Muzlu milkshake, yazın sıcak havalarda içinizi ferahlatacak. Büyük küçük herkesin zevkle içeceği bu tarif hem hafif hem de çok pratik. Birkaç malzemele ile hazırlayabileceğiniz bir lezzet sizi bekliyor. Peki Muzlu milkshake nasıl yapılır? İşte pratik muzlu milkshake tarifi...
#Muzlu MilkshakeMetabolizmamız açısından oldukça faydalı olan muzların, bazen çok çabuk olgunlaşıyor ve kararıyor olmasından şikayet ediyor olabilirsiniz. Hatta, atmak bir türlü içinize sinmiyor ama nasıl değerlendireceğinizi de bilemiyorsanız, işte size pankekten, granolaya muzun yakıştığı sağlıklı tarifler…
#Muzİyi görünme baskısı sadece kadınların meselesi değil. Erkekler de bu baskı altında. Hastalıklarıyla beraber! Günümüz kadınlarının anoreksiyası varsa, erkeklerin de manoreksiyası var. Üstüne bigoreksik, hatta ortoreksik bile oluyorlar. Hepsinin şikayeti farklı: Kimisi zayıflamasını durduramıyor, kimisi şişmesini. Bir taraf normal yemek yiyemez, hatta yediğini bile çıkarır hale gelirken, diğer taraf daha da kaslanıp şişmek için ek maddeler yutuyor.
Hayatınızın neredeyse yarıdan fazlasını geçirdiğiniz ofisinizde daha verimli, enerjik ve az stresli hale olmak aslında çok ufak ayrıntılarla mümkün. Gün içinde beslenmenize biraz daha dikkat ederseniz, farkı öncelikle vücudunuzda, sonra da sağlam kafa sağlam vücutta bulunduğuna göre, beyninizin en kuytu köşelerinde bile hissedebilirsiniz.
Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerTadı, aroması ve damağınızda bıraktığı enfes dokusuyla çikolata, neredeyse hepimiz için yerken aşka dönüşüyor. Verdiği bu tartışmasız hazzın yanında ham haliyle çikolata aynı zamanda beyin fonksiyonlarını, kalp sağlığını iyileştiriyor ve tansiyonu da dengeleyici bir özellik taşıyor. Ancak yapay tatlandırıcılar ve yağlarla birleştiğinde etkisini kaybederken bir de hızla kilo almamıza neden oluyor. Bu nedenle çikolata alırken en az yüzde 70 kakao içerikli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor, yani ne kadar acı olurlarsa o kadar iyi ve sağlıklı! Sizin için bu acı hissi gidermeniz ve tatlandırmanıza faydalı olacak sağlıklı karışımları derledik.
#ÇikolataHavalar ısındı diye kahve keyfinden vazgeçecek değiliz ya, soğuk kahveler ne güne duruyor? Yunanların frappe dediği soğuk kahvenin bugün onlarca çeşidi var. Dondurmalısı, çikolatalısı, karamellisi veya vanilyalısı... Bu uluslararası lezzetlere bu yıl yerli reçeteler de katılmış: Buzlu Türk kahvesi ve lokumlu soğuk kahve gibi...