Denizci bir aileden gelse de kariyerine apayrı bir sektörde devam etmiş. Öyle ki dünyaca tanınan bir turizm beldesi olan ‘Bodrum’ ismini markasına taşımış. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle de bölgeye değer katmış. O, Bodrum Mutfak&Mobilya’nın kurucusu Mustafa Güneri... Ünü, ülke sınırlarını çoktan aşmış. “Hayat dostlarla güzel” diyerek hem işine, hem de Bodrum’a katma değer yaratmak adına yoğun mesai harcıyor. Bodrum’un pahalı olduğuna katılmıyor, “Burası pahalı değil, değerli” diyor.
#1Bodrumlu Mustafa Güneri’nin, babasına ait ‘mavi tur teknesini’ Satarak 1993’te başladığı ‘mutfak mobilya’ işinden ulusal bir marka çıktı. En baştan beri ‘Bodrum Mutfak’ adıyla üretim yapan Güneri, bu yıl 15 milyon lira ciro bekliyor, yurtdışından gelen bayilik tekliflerini de değerlendiriyor.
#BodrumHAYATA bir de gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Recep Peker Tanıtkan'ın objektifinden bakmak isteyenler, 1 Ağustos'a kadar Bodrum Gümbet Mor Sanat'ta Semra Gönül ev sahipliğinde düzenlenen "Renklerin ve Işığın Dansı" isimli sergiyi ziyaret edebilir. Serginin açılışına eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Basın Danışmanı Gazeteci Can Pulak, Bodrum Mutfak Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güneri ile çok sayıda davetli katıldı.
#DoğaKuleli Askeri Lisesi'nde görevli erler mahkemede yaşananları anlattı. Bir er şöyle konuştu: Kemal astsubay bize, 'Askerlerim, evlatlarım, bir oyun var, sizi kullanacaklar. Oyunlarına oyuncak olmayın, beni takip edin' dedi. Sonra Samet yüzbaşı geldi, 'dinlemeyin' dedi. Sonra Kemal astsubay, 'Samet sen karışma' diyerek tartışmaya başladılar. Başka rütbeliler de geldi. Kemal astsubay, 'Allah'ıma kitabıma hepinizi vururum, çocukları bırakın. Siz bir örgütün itliğini mi yapıyorsunuz?' diye söyledi. Kemal astsubay silahını çekince, arkasına geçtik ve biz de rütbelilere karşı silah doğrulttuk"... Erlerden 36'sı tutuklandı. Astsubay Kemal Vurgun'a yardım edenlerin de aralarında bulunduğu 14'ü serbest kaldı. Erler, okul komutanı Mürsel Çıkrıkçı'yı suçladı.
#DarbeKöy Enstitüleri, cumhuriyetin en önemli atılımlarından biriydi. Kurulduğu tarihten, kaldırılana kadar destekçisi de çok oldu karşı çıkanı da… Fakat bilinen bir gerçek var ki, bugün kitaplarını okuyup düşüncelerinden yararlandığımız birçok Türk aydınını köy enstitüleri yetiştirmiş, araştıran inceleyen ve sorgulayan birçok Anadolu çocuğunu topluma kazandırmıştır. Mustafa Güneri, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde görev yaptığı süre boyunca çektiği fotoğrafların büyük bir çoğunluğunu “Hasanoğlan Hatırası” adlı kitabıyla bizlerle buluşturuyor.
#Kitapİslámcılık konusunu aramızda tartışıyoruz, gazetelerde, televizyon ekranlarında değişik uzantılarıyla, izdüşümüyle gündeme getiriyoruz. Çoğu zaman da ‘türban’ kavramının içine sıkışıp/sıkıştırıp kalıyoruz. Oysa nedenleri, sonuçları öğrenirsek, tavrımızı belirlemede daha güçlü oluruz.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftası geride kalırken Hürriyet yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Mehmet Arslan ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde haftanın karşılaşmalarını ve olaylarını masaya yatırdı.
#Süper LigAntalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Açılış Töreni ile başladı. Perihan Savaş ve Erkan Can’a Onur Ödülleri’nin, Zerrin Tekindor’a Başarı Ödülü’nün verildiği gecede unutulmaz anlardan biri de festival afişinde fotoğraflarıyla yer alan Ediz Hun’un sahneden, Filiz Akın’ın ise gönderdiği video ile izleyicilerle buluştuğu anlar oldu.
#59. Antalya Altın Portakal Film FestivaliBu yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, sanatçı ve oyuncuların halkla buluştuğu geleneksel kortej ile başladı. Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2 yılın ardından bu sene tekrar düzenlenen korteje ilgi yoğun oldu.
#Altın Portakal