Muşmula bir diğer ismi olan döngel olarak da bilinmekte olan bir meyvedir. Muşmula, etli meyveleri olan eriksi yapıda bir meyve olarak ifade edilebilir. Muşmula meyvesinin aynı zamanda sarı erik, Japon erik, gelin boğan olarak da farklı isimlerle bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Muşmula meyvesinin ve çekirdeğinin bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MuşmulaMuşmula; yüksek oranda mineral ve vitamine sahip olup, oldukça düşük kalorili bir meyve türüdür. Lif açısından çok zengin olan muşmula, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Senelerdir alternatif tıpta, hamile kalma oranının artmasını sağladığı için tüketilmektedir. Sonbahardan sonra ortaya çıkan bu meyve, genel olarak kabukları soyulup, elma tarzında tüketilmektedir. Peki Muşmulanın faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Çekirdeğini yutmak zararlı mı tüm detayları ile derledik.
#MuşmulaX ve bir miktar Y kuşağı hatırlıyor olabilir; ama Z kuşağının gördüğünde bu nedir diyeceği meyveler var... Sonbahar ile birlikte şimdilerde pazarlarda tezgahlarda yerini almış durumda. Anneler babalar, aynı zamanda şifa kaynağı olan bu meyveleri hem siz, hem çocuklarınız için tüketmeye çalışın; çocuklarınız da bu meyveleri tanısın, böylelikle kuşaktan kuşağa aktarılsın...
#BursaHalk arasında töngel, döngel, beşbıyık gibi çeşitli isimlerle adlandırılan muşmula, ülkemizde özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde bolca yetişiyor. Potasyum, demir, kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral bakımından oldukça zengin olan muşmulanın faydalarını Dr. Fevzi Özgönül anlatıyor.
#Muşmula