Ofiste nasıl beslenmeli?
"Zamanının çoğunu ofiste geçiren çalışanlar için beslenme birinci öncelik değil. Atıştırma ofisteki en kötü alışkanlık. Aslında çözüm küçük ayrıntılarda gizli."
Hayatınızın neredeyse yarıdan fazlasını geçirdiğiniz ofisinizde daha verimli, enerjik ve az stresli hale olmak aslında çok ufak ayrıntılarla mümkün. Gün içinde beslenmenize biraz daha dikkat ederseniz, farkı hissedebilirsiniz. Ne kadar sevimli bir işiniz bile olsa, stres daima çok yakınızda olabilir. Yaşadığınız tüm bu olumsuz durumları ortadan kaldırmak için ofisin yeni kurallarına uymaya hemen başlayın.Ofiste sağlıklı yaşamın bir başka ayağı da egzersiz. Sırt ağrılarınız mı başladı? Aşağıdaki videoda ağrıdan kurtulmanın ipuçlarını bulacaksınız!Ne yersem tüm gün boyunca enerjik olurum? Akdeniz yeşilliklerinin yanında balık ve birkaç litre su. Sebepsiz yere ortaya çıkan baş ağrısıyla, yorgunlukla ve düşük konsantrasyonla baş etmenin neredeyse en etkili yolu sudan geçiyor.Ne yersem daha yaratıcı olurum? Avokado ve mozzarella peyniri salatası, yanında ceviz. Avokado, E ve B6 vitaminleri açısından en zengin besinlerden biri.Protein açısından en zengin peynirlerden biri olan mozzarella ise sürekli uyanık kalmak için o ilk fırsatta sarıldığın kahveden çok daha iyi bir seçim.Ne yersem yoğun stresin altından başarıyla kalkarım? Kabuklu patates ve fasulye. Kabuklarıyla birlikte fırınlanan o nefis patates dilimleri agresif ruh halinizi ve stresi yenmenizde birebir. Fasulyenin faydalarına gelirsek. Fasulye, enerjinin belli seviyede sabitlenmesine ve daha uzun süre iyi hissetmenize yardımcı olur.Ne yersem ayaküstü çabucak öğle yemeğinin zararlarını aza indirebilirim?Muzlu milkshake ve bir paket kabak çekirdeği içi.Sağlıklı ve olabildiğince çabuk bir öğlen atıştırması için en ideal besinlerden biri muzdur. Kan şekeri seviyenizi özellikle de sütle karıştırılıp koyu ve yoğun bir milkshake halinde hazırlandığında, kontrollü bir şekilde enerji seviyesine getiren muz, gün ortasında tam bir kurtarıcıdır. Kabak çekirdeği içi ise protein, beynin zinde kalmasına ve dolayısıyla daha verimli olmaya yardımcı olur.