Bazıları için stresli ve üzüntülü anların rahatlatıcısı; mutlu, keyifli anlarınsa kutlama aracı… Dolayısıyla bir anda tamamen şekerden uzaklaşmanızı bekleyemem. Ama size şeker yerine kullanabileceğiniz doğal seçenekler önerebilirim. Sağlıklı ve leziz tatlıların sırrı bu yazıda...
#Berrin YiğitGünümüzde sağlıklı beslenme pek çok insanın ilgi odağı, bu da yağlı tohumların popülerliğini arttırıyor. Hem çocuklarıma hem de hastalarıma sıklıkla önerdiğim, faydalarını saymakla bitiremeyeceğim chia ve keten tohumu, sağlık ve lezzet dengesini bir araya getiren besinler. Üstelik ikisi de ihtiyacımız olan protein ve liflerle dolu...
#SağlıkBal, doğal yapısından dolayı hassasiyet gösterilmesi gereken bir ürün. İçeriğindeki zenginlikler ve faydaları saymakla bitmez. Balı buzdolabında saklamayın. Balın tadını alabilmeniz için oda sıcaklığında olması gerekir. Mümkün olduğunca karanlık, ışık almayan ve serince bir dolap içinde, kapağı sıkıca kapalı olarak muhafaza edin. Balın bozulması diye bir şey söz konusu değildir. Gerçek balda asla bakteri oluşmaz.
#BALKefir Kafkas’larda gençlik iksiri olarak bilinen geleneksel bir gıda ürünüdür. Son yıllarda Avrupa ve Amerika'da hızla yayılmaya başladı. Çünkü beslenmenin sağlık ve anti aging üzerindeki muazzam etkileri, her geçen gün daha fazla önemseniyor.
#Kefirin FaydalarıÇocuklar başta olmak üzere tüm yaş grupları için gerekli mikrobesinleri içeren “süt”, dengeli beslenmenin temel basamaklarından birini oluşturuyor. “Her gün en az bir bardak süt”, doktor ve tüm annelerin standart tavsiyelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Vücudun fazlaca ihtiyaç duyduğu mineral olan kalsiyumun en güçlü kaynağı olan süt, hayati fonksiyonların devamlılığında da önemli rol oynuyor.
#Süt