Meyve Salataları ve Kokteyller

Güncelleme Tarihi:

Meyve Salataları ve Kokteyller
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2001 00:00

Yaz günlerinin vazgeçilmez ikramları olan meyvelerle nefis salatalar veiçinizi serinleten hafif alkollü ve alkolsüz renkli kokteyller yapmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Kavun Kasesinde Meyve Salatası
15 kişilik

Malzemesi
1 küçük tatlı kavun
1-2 dal taze nane, 4-5 kiraz

Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım kahve fincanı nane likörü

Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatın. Soğuduktan sonra nane likörünü ekleyip karıştırın. Kavunu ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımları temizleyin. Top şeklinde bir kaşıkla kavunların içini top top çıkarın ve bir kasede hazırladığınız şeker şurubu ile karıştırın. Kavun toplarını yarım kavunun içine yerleştirip üzerini kiraz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Frozen Melon
1 kişilik

Malzemesi
4 cl cardinal melon votka (kavun votkası)
5 cl portakal suyu, 5 cl vişne suyu
2 cl limon suyu

Süsleme için:
1 dilim kivi

Blender'in içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin ve hızlı devirde iyice karıştırın. Karışımı kokteyl bardağına boşaltıp bir dilim kivi ile süsleyerek servis yapın.

Blue Jacket
1 kişilik

Malzemesi
3 cl bacardi limon, 1 cl batida de coco
1 cl blue curaçao, 2 cl limon suyu
5 cl ananas suyu

Süsleme için:
1 kokteyl kirazı, Portakal kabuğu

Shaker'ın içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin. İyice çalkalayıp kokteyl bardağına boşaltın. Kokteyl kirazı ve şerit halinde kesilmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Muzlu Salata
4 kişilik

Malzemesi
4 muz, 4 çilek, 8-10 böğürtlen veya dut

Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım kahve fincanı muz likörü

Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatın. Soğuduktan sonra muz likörünü ekleyip karıştırın. Muzları soyup dilimleyin. Hazırladığınız likörlü şuruba muzları ilave edip karıştırın. Kuplara paylaştırın. Çilekleri yelpaze şeklinde dilimleyip kupların üzerine yerleştirin. Böğürtlen taneleriyle süsleyip servis yapın.

Vanilyalı Dondurma ile Karışık Meyve Salatası
4 kişilik

Malzemesi
2 elma, 2 armut, 2 kivi
2 portakal veya şeftali
100 gr kiraz, 4 kayısı, 100 gr üzüm
4 top vanilyalı dondurma

Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım kahve fincanı portakal likörü

Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatın. Soğuduktan sonra portakal likörünü ekleyip karıştırın. Elma, armut, portakal ve kivileri soyup küçük küçük dilimleyin. Kiraz, üzüm ve kayısının çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Tüm meyveleri hazırladığınız likörlü sosla karıştırın. Meyve karışımını kuplara paylaştırıp üzerlerine birer top vanilyalı dondurma yerleştirin. Hemen servis yapın.

Bombay Smash
1 kişilik

Malzemesi
4 cl dark rum, 1 cl white rum
2 cl apricot brandy (kayısı brendisi)
2 cl batida de coco, 3 cl ananas suyu

Süsleme için:
1 çilek, 1 kivi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş çikolata

Shaker'ın içine bir miktar buz koyup malzemeleri ekleyin. İyice çelkalatıp kokteyl bardağına boşaltın. Çilek ve kivi dilimiyle süsleyin. Üzerine çikolata rendesi serpip servis yapın.

Red Tiger
1 kişilik

Malzemesi
5 cl elma suyu, 3 cl limon suyu
1.5 cl grenadin, 1 su bardağı sade gazoz

Süsleme için:
1 dilim limon, 1 çilek

Blender'ın içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin. İyice karıştırıp kokteyl bardağına boşaltın. Üzerine sade gazoz ilave edip çilek ve limon dilimiyle süsleyin.

French Kiss
1 kişilik

Malzemesi
8 cl ananas suyu, 8 cl elma suyu
8 cl portakal suyu, 2 cl limon suyu
1 cl blue curaçao

Süsleme için:
1 dilim elma

Shaker'ın içine bir miktar buz koyup tüm malzemeleri ekleyin. İyice çalkalayıp kokteyl bardağına boşaltın. Elma dilimi ile süsleyip servis yapın.

Karpuz İçinde Meyve Salatası
4 kişilik

Malzemesi
Yarım küçük karpuz
1 dilim ananas veya portakal
100 gr çilek, 2 kivi

Sos için:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı tozşeker
1 dilim limonun suyu

Su, şeker ve limon suyunu küçük bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Karpuzun içini oyarak çıkarın. Çekirdeklerini alıp karpuz parçalarını küçük küçük doğrayın. Çilekleri dilimleyin. Kivileri soyup dilimleyin. Ananas veya portakalı da küçük küçük doğrayın. Meyveleri hazırladığınız sosla karıştırıp karpuzun içine doldurun ve servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!