17 yaşındaki Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun, 2014’te tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiğinin açıklanmasının üzerinden tam 10 yıl geçti. Ve 10 yıldır, Garipoğlu’nun aslında ölmediği ve ailesinin yardımı ile yurtdışına kaçırıldığına yönelik hâkim ve güçlü bir inanış var kamuoyunda. Öyle ki bu sis perdesi aralansın diye baba Garipoğlu’nun başvurusu ile mezarın açılması ve DNA eşleştirmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan, Cem Garipoğlu’na otopsi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğraflar ve video kayıtları istendi. Şimdi sorum şu; bu belgeler kamuoyundaki hâkim görüşü kırmaya yeter mi? Bundan sonra sırada mezarın açılması mı var?
#Cem Garipoğlu’Z kuşağı hatırlamayabilir; bundan 13 yıl önce 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından başı kesilerek, hunharca katledilmişti. 24 yıl hapis cezasına çarptırılan cani 2014’te cezaevinde intihar etti. İntiharından hemen önce cezaevinden çıktıktan sonra, Çin’e gidip yeni bir hayat kurma hayalini anlattığı röportaj, ailesinin çok zengin olması ve delilleri karattıkları iddiaları, dahası olay günü Garipoğlu’nun evinde 700 bin dolar bulup tutanağa geçirmedikleri iddiasıyla 6 polise dava açılması Garipoğlu’nun ölmediği, hapishaneden kaçırıldığı iddialarını gündeme getirmişti. O iddia 8 sene sonra bir kez daha gündemde.
#Cem GaripoğluMünevver Karabulut’u başını testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu’nun olay yeri de olan ailesiyle birlikte yaşadığı villadan kayıp olan 700 bin Euro’yu tutanaklara geçirmeyen ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemeyen 6 polis ile 2 site görevlisine verilen 6’şar bin TL adli para cezasını İstinaf Mahkemesi yerinde buldu. Yerel mahkemenin 8 sanığa verdiği kararı, avukat Rezan Epözdemir, ’vicdan sızlatan’ karar diyerek, İstinaf Mahkemesi’ne taşımıştı. Bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesi, cezayı isabetli bularak, başvuruyu esastan reddetti.
#Münevver KarabulutBakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi Münevver Karabulut Cinayeti davasında bugün kararını açıkladı. Mahkeme cinayetin bir numaralı sanığı Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme kararında çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek suçu vurgusu yapıldı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mahkemenin verebileceği en üst cezayı verdiğini söyledi. Avukat Epözdemir mahkeme salonu çıkışında sevincini Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut'a sarılarak gösterdi. Nagihan Karabulut gözyaşı döktü. Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKÇİ - DHA
#HtvhaberMünevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Dava dosyasına gelen Adli Tıp Kurumu raporunda, çamaşır sepetinde bulunan kıyafetlere kan lekesinin sıçrama ya da fışkırmayla bulaşmadığı belirtildi.
Münevver Karabulut cinayetine ilişkin tutuklu sanık Cem Garipoğlu ile birlikte 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cem Garipoğlu, tutuksuz sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur hazır bulundu. Ayrıca Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ve annesi Nagihan Karabulut ve taraf avukatları duruşmaya katıldı. Ayrıca Cem Garipoğlu'nun ağabeyi Levent Garipoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da duruşmayı izledi. Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren heyet duruşmayı erteledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de Bakırköy Adliyesi önüne gelerek, kadın cinayetlerini protesto etti.(Cem TURSUN-DHA)
#HtvhaberMünevver Karabulut cinayeti ile ilgili olarak TÜBİTAK raporu mahkemeye geldi.TÜBİTAK, testereyi satın alan kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı konusunda kesin kanaat bildiremedi. TÜBİTAK ayrıca, cinayette kullanılan valizin "eve nasıl geri döndüğü" sorusunu da yanıtlayamadı.
Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanan Cem Garipoğlu'nun evinde cinayet günü bulunan bir miktar parayı tutanaklara geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6 polis memuru ile görüntüleri sildikleri öne sürülen 3 site görevlisinin yargılanmasına başlandı.
Münevver Karabulut cinayeti davasının son duruşmasında Cem Garipoğlu hariç tüm zanlıların tahliye edilmesi, Karabulut ailesinin büyük tepkisine yol açtı. “Neredeyse Cem’i bile tahliye edecekler” diye isyan eden aile, baba Garipoğlu’na yurtdışı yasağı koymayan mahkeme başkanı Bayraktaroğlu için reddi hakim talebinde bulundu.
Başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut’un ailesi, katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun ailesine 2 milyon liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, dava dilekçesinde, cinayetin ardından baba Süreyya Karabulut’un işinden ayrıldığını, anne Nagihan Karabulut’un MS hastalığının evlat acısıyla ilerlediğini ve kardeş Enver Karabulut’un eğitimi bırakma aşamasına geldiğini belirtti.