Güncelleme Tarihi:
Kavun Kasesinde Meyve Salatası
15 kişilik
Malzemesi
1 küçük tatlı kavun
1-2 dal taze nane, 4-5 kiraz
Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım kahve fincanı nane likörü
Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatın. Soğuduktan sonra nane likörünü ekleyip karıştırın. Kavunu ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımları temizleyin. Top şeklinde bir kaşıkla kavunların içini top top çıkarın ve bir kasede hazırladığınız şeker şurubu ile karıştırın. Kavun toplarını yarım kavunun içine yerleştirip üzerini kiraz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Frozen Melon
1 kişilik
Malzemesi
4 cl cardinal melon votka (kavun votkası)
5 cl portakal suyu, 5 cl vişne suyu
2 cl limon suyu
Süsleme için:
1 dilim kivi
Blender'in içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin ve hızlı devirde iyice karıştırın. Karışımı kokteyl bardağına boşaltıp bir dilim kivi ile süsleyerek servis yapın.
Blue Jacket
1 kişilik
Malzemesi
3 cl bacardi limon, 1 cl batida de coco
1 cl blue curaçao, 2 cl limon suyu
5 cl ananas suyu
Süsleme için:
1 kokteyl kirazı, Portakal kabuğu
Shaker'ın içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin. İyice çalkalayıp kokteyl bardağına boşaltın. Kokteyl kirazı ve şerit halinde kesilmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Muzlu Salata
4 kişilik
Malzemesi
4 muz, 4 çilek, 8-10 böğürtlen veya dut
Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım kahve fincanı muz likörü
Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatın. Soğuduktan sonra muz likörünü ekleyip karıştırın. Muzları soyup dilimleyin. Hazırladığınız likörlü şuruba muzları ilave edip karıştırın. Kuplara paylaştırın. Çilekleri yelpaze şeklinde dilimleyip kupların üzerine yerleştirin. Böğürtlen taneleriyle süsleyip servis yapın.
Vanilyalı Dondurma ile Karışık Meyve Salatası
4 kişilik
Malzemesi
2 elma, 2 armut, 2 kivi
2 portakal veya şeftali
100 gr kiraz, 4 kayısı, 100 gr üzüm
4 top vanilyalı dondurma
Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım kahve fincanı portakal likörü
Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatın. Soğuduktan sonra portakal likörünü ekleyip karıştırın. Elma, armut, portakal ve kivileri soyup küçük küçük dilimleyin. Kiraz, üzüm ve kayısının çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Tüm meyveleri hazırladığınız likörlü sosla karıştırın. Meyve karışımını kuplara paylaştırıp üzerlerine birer top vanilyalı dondurma yerleştirin. Hemen servis yapın.
Bombay Smash
1 kişilik
Malzemesi
4 cl dark rum, 1 cl white rum
2 cl apricot brandy (kayısı brendisi)
2 cl batida de coco, 3 cl ananas suyu
Süsleme için:
1 çilek, 1 kivi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş çikolata
Shaker'ın içine bir miktar buz koyup malzemeleri ekleyin. İyice çelkalatıp kokteyl bardağına boşaltın. Çilek ve kivi dilimiyle süsleyin. Üzerine çikolata rendesi serpip servis yapın.
Red Tiger
1 kişilik
Malzemesi
5 cl elma suyu, 3 cl limon suyu
1.5 cl grenadin, 1 su bardağı sade gazoz
Süsleme için:
1 dilim limon, 1 çilek
Blender'ın içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin. İyice karıştırıp kokteyl bardağına boşaltın. Üzerine sade gazoz ilave edip çilek ve limon dilimiyle süsleyin.
French Kiss
1 kişilik
Malzemesi
8 cl ananas suyu, 8 cl elma suyu
8 cl portakal suyu, 2 cl limon suyu
1 cl blue curaçao
Süsleme için:
1 dilim elma
Shaker'ın içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin. İyice çalkalayıp kokteyl bardağına boşaltın. Elma dilimi ile süsleyip servis yapın.
Karpuz İçinde Meyve Salatası
4 kişilik
Malzemesi
Yarım küçük karpuz
1 dilim ananas veya portakal
100 gr çilek, 2 kivi
Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 dilim limonun suyu
Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Karpuzun içini oyarak çıkarın. Çekirdeklerini alıp karpuz parçalarını küçük küçük doğrayın. Çilekleri dilimleyin. Kivileri soyup dilimleyin. Ananas veya portakalı da küçük küçük doğrayın. Meyveleri hazırladığınız sosla karıştırıp karpuzun içine doldurun ve servis yapın.