Titrasyon, numunede çözünen bir maddenin, nicel olarak belirlenmesini sağlayan analitik işlemdir. Titrasyon tekniği, numuneye ilave edilen bilinen analit konsantrasyonda bulunan titrasyon çözeltisi(reaktif) arasında oluşan kimyasal reaksiyonları temel almaktadır. Titrasyon şişesinde (Erlen)bulunan asit ya da baz damlatılarak yapılan bir işlemdir. Titrasyon nedir? Düzeneği nasıl yapılır? Kimyada titrasyon deneyi ve düzeneği işleyişi hakkında detayları derledik.
Evrende gördüğümüz her şey atomların bir araya gelmesi sonucunda oluşur. Fen bilimleri ve fizik de maddenin en küçük yapı taşı olarak da bilinen atomları yakından inceler. Bu sayede de atomlar ile ilgili her türlü bilgiye de rahatlıkla ulaşabilir. Atomlarla ilgili günümüzde merak edilen pek çok konu vardır. Bunlardan birisi de iyonik bağ terimidir. İyonik bağ nedir, özellikleri ve örnekleri nelerdir sizler için derledik.
#EğitimKimya, maddenin bir biçimden diğerine dönüşümünün incelenmesidir. Bu dönüşümler genellikle iki farklı madde türünün birleşiminin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Kimya söz konusu olduğunda Elementler ve Bileşikler en çok karıştırılan konulardan biridir. Peki, elementler ve bileşiklerin ortak özellikleri ya da onları birbirinden ayıran özellikler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Element Ve Bileşiklerin Ortak Özellikleri Nelerdir?Kimyasal açıdan öne çıkan birçok farklı madde asit ya da baz özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda amaca uygun olarak değişik alanlarda kullanılan ürünler olarak da ifade edilir. Peki NAOH asit mi baz mı, kuvvetli baz mı ve molekül ağırlığı nedir? Sodyum hidroksit ph değeri ve kullanım alanları üzerine merak edilen bilgileri derledik.
#NaohPeriyodik cetvel içerisinde Na simgesi ile gösterilmekte olan sodyum elementi esas olarak alkali bir metaldir ve tek başına kullanılması durumunda insan vücudu için oldukça büyük bir öneme sahip olmaktadır. Ancak bahsedilen element yüksek düzeyde reaktif olmasından dolayı “O” sembolü ile gösterilen oksijen ile birleştiği zaman kuvvetli, aşındırıcı nitelikteki bir maddeye dönüşmektedir ve insan sağlığı için zararlı bir hale gelmektedir. Sizin için Na2O bileşiğinin asit mi baz mı olduğunu, yaygın kullanılan adı ve molekül ağırlığını derledik.
#Na2oEvrende görmüş olduğumuz her şey atomların birleşmesi ile oluşmuştur. Fen bilimleri ile birlikte maddenin en küçük niteliğe sahip yapı taşı olan atomlar incelenir ve atomlar ile alakalı hemen hemen her çeşit bilgiye ulaşmak mümkündür. Atomlarla ilgili merak ettiğiniz pek çok konu olabilir. Bu konulardan en fazla merak edilenlerden bir tanesi de İyonik bağ kavramıdır. İyonik bağ kavramının ne demek olduğunu, nasıl oluştuğunu, hangi özelliklere sahip olduğunu ve örneklerinin neler olduğunu sizin için derledik.
#İyonik Bağ Nedir?Kostik, kimyasal bir yapı olmasına rağmen temizlik konusunda da pek çok ürün içinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Evlerde ve pek çok alanda günlük olarak kullanılan kimyasal bileşenlere kostik ismi verilir. Temizlik malzemesi ile karıştırılarak kullanılan bir ürün olan kostik ürününün kimyasal adı ise, hidroksit olarak bilinir ve formülü de ‘NaOH’ şeklinde ifade edilir. Kostik nedir ve ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kostik Nedir?Sektörel açıdan oldukça fazla kullanım alanına sahip olan sodyum hidroksit, aynı zamanda formüler bazda yazılmaktadır. Özellikle endüstriyel üretimde önemli olan sodyum hidroksit konusunda pek çok kişi internet üzerinden araştırma gerçekleştiriyor. Peki, sodyum hidroksit nedir? Sodyum hidroksit asit midir baz mıdır? Sodyum hidroksit formülü ve kullanım alanları.
#Sodyum Hidroksit Nedir?Çevremizde bulunan bazı maddeler asitler ve bazlar olarak iki farklı şekilde ele alınır. Bu maddeler değişik özellikler gösterir ve birbirinden ayırmak için bazı ayrıcalıkları bulunmaktadır. Şimdi hem asit hem de bazlar hakkında bilgiler alalım ve ne olduklarını öğrenelim.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Asitler Ve Bazların Etkileri Konu AnlatımıSaf maddeler, 7. sınıf öğrencilerinin Fen Bilgisi derslerinde gördükleri bir konudur. Bu konu 7. sınıfta görülür ve diğer sınıflarda da soru çözerken problemlerde işlenir. Bu nedenle 7. sınıf saf maddeler konusu oldukça önemli bir konudur. Sizler için 7. sınıf Fen Bilgisi dersinde saf maddelerin özelliklerini ve detaylarını paylaştık.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Saf Maddeler Konu AnlatımıNaOH asit mi baz mı sorusu, pek çok öğrencinin internet üzerinden araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. NaOH asit mi baz mı sorusu ile çalışmalarına yön verecek olan öğrenciler, konuyla ilgili yanıtı internet üzerinden arıyor. Peki, NaOH asit mi baz mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Naoh Asit Mi Baz Mı