığı… İşte yolculuk böyle başlıyor…
#Düğümlerle Yola ÇıkanlarGeçen hafta Ankara Üniversitesi’nde bir grup kadın, bir erkek öğrenciyi darp etti. Kampüs Cadıları’nın adını bu olayla duyduk. Oysa onlar kadınların güçlendirilmesi için 2012’den beri faaliyet gösteriyor. 20’yi aşkın üniversitede yüzlerce ‘cadı’ var. Kuruculardan Meral Çınar (26) ve Juliana Gözen (25): “Derdimiz, şiddete karşılık şiddet değil, özsavunma.”
#Kampüs CadılarıArtür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.