Sıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayBugün yine muzdan söz etmek istiyoruz. Neden diye sorarsanız, iş vahim bir hal alıyor. Hesap kitap yapılmadan ilgili-ilgisiz yerlerde bu kadar muz ekilirse bundan para kazanılmaz tabii ki. Antalya Ticaret Borsası, Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Antalya Tarım Konseyi’nin işbirliğinde düzenlenen ve 6 gün devam eden Muz E-Çalıştayı’nda 10 oturumda 5 yabancı uzmanın bildirisi yer aldı. 48 bildirinin sunulduğu çalıştayın sonunda değerlendirme raporuyla sonuç bildirgesi açıklandı. Hiç de parlak şeyler anlatılmıyor.
#YazarNew York’a kaç kere gitmiş olursanız olun, plan yaparken herkesin yaşadığı nereye gitsek, nerede hangi lezzetleri tatsak ya da nereyi görsek sorularına cevap bulmakta zorlanırsınız. Dünya başkenti olarak adlandırabileceğimiz New York müze cennetidir, sanatın kalbinin attığı yerdir, en iyi restoranlar buradadır, dünya modasına yön veren bir şehir olduğundan en iyi alışverişi burada yaparsınız. New York seyahatinizi, ilham veren ve ruhunuzu besleyen bir seyahate dönüştürmek elinizde. Şehirde keşfedilmeyi bekleyen onca hazine varken gelin önceliğinizi hangisine ayırmalı sorusunun cevabını bulalım.
#New YorkHavalar ısındı diye kahve keyfinden vazgeçecek değiliz ya, soğuk kahveler ne güne duruyor? Yunanların frappe dediği soğuk kahvenin bugün onlarca çeşidi var. Dondurmalısı, çikolatalısı, karamellisi veya vanilyalısı... Bu uluslararası lezzetlere bu yıl yerli reçeteler de katılmış: Buzlu Türk kahvesi ve lokumlu soğuk kahve gibi...