Muzaffer Elmas haberleri sayfasında Muzaffer Elmas hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 432 Muzaffer Elmas haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yükseköğretim Kalite Kurulunca, üniversitelerin, bölüm bazlı gelişimlerini izleme ve değerlendirmelerine imkan sağlayan ‘Program Değerlendirme Yazılımı’ geliştirildi. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu yazılımı üniversitelere ücretsiz olarak veriyoruz. Bu yazılımla üniversiteler ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki güçlü ve gelişmeye açık yönlerini, amaçlarını, öğrenci ve mezunların durumu gibi birçok süreci takip edecek bir sistem kurabilecek” dedi.
#EğitimYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye’de 29 bin bölüm bulunduğunu ancak bunların yaklaşık 400’ünün akreditasyonunun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elmas, “Görünen o ki tüm programları akredite etmek kolay olmayacak. Bu nedenle üniversiteler, rektörlerin başında bulunduğu kurullar vasıtasıyla kendi programlarını kendileri akredite etsin istiyoruz” dedi.
#Gazetehaberleri‘Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sistemi ve Eğitim Öğretimde Kalite Güvencesi’ toplantısı, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Yükseköğretimde hedefimiz, kompleks ve hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak, mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi beceri ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmek olmalı” dedi.
#YÖKSakarya Üniversitesi, üniversite tercih döneminde adaylara vizyon çağrısı yapıyor. Başlattığı yabancı dil eğitimi seferberliği ile takdir toplayan üniversite, yeni öğrenci adaylarına uluslararası standartlarda kalite, şeffaflık, güvenirlik, verimlilik ve mükemmeliyet sözü veriyor.
#Sakarya ÜniversitesiYükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ayrıca bazı üniversitelere rektör ataması gerçekleşti.
#YÖKYükseköğretim Kalite Kurulu'nun Akreditasyon Programı'nda kurumsal akreditasyon alan 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi'ne “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” düzenlenen törenle verildi. Rektör Özlenen Özkan'a belgeyi, YÖKAK Başkanı Muzaffer Elmas verdi.
#YÖKAKTED Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında, beş yıl süre ile kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan ilk üç vakıf üniversitesinden biri oldu.
#TEDÜlkemizde yükseköğretim alanında kalite güvence sisteminin güçlendirilmesi amacıyla, 2015 yılında Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bağlı olarak kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), YÖK’ün yetki devri çalışmaları kapsamında 2017 yılında idari ve mali açıdan bağımsız bir kuruluş haline geldi. Dünyada geçmişi çok uzun yıllara dayalı kalite kuruluşları bulunuyor. YÖKAK bu anlamda genç ve dinamik bir kuruluş olup, kısa bir sürede dünya ile uyumlu, ülkemiz şartlarını da dikkate alan bir kalite kurulu haline geldi.
#EgeÜlkemizde yükseköğretim alanında kalite güvencesi sisteminin güçlendirilmesi amacıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün yetki devri çalışmaları kapsamında 2015 yılında kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), yine YÖK’ün çabalarıyla 2017 yılında idari ve mali açıdan bağımsız bir kuruluş haline geldi.
#YükseköğretimYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, British Council işbirliğiyle düzenlenen ‘Türkiyede ve Birleşik Krallıkta Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Çalıştayı’nda YÖKAK’ın yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün oluşmasını ve gelişmesini sağlayarak, ülke hedefleriyle uyumlu, dünyadaki kalite ajanslarıyla konuşan, sade, esnek ve dinamik bir kalite güvencesi sistemi oluşturmayı amaçladığını söyledi.
#YökakMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “MEB’in ihtiyaçları açısından bugün için çok işlevsel görünmüyor. Bunun yeniden çerçevelenip, öğretmenlik hakkı kazanan gençlerimize ücretsiz olarak verilmesi lazım. Bunun da altyapısını kurduk" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıYükseköğretim Kalite Kurulunca, üniversitelerin, bölüm bazlı gelişimlerini izleme ve değerlendirmelerine imkan sağlayan ‘Program Değerlendirme Yazılımı’ geliştirildi. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu yazılımı üniversitelere ücretsiz olarak veriyoruz. Bu yazılımla üniversiteler ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki güçlü ve gelişmeye açık yönlerini, amaçlarını, öğrenci ve mezunların durumu gibi birçok süreci takip edecek bir sistem kurabilecek” dedi.
#EğitimYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye’de 29 bin bölüm bulunduğunu ancak bunların yaklaşık 400’ünün akreditasyonunun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elmas, “Görünen o ki tüm programları akredite etmek kolay olmayacak. Bu nedenle üniversiteler, rektörlerin başında bulunduğu kurullar vasıtasıyla kendi programlarını kendileri akredite etsin istiyoruz” dedi.
#GazetehaberleriYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Şu ana kadar 115 üniversitemizi eğitim, öğretim ve araştırma anlamında değerlendirdik. Bu sene de 45 üniversiteyi değerlendirerek haziran ayına kadar mezun veren tüm üniversitelerimizin dış değerlendirmelerini tamamlamış olacağız" dedi.
#YÖKAKYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Fransa Araştırma ve Yükseköğretim Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Michel Cosnard arasında iki kurum arasında yükseköğretim kalite güvencesi ve değerlendirme alanında iş birliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı. Protokolde, yükseköğretim kurumlarında eğitim öğretim ve araştırma süreçlerinin değerlendirilmesine yönelik deneyim ve yaklaşımların karşılıklı paylaşılması, Türkiye'de ve Fransa'da ortak kurumsal dış değerlendirme ve akreditasyon çalışmalarının yürütülmesi, değerlendirici ve uzman hareketliliği ile değişimini teşvik etme başlıkları yer alıyor.
#YÖKAK‘Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sistemi ve Eğitim Öğretimde Kalite Güvencesi’ toplantısı, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Yükseköğretimde hedefimiz, kompleks ve hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak, mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi beceri ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmek olmalı” dedi.
#YÖKÜniversiteler, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan ekiplerce değerlendirilecek. Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun ilk etapta 45 üniversitede başlatacağı uygulamayla kurumlar, sportif faaliyetlerden ifade özgürlüğüne, öğrencilere kaynak aktarımından kulüplere kadar birçok başlıkta analiz edilecek.
#GazetehaberleriTürkiye'deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapan YÖKAK, bu yıl ilk kez pilot üniversitelerdeki İngilizce hazırlık okulları değerlendirilecek. Bu kapsamda değerlendiriciler, pilot üniversitelerin hazırlık okullarının öğrencilerine İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kazandırma yöntemlerini gözlemleyecek.
#ÜniversiteYükseköğretimle ilgili tüm çıktıların kalite yönetim sistemi kapsamında değerlendirilmesi için dijital altyapıya sahip bir model kuruldu. Bunun Türkiye’ye özgü bir web tabanlı model olduğunu söyleyen YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Bu model vasıtasıyla Türkiye'deki tüm üniversitelerin eğitim öğretim, araştırma ve yönetim süreçlerini nasıl yürüttüklerini bir tuşa basarak görebileceğiz. Süreçleri dijitalleştiriyoruz. Üniversitelerimiz öz değerlendirme raporlarını, 140'a yakın başlık altında buralarda yazıyor ve raporluyor. Bu raporları biz şu anda görebiliyoruz, kıyaslayabiliyoruz. Hedefimiz, kalite süreçlerinde dünyada örnek olacak çok iyi bir sistem kurmak" dedi.
#Prof. Dr. Muzaffer ElmasYÖKAK tarafından, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının değerlendirmesini yapacak yaklaşık 600 akademisyene, ‘Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi’ verildi. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Kurumsal Dış Değerlendirme Programı, yükseköğretim kurumlarının ülkemizin hedefleri, YÖK'ün stratejileri ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemlerinin güçlü yönleriyle iyileşmeye açık yönlerinin raporlanmasına imkân veriyor. Bu süreç de üniversitelerin hızlı gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
#Akademisyen